Tek kameralı telefona üç kameralı gibi görünen kapak yaparak satan Reeder Teknoloji halka arz oluyormuş.
temettü yatırımı finaldir arkadaşlar. temettü veren şirketler olgundur. temettü veren şirketleri biriktirip temettü emeklisi olmak istiyorum kafası biraz saçma. çünkü emekli olmak isteyen biri güçlü şekilde sermaye arttırmak istemeli. aksi taktirde iyi bir temettü alamazsınız. piyasa değeri nispeten küçük olan büyüme potansiyeli yüksek şirketlerin hisselerini almanız gerekir . bu şirketlerde temettü vermez . büyük şirketlerde de büyüme potansiyeli yüksekler var ama ne kadar küçük o kadar iyi kabaca.
ayrıca yatırım dediğiniz şey belli bir zamanda aldığınız karar olmakla beraber şirketin belli bir zamandaki durumuna göre aldığınız karardır. 5-10 sene bunu tutucam değil, tezim geçerli olduğu sürece tutacağım demeniz gerekirx
İnsanlar kazandıklarını bir şekilde korumak veya arttırmak istiyor, bu yüzden pek çok insan her ay kazandığının bir kısmını özellikle gençler borsaya yatırıyor.Ülkedeki halka arzın bu kadar artmasının sebebini ve sonucunu olumlu ya da olumsuz olarak neye bağlıyorsun?
Büyüme ve temettü dengesini koruyarak yatırım yapılabilir. Tamamen büyümeye odaklı yatırım yapmak da riskli bence. Temettüye göre daha çok araştırma yapmak gerekiyor.temettü yatırımı finaldir arkadaşlar. temettü veren şirketler olgundur. temettü veren şirketleri biriktirip temettü emeklisi olmak istiyorum kafası biraz saçma. çünkü emekli olmak isteyen biri güçlü şekilde sermaye arttırmak istemeli. aksi taktirde iyi bir temettü alamazsınız. piyasa değeri nispeten küçük olan büyüme potansiyeli yüksek şirketlerin hisselerini almanız gerekir . bu şirketlerde temettü vermez . büyük şirketlerde de büyüme potansiyeli yüksekler var ama ne kadar küçük o kadar iyi kabaca.
ayrıca yatırım dediğiniz şey belli bir zamanda aldığınız karar olmakla beraber şirketin belli bir zamandaki durumuna göre aldığınız karardır. 5-10 sene bunu tutucam değil, tezim geçerli olduğu sürece tutacağım demeniz gerekirx
herhangibir şirketin hissesini alırken çok araştırma yapmak gerekir nokta. ortadaki risk ise aynı değişen bir şey yok. bir şirket kârını dağıtıyor. ç diğer şirket ise dağıtmadan büyümeye çalışıyor. şirketlerin köklü ve temettü veriyor olması riski düşürmüyor. disruptive inovation diye birşey var bir oyuncu çıkar ve piyasadaki herkesi süpürür. kapitalizmin calısma mekanizmidir. şirket bir anda de temettü vermeyi kesebilir. özellikle türk şirketleri. coca cola on sene sonra da verir ama herhangibir türk şirketi için bunu söyleyemem . ve üç beş kuruş verilen temettü bu enflasyona göre hiçbir şey o yüzden anlamsız.Büyüme ve temettü dengesini koruyarak yatırım yapılabilir. Tamamen büyümeye odaklı yatırım yapmak da riskli bence. Temettüye göre daha çok araştırma yapmak gerekiyor.
halka arzların bu kadar artması iyi değil sanayi devrimi mi yaşıyoruz hayırdır yani. büyümek için gerçekten sermayeye ihtiyacı olan şirketler halka arz olmalıdır. türkiyede halka arzlar başladığı gibi yükseliyor ama sonrasında uzun vadede endekse göre nasıl performans sergiliyorlar bilmiyorum fakat dünyanın en ünlü borsası abd de halka arzların sadece yüzde 20 si falan kârlı oluyor geri kalanı olamıyor. ben orta büyüklükte temettü vermeyen dinamik şirketlere yatırım yapıyorum 3 tane şirketim var üçünü de 15 milyar altı. birikimimin önemli bir kısım burda halka arz gidip 1000 lira koyup 200 lira kâr etmekle uğraşmak falan saçma geliyor.Ülkedeki halka arzın bu kadar artmasının sebebini ve sonucunu olumlu ya da olumsuz olarak neye bağlıyorsun?
Ne topluyorsun ?halka arzların bu kadar artması iyi değil sanayi devrimi mi yaşıyoruz hayırdır yani. büyümek için gerçekten sermayeye ihtiyacı olan şirketler halka arz olmalıdır. türkiyede halka arzlar başladığı gibi yükseliyor ama sonrasında uzun vadede endekse göre nasıl performans sergiliyorlar bilmiyorum fakat dünyanın en ünlü borsası abd de halka arzların sadece yüzde 20 si falan kârlı oluyor geri kalanı olamıyor. ben orta büyüklükte temettü vermeyen dinamik şirketlere yatırım yapıyorum 3 tane şirketim var üçünü de 15 milyar altı. birikimimin önemli bir kısım burda halka arz gidip 1000 lira koyup 200 lira kâr etmekle uğraşmak falan saçma geliyor.
kendimce bisiler işteNe topluyorsun ?