Yasal tarafını bilmiyorum. Yatırım için en iyi banka’ya gelecek olursakHerkese merhabalar biraz cahilce bir soru sormak istiyorum. Son zamanlarda bazı bankaların yatırım hesaplarından 'bakım' ücretleri alınacağı konusunu gördüm. Bazıları bunun yasal olmadığını mahkeme açılırsa o ücretin iade edileceğini söylüyor ama saçma sapan işler. Sizce yatırım için en iyi banka hangisi?
Bakım ücreti için hesap açtırırken falan sorabilirsin söylerler böyle bir uygulamaları var mı . Bakım ücreti olmayan herhangibir banka olabilir. Sonuçta hepsi aynı şekilde regüle ediliyor. Ama ben yine de en büyük özel bankalar ile devletler dışında açmazdım.
arayüz bence çok önemli değil. Bende Akbank var mesela arayüz namına hiçbir şey yok ama alışkanlık olmuş kullanıyorum göze batmıyor. İlla portföy takip edeceksen yardımcı uygulamalar var portfolio tracking app’leri. Bir de arayüz çok subjektif bir kavram
çok al sat yapmayacaksan komisyonlar göze çok değmiyor. Çok al sat yapacaksan zaten banka değil aracı kurum falan gitmen lazım.
Geriye de yabancı hisse senedi muhabbeti kalıyor. Akbank’ta ve birkaç bankada yabancı hisse senetleri makul ama başka bankalarda bu kadar makul olmayabilir.
yani yabancı hisse senedi falan alacaksan bakım ücreti yok diye hesap açtığın x bir banka yabancı hisse senedi konusunda seni zora sokabilir.