Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Borsa Yatırımı

borsaya yatırım yapıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    122
Herkese merhabalar biraz cahilce bir soru sormak istiyorum. Son zamanlarda bazı bankaların yatırım hesaplarından 'bakım' ücretleri alınacağı konusunu gördüm. Bazıları bunun yasal olmadığını mahkeme açılırsa o ücretin iade edileceğini söylüyor ama saçma sapan işler. Sizce yatırım için en iyi banka hangisi?
Yasal tarafını bilmiyorum. Yatırım için en iyi banka’ya gelecek olursak

Bakım ücreti için hesap açtırırken falan sorabilirsin söylerler böyle bir uygulamaları var mı . Bakım ücreti olmayan herhangibir banka olabilir. Sonuçta hepsi aynı şekilde regüle ediliyor. Ama ben yine de en büyük özel bankalar ile devletler dışında açmazdım.

arayüz bence çok önemli değil. Bende Akbank var mesela arayüz namına hiçbir şey yok ama alışkanlık olmuş kullanıyorum göze batmıyor. İlla portföy takip edeceksen yardımcı uygulamalar var portfolio tracking app’leri. Bir de arayüz çok subjektif bir kavram

çok al sat yapmayacaksan komisyonlar göze çok değmiyor. Çok al sat yapacaksan zaten banka değil aracı kurum falan gitmen lazım.

Geriye de yabancı hisse senedi muhabbeti kalıyor. Akbank’ta ve birkaç bankada yabancı hisse senetleri makul ama başka bankalarda bu kadar makul olmayabilir.

yani yabancı hisse senedi falan alacaksan bakım ücreti yok diye hesap açtığın x bir banka yabancı hisse senedi konusunda seni zora sokabilir.

Yasal tarafını bilmiyorum. Yatırım için en iyi banka’ya gelecek olursak

Bakım ücreti için hesap açtırırken falan sorabilirsin söylerler böyle bir uygulamaları var mı . Bakım ücreti olmayan herhangibir banka olabilir. Sonuçta hepsi aynı şekilde regüle ediliyor. Ama ben yine de en büyük özel bankalar ile devletler dışında açmazdım.

arayüz bence çok önemli değil. Bende Akbank var mesela arayüz namına hiçbir şey yok ama alışkanlık olmuş kullanıyorum göze batmıyor. İlla portföy takip edeceksen yardımcı uygulamalar var portfolio tracking app’leri. Bir de arayüz çok subjektif bir kavram

çok al sat yapmayacaksan komisyonlar göze çok değmiyor. Çok al sat yapacaksan zaten banka değil aracı kurum falan gitmen lazım.

Geriye de yabancı hisse senedi muhabbeti kalıyor. Akbank’ta ve birkaç bankada yabancı hisse senetleri makul ama başka bankalarda bu kadar makul olmayabilir.

yani yabancı hisse senedi falan alacaksan bakım ücreti yok diye hesap açtığın x bir banka yabancı hisse senedi konusunda seni zora sokabilir.
Hocam bu ücreti almayan kalmamış gördüğüm kadarıyla. Ama çoğu şey için ücret alındığı için neye bakacağımı bilemedim. Bu konularda da pek anlamıyorum yalan yok o yüzden sordum.

Hocam bu ücreti almayan kalmamış gördüğüm kadarıyla. Ama çoğu şey için ücret alındığı için neye bakacağımı bilemedim. Bu konularda da pek anlamıyorum yalan yok o yüzden sordum.
Suan hangi bankayı kullanıyorsan oradan devam et o zaman bence. ( Doğru düzgün şubesi olmayan bankaları kastetmiyorum :D ) Bakım ücreti dışında bir de işlem başına bankalar komisyon kesiyor ama çok göze gelen rakamlar değil . 20 tl 30 tl 50 tl falan. Bu rakamın çok fazla değiştiğini düşünmüyorum.
Yani ortada şu bankadan yatırım yapılır gibi bir muhabbet yok yalnızca çok al sat yapacaksan o 10-15 tl kesintiler günlükte çok farkeder. Ama aydan aya alacaksan 15-20 tl falan farketmiyor dediğim gibi. O zaman da geriye tek endişe edeceğin şey bakım ücreti kalıyor. Bir de yabancı hisse senedi komisyon oranları önemli eğer alacaksan.

bankaların mobil uygulaması dışında yatırım uygulamaları da var. yatırım uygulamaları hisse senedi, fon gibi işleri yönetmek için daha uygun oluyor. al-sat ücretleri banka ücretlerinden daha düşük oluyor genelde. ben sadece qnb finans invest kullandım bir ara, diğer uygulamalar hakkında çok bilgim yok. şöyle söyleyeyim, normal banka uygulamasının onda biri falandı ücretler, ayrıca ücretsiz yatırım paketi tanımlamışlardı, normalde paralı olan bazı özellikler açıktı, örneğin hisse senetlerindeki kademeleri falan görebiliyordum. sıkıntılı yanları da vardı o zaman, bir süre kullanıp bıraktım. her bankanın yatırım uygulaması vardır tahminen, kendi bankanın yatırım uygulamasını bir dene derim.

Reklam olmasın ama Midas'da herhangi bir bakım ücreti, yerli hisse alış satış komisyonu vs. yok. Yani tamamen ücretsiz.
Eğer yurtdışı hissesi alacaksan işlem başı 1.5$ alır. Benim yerli - yabancı tüm portföyüm Midas'da.

Amerikan borsasında uzun vadeli işlem yapmak isteyen direkt interactive brokers açsın. Doğrudan paranız yurtdışında oluyor ve swift falan
bile uğraşmıyorsunuz direkt eft ile bütün para yatırma işlemleri oluyor. Hala Türk vatandaşlarını kabul ediyorlar mı bilmiyorum ediyorlardır herhalde.

Çocukluk hayallerimizdeki gibi para basarak ülke yönetiyorlar. Bu enflasyonda borsanın uçması gerek ama bu kadar faiz varken borsa bir yere gidemez. Daha döviz tutmaları da var. Dövizi bir bıraksalar millet dövize de hücum edecek. Herhangi bir iyileştirme politakası da yok görünürde. Üstüne siyasette uç hamleler yaparak yerli yabancı herkesi rahatsız ediyorlar. Çoktan kaçmak gerekirdi ama ya uçarsa ya kaçarsa diye bekliyorum :) Geçen ay pörtföyün yarısını emtiaya geçirdim, onda da zarar ettim :) Bu ülkede kar edeni geçtim, parasını koruyabilen dehadır.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık