19 lvlken ölüme gelmek ayrı 70 lvlken ayrı, o farkı yapmak zor değil. Birbirini takip eden olayları incelemek lazım. Lufy yonkoularla dövüşünce en güçlülerden biri olunca Dof ile kıyaslarsam Croco örneğini verirsin. 4Bu mantıkla bakarsanız Crocodile Luffy'i ölümün kıyısına en çok getiren düşmandır. Doflamingo'dan da, Katakuri'den de güçlü olması gerekir.
Görünen Lufy karşı atağa geçiyor, hiç öyle ölmüş gibi durmuyor. Dof'tan sonra kim kazandı kim kaybetti belli değildi, ikisi de ölü gibi yattı. Kataya karşı hala ayakta duruyor.Adam 10 litre kan kustu,ağzı yüzü yer değiştirdi,delik açtı.Zarar vermesi için daha ne yapması lazım kolunu bacağını mı kessin
Bir yumruk attı, elini bağladı bıraktı. Kata'ya şöyle bir baktı Lufy, bu beni hayatta alamaz dedi, dur biraz eğitim yapayım. k. haki geliştireyim dedi. Dof'a karşı son güç savaştı, ama yetmedi. Kata'ya karşı gayet rahat ve hazır dişine göreyken kafes falan da yokken eğitim yapıyor işte. Mecbur olsa g4 der geçerdi. Belki g4 için enerjisi yok, handikaplı bir lufy var, bu daha kötü kata için.1- Luffy'i Doflamingo g4'süzken paket etmedi, nereden çıkarıyorsun onu?. Luffy zaman sıkıntısı olduğu için bastı gear 4'ü.
2- Luffy şu an hayvan gibi hakisini geliştiriyor,çünkü karşısında kendinden üstün olan bir insan var bu konuda. Dof ile dövüşen Luffy ile Katakuri ile dövüşen Luffy bir değil.
Adam ileride Kaido ile 3 saat dövüşse Doflamingo iki dakikada paket ettiydi, Kaido'dan güçlüdür diyecek adamlar var
Kaido örneği ise komik.