Bist'te kazanan yatırımcı kar cebe yakışır diyerek çıkandır. Zararda olup çıkmaya cesaret eden de kardadır. Serbest olmayan bir piyasada, yönetenlerden değilseniz hiçbir şeyi bilemezsiniz. Kazanan kendi aklıyla kazandığı zannediyor ama bitcoine çizgi çizenlerle aynı kefedeler.
2023'ten bu yana neredeyse 3 yıldır bist aynı yerde. SP aynı dönemde rekor kırdı. 2023 öncesi bist yükselişi sıradışı ekonomi yönetiminin bir yan etksiydi. Hem para bastılar hem faizi düşürdüler hem enflasyonu artırdılar hem de doları baskıladılar???!!? Adam Smith mezarında ters döndü.
Paranın gidecek çok yeri kalmadı. Bist çıktı, yukarıda konuşulan araba çılgınlığı da aynı dönemin bir sonucu. Ben 2020 yolında 20 yaşında külüstür bir araba aldım. Araba 23 yaşına bastığında dolar bazlı iki katı fiyata sattım??!?! Dünyada başka bir ülkede böyle bir şey yapamazsın. Hatta açıklayamazsın bu durumu. Anlayamazlar. Bistte aynı yolun yolcusu. Yapay bir şekilde arttı ve 3 yıldır yerinde sayıyor.
Ben yine borsadayım ama bu bir alışkanlık. Heyecanlı oluyor, takip ediyorsun. Sigaram yok, içkim yok. bir borsam var işte, kumarhaneler yasal olsa borsaya hiç girmem. Belki de girerim çünkü borsa daha heyecan verici.