İki dk gerçeği eğip büküp sembolizm bokuna bulama derdine düşmeyin ya. Temsiliyet hastası geri zekalılar sizi.
Dün gece 5.3 depremle birlikte çok sayıda 4+ deprem oldu. Normal zamanda deprem olmuş diye okurduk bunları, şimdi artçı olarak sürekli biz yiyoruz. Trajikomik.Dizlerim titredi, elim ayağım boşandı yine bir artçı. Allah'ım sen koru ya rabbim. Geceden beri bu dördüncü oldu. Her artçı sonrası evdeki çatlaklar büyüyor.
O karada olmadı diye biliyorum. Karada olmadığı için karaya varana kadar şiddeti düştü diyorlardı. Kara depremi olarak geçmiyor yani o bildiğim. Birde Japonya'da yüzeye yakın olmuyor. Bizimkiler hep yüzeye yakın .///Bu attığın adam 95 ve 2016 depremlerini söylemiyor mu? Ben 2011'deki 9 şiddetinde olan depremden büyük değil diyorum.
2011 depremi yüzeye baya yakındı aslında. 30km'de. Tabi bize kıyasla gene baya uzak ama normal Japonya depremleri 200, 300 kmlerde oluyormuş.O karada olmadı diye biliyorum. Karada olmadığı için karaya varana kadar şiddeti düştü diyorlardı. Kara depremi olarak geçmiyor yani o bildiğim. Birde Japonya'da yüzeye yakın olmuyor. Bizimkiler hep yüzeye yakın .///
Akdeniz açıklarında aynı şartlarda deprem olsaydı, bu iki depremden daha yıkıcı olurdu bence. Akdeniz kıyılarımızda ayakta şehir kalmazdı gibi geliyor bana. Hal böyleyken, deniz altında oldu ondan o kadar etkilememiştir vs. diyemiyorum. Çıkıp ciddi bir akademik karşılaştırma yapılır ya da ciddi akademisyenler bir analiz yapar vs. o zaman daha yıkıcı olmadığını kabul ederim. Onun dışında kendi çıkarımım söylediğim gibi.O karada olmadı diye biliyorum. Karada olmadığı için karaya varana kadar şiddeti düştü diyorlardı. Kara depremi olarak geçmiyor yani o bildiğim. Birde Japonya'da yüzeye yakın olmuyor. Bizimkiler hep yüzeye yakın .///
hala artçı oluyor korkuyorum ya uykumu kaybettimEvime tekrardan girdim arada titriyor ufak ufak korkuyoruz ama mecbur alışıcaz müsait olursam Nurdağının halini buraya atarım fotoğraflarla