Şunu vereyim abime.
9,0
MW büyüklüğündeki bir
denizaltı ters fay depremi olan deprem, 11 Mart 2011 tarihinde Japonya saati ile (JSİ) saat 14.46'da (05.46 UTC) batı Pasifik Okyanusu'nda ve nispeten sığ olan 32 km'lik bir derinlikte meydana geldi.
[14] Merkezi Japonya'nın
Tōhoku bölgesindeki
Oshika Yarımadası'nın 72 km doğusunda olan deprem, yaklaşık altı dakika sürdü.
[1][15] Depreme en yakın büyük şehir,
Honshū adasındaki 130 km uzaklıkta bulunan
Sendai'ydi. Deprem
Tokyo'dan 373 km uzaklıkta meydana geldi.
[15] Depremden önce büyük sayıda
öncü deprem ve depremden sonra yüzlerce
artçı deprem meydana geldi. İlk öncü deprem 9 Mart günü 7,2 MW büyüklüğünde, ana depremin meydana geldiği yerden 40 km uzakta meydana geldi. 6,0 büyüklüğünü geçen üç öncü deprem daha 11 Mart günü oldu.
[15][16] Depremden sonra;
JSİ saati ile 15.06'da 7,0 MW, JSİ 15:15'te 7,4 ve JSİ 15.26'da 7,2 büyüklüğünde
artçı şoklar meydana geldi.
[17][18][19] Ana depremden beridir büyülüğü 4,5'in üzerinde olan 800'den fazla artçı şok meydana geldi.
Şunu okuyunca bana yapmamıştır gibi geldi. Zira o 9 dışında 4 tane de 4 üstü deprem vuruyor silsile halinde.
Şunları da ekleyeyim. Deprem sonrası oluşan Tsunami dalgalarının etkilediği alan:
TNT olarak gücü anlatılıyor orada. Şiddetler arasında büyüklük farkı o. Şiddet olarak 7 ile 9 arasında yaklaşık 1000 kat fark var ölçeğe göre. Hakim olduğum bir alan olmadığından bunlara ve yukarıda attıklarıma bakarak değerlendiriyorum durumu. Yok yanlış değerlendiriyorsun diyorsanız da şurası şöyle böyle diye anlatın, faydalanayım. Ama bunlara bakarak benim değerlendirmem 9 şiddetinde bir deprem görmeyiz umarım ama görürsek ki Celal Şengör'e göre Girit'te olma ihtimali var, uzak olmasına rağmen Antalya'nın bile çok büyük hasar alacağını düşünüyorum. Peşinden gelecek 2-3 7 civarı ve 10'larca 6 şiddetinde olan depremleri de eklersek, 100000 yılın felaketi falan deriz herhalde.