Ulquiorra da acaba o sınıftan sayılabilir mi? İkinci salınımı gerçekleştiren tek kişi oydu ve ondan geridekilerle arasında epey bir fark var gibiydi. Evet vaste lorde olma olayı çok zor olabilir ama düşününce kaptanlık da öyle sanki. Şöyle düşünelim bire birde kaç tane kaptan ilk üçü yenebilirdi ki? Hitsugaya nın söylediği aslında doğru bir şey. Kyouraku ukitake unohana yamamato güçlü kişiler. Bir nevi vaste lorde gibi. Diğerleri zaraki dahil o üç kişiyi yenemezdi bana kalırsa.İlk 3 espada Vasto Lorde diye biliyorum ben. Başka Vasto Lorde olsaydı muhtemelen Quincy'ler rastlardı. Belki de geride kalan Vasto Lorde'ler kendi işine bakan tiplerdir, kendilerini göstermemişlerdir bilinmez.
Vasto Lorde olmak da çok çok zor. Grimmjow'un geçmişinden anlıyoruz zaten. Kaderine Vasto Lorde olmak yazılmış olması lazım. Hollowlardan birisi "Belki de daha insanken hangimizin vasto lorde olacağı belli oluyodur, ne kadar uğraştığımız önemsiz" tarzında bir lafı vardı. Çok çalışarak, her önüne gelen hollowdan ısırık alarak olmanın bir garantisi yok yani.
Yukarıda Renji örneği verilmiş mesela. Potansiyel olarak ruh gücünü ilk farkettiğinde çok önemsiz biriyken deli gibi çalışıp şuanki bankai'li haline gelmiş. Daha veletken Rukia ile top gibi bir şey yapıyolardı ruh gücünden. Rukia basket topu kadar yaparken Renji'ninki misket kadardı. Hollowlarda böyle bir durum olmuyor.