Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Bleach

Bleach de dikkatimi ceken birsey oldu. Bleach sozler ve konusmalarla etkiliyor insani.
Dahada acmak gerekirse. One piece okurken olay orgusu daha on planda oluyor yani yapilanlar daha cok vurgulaniyor. Ama bleach de sozler vurgulaniyor. One piecete luffy basta olmak uzere cok gereksiz ve bos konusan adam var. Ama Bleach de adam bir soz soyletiyor biterken kalbinden vuruyor herkesi. Bu algiyi yaratmasi gercekten guzel birsey bence.
Birde karakter olusturma onu bize gosterme olarak Bleach daha guzel. Bi aizen bi kenpachi bi mayuri cok cok iyi tasarlanmis farkli karakterler. Bu bolum tırt ama Kenpachiyi gormek bile yetiyor. One piece te bu etkiyi goremedim. Birakmadi bende. Kac bolum sonra Sanji ciksa yine yaratmaz o hazzı. Yani bir Bon-Clay(duygusal bagdan dolayı) haric beni heyecanlandiracak birsey yok Op ta. Sabo gelisi girisi bile iyi islenemedi havada kaldi bana gore.

Bleach de dikkatimi ceken birsey oldu. Bleach sozler ve konusmalarla etkiliyor insani.
Dahada acmak gerekirse. One piece okurken olay orgusu daha on planda oluyor yani yapilanlar daha cok vurgulaniyor. Ama bleach de sozler vurgulaniyor. One piecete luffy basta olmak uzere cok gereksiz ve bos konusan adam var. Ama Bleach de adam bir soz soyletiyor biterken kalbinden vuruyor herkesi. Bu algiyi yaratmasi gercekten guzel birsey bence.
Birde karakter olusturma onu bize gosterme olarak Bleach daha guzel. Bi aizen bi kenpachi bi mayuri cok cok iyi tasarlanmis farkli karakterler. Bu bolum tırt ama Kenpachiyi gormek bile yetiyor. One piece te bu etkiyi goremedim. Birakmadi bende. Kac bolum sonra Sanji ciksa yine yaratmaz o hazzı. Yani bir Bon-Clay(duygusal bagdan dolayı) haric beni heyecanlandiracak birsey yok Op ta. Sabo gelisi girisi bile iyi islenemedi havada kaldi bana gore.
Aynen öyle dostum. Bu dikkatini tebrik ettim :/ Dili epey süslü çevirmenlerin şikayet ettiği bir durum bu. :/
Bleachin en ayırt edici olayı bu zaten. :/

Aynen öyle dostum. Bu dikkatini tebrik ettim :/ Dili epey süslü çevirmenlerin şikayet ettiği bir durum bu. :/
Bleachin en ayırt edici olayı bu zaten. :/
Dikkatimi tebrik etmeni tesekkur ederim dostum :) Dili dedigin gibi cok suslu. Ingilizce cevirilerde bile farklar olurken turkcesini anlamak cok zor oluyor. Ama sagolsun cevirmenler o tadı veriyorlar yinede :)

Bugün 4-5 saat blech muhabbeti dönünce 1-2 gün içerisinde güncele gelme gereği hissettim valla . Sağlam spoylırlarda yedim tabi.

Bu adamın özel gücü terazi mantığı gibi bişey.
Ruh kralının gücü azalınca bununki artıyo.
Kendi iç dengelerini sağlıyolar.

Dikkatimi çeken kısımlara değineceğim o yüzden yazı biraz uzun olabilir.Hikayenin ilerlediği yön açısından bakacak olursak önemli sayılar çıkmış.Muhabbetler de eski kıvamına dönmüş.Karakterler bu şekilde de ön plana sokuluyor sadece çizim olarak değil.Ss arcta bu diyaloglar fazlaydı yine tekrar etmeye başlamış.Makara bile yapılsa kişilikleri yansıtması açısından önemli.Tamam seri aksiyon ağırlıklı ama arada bunlar da lazım.

