Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Borsa Yatırımı

borsaya yatırım yapıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    122
Çocukluk hayallerimizdeki gibi para basarak ülke yönetiyorlar. Bu enflasyonda borsanın uçması gerek ama bu kadar faiz varken borsa bir yere gidemez. Daha döviz tutmaları da var. Dövizi bir bıraksalar millet dövize de hücum edecek. Herhangi bir iyileştirme politakası da yok görünürde. Üstüne siyasette uç hamleler yaparak yerli yabancı herkesi rahatsız ediyorlar. Çoktan kaçmak gerekirdi ama ya uçarsa ya kaçarsa diye bekliyorum :) Geçen ay pörtföyün yarısını emtiaya geçirdim, onda da zarar ettim :) Bu ülkede kar edeni geçtim, parasını koruyabilen dehadır.
Bu devirde para korumanın tek yöntemi, kriptoda tüm shitcoinleri takip edip short açmak. Kaybetmek bile daha hızlı olduğu için can yakmıyor.
Şu an borsada sanki iyice kızdırılmış bir demir çubuğu, ıslak bir kumaşın içinden geçirir gibi yavaş yavaş, duman çıkarta çıkarta geçiriyorlar. :D

Evet benim gibi gündemi takip etmiyor ve ekonomiden anlamıyorsa daha da uzak durmalı. Geçen sene ortanca kardeşimin cesaretlendirmesiyle 3 ay kadar borsada takıldık, kısa sürede çok alıp sattık ve en son kendiminkileri 18 bin TL zararla bozdurdum, ondan sonra da borsaya bulaşmadım. Yatırımlarımı bölebildiğim kadar bölüyorum, şu an gayrimenkul haricinde altın, dolar, euro, vadeli mevduat ve altına dayalı fon olarak ayırdım. Altın fonunu tam da ABD seçimleri öncesinde almış bulundum, ardından uzun süre ekside kaldı ama şu an döviz ve faizden daha yüksek getiriye ulaştı. Borsa biraz sabır-metanet işi sanırım, ben o tehlikeli kumar oynuyormuş gibi hissiyatı üstümden atamadım.:)
Burada bahsettiğim altın fonunu Kasım başında almıştım, getirisi %70'i geçmiş. Evin değeri o kadar artmadı açıkçası, %30-35 civarında olmuş gördüğüm kadarıyla. Dövizi daha hesaplamadım, onlar daha azdır.

Altın son 25 yıldır en çok kazandıran yatırım. Borsa, döviz falan hikaye. Google yazın çıkar zaten. :oleyo2: :p

Tüm çevremi altına yönlendirdiydim.

@Baryshx Sende de i20 vardı, ihtiyaçtan almışsındır tabii ama arabayı yatırım araçları arasında nasıl görüyorsun? Zararını, giderlerini falan düşünce bile bayağı değerlenmiş oldu de mi?

@Baryshx Sende de i20 vardı, ihtiyaçtan almışsındır tabii ama arabayı yatırım araçları arasında nasıl görüyorsun? Zararını, giderlerini falan düşünce bile bayağı değerlenmiş oldu de mi?
Mecburiyetten aldım. Eski aracımın arızalarından bıktıydım (Palio vardı). Eski aracım sağlam olsaydı, parayı 1+1 ev, faiz veya altına yatırırdım. Daha eski ama sağlam bir araç (Toyota) alıp, geriye kalan para faiz veya altına yatırmakta bir fikir.

Bence araç ihtiyacı yoksa şuan almamak lazım. Getirisi altın veya gayrimenkulün yanında çok az, hatta yok gibi, sadece bindiğin kar oluyor.

İ20'yi bir buçuk sene önce 750 bine almıştım. Şimdilerde 900 bin lira. Ama o zaman 800 bin olan bizim oralardaki 1+1 ev, şuan 1300 lira (Kira geliride cabası). Aynı şekilde hesaplayınca altın ve faizinde çok daha fazla getirisi oluyordu.

Son düzenleme:
Araba 2020'den 2023'ün ilk yarısına kadar prime dönemini yaşadı ve bitti.Sonraki artışları hep altın ve faizin gerisinde kaldı.Ben geçen sene ihtiyacım yokken gidip model yükselttim.Model yükseltmeyip altında dursaydım şu an hem aynı arabaya sahiptim hem de cebimde 600-700k bandında daha fazla para vardı.

Ayrıca sıkı bir altın takipçisi olarak fena yükseldi.Ocak başı has altın 3100 civarıydı.Bugün 5700'den bozuyolardı.Yani sene başında 1 kg has altını olan adam 10 ayda yattığı yerden 2.6m kazandı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık