Nasıl geçtiği önemli değil aslında. Sağ koldan kastım tayfadaki en güçlü kişi olmasıdır. Tayfada en güçlü olup da sağ koldan daha aşağı rütbe alan biri de görmedik zaten bugüne kadar.
Baktığın zaman Shiryuu'nun tayfaya geliş şekli ve yarattığı güç etkisi diğerlerinden daha farklı zaten. Mangaka açık bir şekilde ayırmış bu adamı. Isterse sol bacak olsun önemli değil
Ondan güçlüsü yok.
En güçlü kişi derseniz anlarım. Ama bir kişinin "sağ kolu" olmak, veyahut "kolu" olmak farklı. Deyiş olarak zaten bir kişinin "sağ kolu"; o kişinin en yakın yardımcısı, en tanıdığı, en güvendiği kişi demektir. Dolayısıyla sağ kol, mantıken tayfaya katılan ilk üye olmalıdır.
Teach'in ne kadar güç sevdalısı olduğunu biliyoruz. Luffy gibi arkadaşlığa önem veren biri de değil ki gidip Chopper'ı alsın (temsili), aksine arkadaşını sırtından bıçaklayıp meyvesini çalıyor. Dolayısıyla Teach, tayfaya güçlü olmayan birini kesinlikle almayacağına göre her üye kendi alanında gayet güçlüdür bence. Burada sizin aklınızı domine eden, Shiryuu'nun sahnelerinin verilmiş olmasıdır. Burgess tayfaya nasıl katıldı, Lafitte nasıl katıldı, efendime söyleyeyim Doc Q nasıl katıldı gösterilmiş olsaydı seride, o zaman kıyaslayabilirdik. (Belki de Doc Q, Teach'in annesi/babası için hayatını feda etmiştir; sonrasında Teach onu tayfaya almıştır? o yüzden böyle yorgun, hasta, solgun gözüküyordur? tamamen uydurma, temsili, örnek.)
Benim fikrime gelince, bence Sağ kol bence Burgess'tir.
biri size "sen benim sağ kolumsun" derse, bilin ki bu "bütün angarya işlerimi sana yaptıracağım" demektir.
Burgess'i aynı şekilde sağa sola kendisini temsilen yollayıp durmuyor mu Teach? Dressrosa'ya Mera Mera no mi için yolluyor. Bu kadar önemli bir meyve için niye Shiryuu yerine Burgess? Baltigo'yu keşfedip yine Teach ile iletişime geçen kişi de Burgess. Adam Karasakal Korsanları'nı temsilen her yere gidiyor abi. Nitekim seride ikili ilişkiler bakımından Teach'in en samimi olduğu kişi de Burgess.
Dolayısıyla bence sağ kol Jesus Burgess.