Bende çok mantığa oturtamıyorum Aegon piyasaya çıktıktan sonra. Amacı Aegon'u tahta oturtmak buna hemfikiriz. Ve o yumurtaların içinden ejderha çıkacağını kimse bilmiyor değerli ve taşıması kolay olduğu için satıp sermaye yapılmak üzere veriliyor. Aegondan önce Dany'nin Khal Drogo aracılığıyla Westeros'a çıkması planlanmış burası kesin. Çünkü Drogo normalde Westeros'a çıkmak gibi bir plana sahip değil. Viserys zaten psikopat, Dany'i khala satıp düğünden önceki gece kendi becermeye kalkan bir adam. Drogo, Viserys'i oyalayıp yol verecekti ki Viserys dayanamayıp kendini öldürttü. Sonrasında Khal'ın Westeros'a gelmesi için ikna edilmesi gerekiyordu ki bunun için ailesine bir saldırı yapılması uygundu. ve Varys tam bu zamanda konseye Dany'nin hamile olduğu bilgisini verdi ve yüzsüz adam göndermek yerine ucuz yollu bir suikast planlandı ve Muhbir Jorah aracılığıyla bu suikasti engelledi. Khal'ın ailesine ve çocuğuna yapılan saldırı sonucunda Khal intikam almak zorundaydı. Eğer plan işlese ve Drogo ölmese Westeros'u yakıp yıkacaktı ve muhtemelen vahşi barbar Dothrak sürüleriyle gelen bir Targaryen'i kimse kabullenmeyecekti. Robert da karakter gereği kalesine kapanıp savunma yapacak bir tip değil iki ordu açık arazide karşı karşıya geldiğinde ağır kayıplar verilecekti ve ondan sonra Aegon Altın mürettebat ile karaya çıkıp gerçek Targaryen benim taht benim hakkım diyecekti. Yine de Drogo'nun paraya ihtiyacı yoktu, 3 ejder yumurtası bu senaryo'da Aegon'a sermaye olmalıydı. Aegon'un sonradan eklenmesi işleri bozmuş oldu.Bu evrendeki büyü yaklaşımı çok iyi. Tolkien'in büyü yaklaşımıyla benzer ama biraz daha abartmış hali. Öyle alevler patlamalar yok HP gibi, daha ruhsal, daha soyut ve daha bir mekanik büyüler. Açıklasa bile bir gizemini kaybetmez yani.
Illyrio çok zengin ve yüksek nüfuzlu biri, bulmuş olması tuhaf olmaz. Zaten Essos'ta dolanan beş on tane Targaryen yumurtası var. Ama Dany'ye vermiş olması hala büyük bir muamma. Sebebi belirsiz tamamen ve ben pek bir mantığa da oturtamıyorum. Adam başından beri FAegon'u hazırlıyormuş krallık için. Bu sebeple Dany'yi Dothrak'lara satıp onla Viserys'i ayak altından çekmek için bir komplo kurması normal. Çünkü Dothrak'ların bi kadın için denizi geçip de Westeross'u işgal etmesine ihtimal vermemiştir doğal olarak. Viserys'i de karakter olarak tanıdığından, hafif bir manilüpasyonla onlarla göndermiştir, orada sabırsız ve kibirli kişiliğinden dolayı kendini öldürteceğini tahmin ederek. FAegon'un taht iddiasına karşı çıkabilecek en güçlü iki adayı böylece etkisizleştirmiş oluyor.
Ama yumurtaları niye versin ki? taşlaşmış olduklarından, çatlayacaklarına dair hiçbir umudu olmasa bile bu yumurtalar maddi açıdan aşırı değerli şeyler. Sadece birinin parasıyla ordu kurabilirsin. Adam üç tane birden veriyor. Onun yerine yine çok pahalı olacak başka bir düğün hediyesi verebilirdi. Bunu ben asla anlayamıyorum. Arya'nın şahit olduğu Varys ile konuşmasında da Dany'den bahsediyorlar ve onu tahta oturtmaya yönelik bir plandan söz ediyorlar gibi.
Benim tahminim Martin bu FAegon olayını seriye sonradan entegre etti ve bu yüzden de sırıtıyor.
Bu konuda fikri olan varsa bu da benim sorum olsun
Zaten Martin atarlanıp da kral olmaya karar verdi demiyor ki. O olay sadece zamanın geldiğine işaret ediyor o kadar. Önceden her şeyi hazırlamıştı zaten Aegon.
Hatta Martin bir söyleşisinde önce Dany'nin yumurtaları bulmasını düşündüğünü sonra vaz geçtiğini söylemiş. Belki khal'ın kendisi hediye olarak verse sırıtmazdı.