Grimmjow'un katılma amacı güldürdü.Yine Riruka İchigo'ya abayı yakmış tavırlar sergiliyor.Zaraki - Byakuya çatışmasından sonra bu sefer de Mayuri ile olan gerginliği görmek güzel.Kolay ölen tiplerden olmadığı için problem yokmuş zaten. :D Yhwach'ın karartı şeklinde gösterilen haliyle sarayın buz tutmuş tasvirini de oldukça beğendim.

Sayı isimleri baya bir önem taşıyor.Hepsine bakarsak Yhwach önce yeniden doğuşunu gerçekleştiriyor.Kendisinin ve tabiiki dünyanın.Daha sonra eserini yani kalesini yaratıyor kendi dünyasında.Yeni dünya düzeni ismi ise manidar.Aynı bizim dünyamızda olduğu gibi herşey değişime uğratılmaya çalışılıyor.

Kalenin karartı şeklinde gösterilen haline bakılırsa aslında yapılan gönderme de bariz.Kaleden çok bir şatoyu andırıyor. Drakula'nın şatosu şeklindeki tasvire çok benziyor.Zaten kan muhabbetinden de belli olduğu gibi quincylerde vampirlere çok benziyorlar.Zira Yhwachta öyle.Fakat bleach zıtlıklardan ilerlediği için bu işte bir terslik var elbette.Kendilerini kutsal ilan eden melek görünümlü ama gölgelerde yaşayan,bir nevi yeraltına çekilen quincylerde olduğu gibi.

Yhwach uykuya yatıyor ama gündüz uykusuna değil.Ancak güçleri vampirler gibi azalmış durumda.Gece azalan güçleri Haschwalt'a devrediliyor.Daha önceden bu görevi devraldığı gösterilmişti.Yhwach uyuduğunda ruh parçacıklarından güç toplarken muhtemelen Ruh kralı gibi savunmasız bir halde olduğu için kendi güçlerini ona devrediyor.Haschwalt savunmasız durumda olduğu için onun başında nöbet tutuyor.Hatta bu durumu şöyle açıklamıştı ve benim çok hoşuma gitmişti.

" Majesteleri quincylerin babası olurken ben hükümdarın maskesi olurum. " Buna benzer bir cümleydi ama daha sonra çevirilerde basitleştirildi.
Bir nevi Vezir iken hükümdarın yerine vekaleten geçmiş oluyor.Henüz açıklanmadı ama sahip olduğu harfte muhtemelen buna çok uygun.Büyük olasılıkla " Balance " gücüne sahip.Gece ile gündüz kralının güçlerini ve otoritesini dengelemiş oluyor.İkiz alacakaranlık ismi önemli.Haschwalth kralın bir parçası konumunda.İkisi bir bütün olabilir.İlk evlat olduğu için böyle sanırım.Ve bu yüzden yeni halini görünce korkuya kapılmıyor.Gözü de hala İshida üzerinde.Sanırım diğer elite izletiyordu onu ama hepsi bir yana dağılınca bu sefer planları o yüzden alt üst oldu.

Bazz - B de acı bir yenilgiyle karşılaşacak bu ortada gibi gözüküyor.Ancak kapışma keyifli geçecek.Flasbackte verildiğine göre ölebilir.
Güneşin kapısını ise daha önce duymuştuk.Onun da üzerinde durulmuş.Yhwach yeni yarattığı mekandan tüm ruhlar alemini aydınlatacak kısaca.Kendi düzenini kuracak ve kendi görüşüne göre bu dünyayı karanlıktan kurtaracak.Hakiki dünya amacına bu şekilde ulaşacak.Tabii bunun dışında güneşin kapısının mitolojik ve felsefik başka anlamları da olabilir.O kısımları araştırmak lazım.

Havada durma olayına değinmesi de güzel olmuş mangakanın.Neden yapılamadığı açıklanmış.Daha önceden de bu olayın ipuçları verilmişti.İkkaku uçmadığını söylüyordu.Şimdi ortam çok daha yoğun olduğu için bu özelliği kullanamıyorlar.Quincyler mekan avantajını da ellerine geçirdi.

Ruh kralına gelecek olursak...
Gotei 13 öldüğünü düşünüyor ama bence öyle değil.Zaten onlar bile buna ihtimal olarak bakıyor.Neden ölmediğine gelirsek bunun cevabı da belli.Çünkü sistem hala yerli yerinde duruyor.Sahibi değişti ama eğer kral ölmüş olsaydı Yhwach dünyalar birbirine girdikten sonra kendi düzenini kurmak zorunda kalacaktı.Hatırlarsanız kol devreye girmeden önce sarsılmalar başlamıştı.Kral absorbe edilmemiş ama ölmüş olsaydı bana göre bunun devamı da gelecekti.Kral Yhwach'ın bir parçası haline geldi ancak hala yaşıyor bence.Çünkü daha önce de Kirge hollowu yuttuğunda dalga geçer gibi yaşayan olarak bahsetmişti öldürmekten bahsederken.Kısacası bütünlüğünü kaybederek bir başka varlığın bünyesine dahil oluyorsun canlı haldeyken.Benliğini kaybediyorsun.O yüzden yorumlarda da gördüğüm gibi Aperion da dikkat etmiş.Kral iradesini de kolu gibi önceden ayırmış olabilir.Bu irade de ruhlarla beslendikten sonra Hogyoku halini alarak ruhlara istediğini veriyor olabilir. :) İradesini ayırması doğal çünkü Kral tüm bu yaşanacakları önceden gördü ama engel olmadı.Çünkü sonuçlarını da gördü ve planını ona göre yaptı.Planı zaten şu an yaşanan gidişat bana göre.Ve daha önceden bu yaşanacakların zeminini hazırladı ve hazırlamaya devam edenlere de emir vermiş olabilir.Urahara gibi mesela. :) Adam Riruka'yı eliyle koymuş gibi buluyor.Riruka bile şaşırmış.Sanki önceden ihtiyaç olacağını bildiği için hazırlık yapmış gibi duruyor.

Yhwach'ın görünüşünün çirkinleşmesi ve korkutucu bir hal alması ise önemli bir mesele aslında.Sebebi belli bu olayın.Dikkat edilirse gözler önce birleşti ve alnında 3. bir tek göz haline geldi.Kol gibi oldu.Sırf bu bile mitolojik açıdan farklı anlamlara çıkabilecekken daha sonra sol tarafta toplanmaya başlamış.Yani Yhwach tek göze sahip olacak.Bir gözü tamamen kör ve sol gözüyle görecek.

İchigo ise şimdiye kadar hep kurtarıcı rolüne soyundu bildiğiniz gibi.Şimdi de o role soyunacak.Ama bu kez tamamen Mesih olarak yapacak bu işi.Yhwach ise tek gözüyle Deccal'i temsil ediyor artık.Hükümdarlık kuran,dünyaya hükmedip insanları kandıran ve yozlaştıran bir konumda olacak.İronik bir biçimde haç sembolleriyle dolu çünkü kendisi ve oluşumu. :) Esasında bunun sebebi de Yhwach üzerinden Hristiyanlığın üçleme inancına yer verilmesi.

Baba = Yhwach
Oğul = İchigo
Kutsal ruh = Ruhlar kralı.

Kralın da Yhwach'ın babası olması nedeniyle bu üçü aralarında yer değiştirebilir ama çok fark etmez bence.

Tabii İchigo başarılı olduğunda bunun Hristiyanlık propagandası olduğunu diğer dinlerle alakalı olduğunu sanmayın sakın.Aslında tam tersi.Panteizm ile alakalı onu öven ve yücelten bir biçimde olacak.Quincylerin panteizmden anlamadıkları daha önce geçen bir konu.Sanırım kaybettiğinde liderleri anlamaya başlayacak.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık