Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Bleach

Ben öyle bilmiyorum.Eğer saldırının ismini bilebilirsen gücünü ortaya çıkarabiliyorsun.Bleach'te isimlere çok önem veriliyor.
Mesela Urahara İchigo'ya kılıcından attığı saldırıyı hatırlatmak için üstüne gelmişti.Ondan sonra da Zangetsu söyleyip Getsuga Tenshou diye saldırmıştı.
Mesela Histsugaya veledi de bankai geçtiğinde kılıçla falan savaşıyor ama saldırısının adını söylediğinde bankaiye özgü özellikler görüyorduk.
Byakuya da bankai açtığında çeşit çeşit formlara isim söylediğinde giriyordu.Eğer o formların adını bilmese o saldırıları yapamazdı.
Katanaların iki hali var Shikai ve Bankai burası tamam. :/
Formlarda şekil ve yetenekler değişiyor. Hal bu olunca bankai dediğinde farklı biçim ve tekniklere geçiyorsun :/
Yani kılıcın biçimi ve yeteneği değiştiğinden atacağın her saldırı bankai özelliği olacak istemesende göstermek zorundasın yani :/

Bankai çalındığında geriye ilk hali olan Shikai kalıyor. Yani bankainin yetenekleri gidiyor işte :T
Bankai açıldığında ataklar üzerine kurulu değil ifadeni kabul etmiyorum :/
Form değişiyorsun sonuçta o formun özelliklerini kullanıyorsun.

Katanaların iki hali var Shikai ve Bankai burası tamam. :/
Formlarda şekil ve yetenekler değişiyor. Hal bu olunca bankai dediğinde farklı biçim ve tekniklere geçiyorsun :/
Yani kılıcın biçimi ve yeteneği değiştiğinden atacağın her saldırı bankai özelliği olacak istemesende göstermek zorundasın yani :/

Bankai çalındığında geriye ilk hali olan Shikai kalıyor. Yani bankainin yetenekleri gidiyor işte :T
Bankai açıldığında ataklar üzerine kurulu değil ifadeni kabul etmiyorum :/
Form değişiyorsun sonuçta o formun özelliklerini kullanıyorsun.
Bankai çalındığında yeteneklerinin gitmesi normal bir şey zaten.Ben gitmez diye bir şey dememiştim ki.
Bankai açtığında kişinin bankaisine göre değişik özellikler kazanıyorsun.Mesela İkkaku'nunki sadece güç kütlesi olarak öne çıkmıştı.Yamji'de ise alev formu devam ediyor.

Formlarda şekilleri değişebilir ama bankainin yetenekleri değişmiyor sadece shikai haline göre artma oluyor.Mesela Yamaji alevdi shikaisi ,bankasi de öyle olmak zorunda.
Atacağın her saldırı banka özelliği taşıyabilir ama özel saldırı formları tamamen farklı olaylar.Mesela İchigo-Ginjo savaşında İchigo ilk bankai açtığında sadece kılıcını salladı.Bunu Ginjo Getsuga sanmıştı.Yani kılıcı bankai özelliklerini taşısa da özel saldırıları zanpaktolardan öğreniyorlar.

Bankai çalındığında yeteneklerinin gitmesi normal bir şey zaten.Ben gitmez diye bir şey dememiştim ki.
Bankai açtığında kişinin bankaisine göre değişik özellikler kazanıyorsun.Mesela İkkaku'nunki sadece güç kütlesi olarak öne çıkmıştı.Yamji'de ise alev formu devam ediyor.

Formlarda şekilleri değişebilir ama bankainin yetenekleri değişmiyor sadece shikai haline göre artma oluyor.Mesela Yamaji alevdi shikaisi ,bankasi de öyle olmak zorunda.
Atacağın her saldırı banka özelliği taşıyabilir ama özel saldırı formları tamamen farklı olaylar.Mesela İchigo-Ginjo savaşında İchigo ilk bankai açtığında sadece kılıcını salladı.Bunu Ginjo Getsuga sanmıştı.Yani kılıcı bankai özelliklerini taşısa da özel saldırıları zanpaktolardan öğreniyorlar.
Bankainin yetenekleri değişmez olur mu ? Sadece tipi değişmez :/ Alevse alevdir. Buz ise buzdur.
Yamajinin shikai form ile Bankai yetenekleri bir mi ? Veya Rukianın Shikaisi ile Bankai yetenekleri bir mi ?

İchigonun ne olduğu belli değil ondan örnek verme :/ Zaten katanaları değişti :/

Bankai çalınma olayını örnek vermek istedim. Yani bankai çalınabiliyor. O formun gücü gidiyor.
Ancak yeteneğin kaybolmuyor. Shikai ile devam ediyorsun.
Bu şu demek oluyor Bankai açtığında Shikai ile devam edebilir misin ? İnsanlar bankaiyi niye açmıyor ?
Kimse görmesin veya tehlikeli olabilir diye çünkü tamamen o forma giriyorsun. Onun tekniklerini kullanıyorsun.
Kyoraku bankai açacak iken neden engellendi ? Ortamı bozabilirsin diye :/ Yani Bankai açtığında onun kurallarına göre teknik atıyorsun. Yıkıcı olabilir.
Veya Urahara niye açmıyor ? Benimki uygun değil eğitimlere diyor.

Tıpkı Yamajinin birazdaha sürerse Ss ve kendim yok olacağım demesi gibi. Diğer türlü olsa , Bankai açar Shikai ile devam ederdi.
Böylelikle güneş ısısında devam etmek zorunda kalmazdı. :T

Senin bahsettiğin " Shikai ile Bankai yetenekleri değişen Zampakto yok " cümlesini hatırlıyorsun galiba.
O cümle " farklı elementler bir zampaktoda kullanılamaz " ile devam eden bir cümle :/
Yani Alevsen alev içerikli tekniklerin olacak :/ Orada zaten yamajinin alevleri kaybolduğunda şaşırıyor nasıl alev yok olur ? diye.
Çünkü Bankai de alev içerikli olması gerekiyor.

Bankainin yetenekleri değişmez olur mu ? Sadece tipi değişmez :/ Alevse alevdir. Buz ise buzdur.
Yamajinin shikai form ile Bankai yetenekleri bir mi ? Veya Rukianın Shikaisi ile Bankai yetenekleri bir mi ?

İchigonun ne olduğu belli değil ondan örnek verme :/ Zaten katanaları değişti :/

Bankai çalınma olayını örnek vermek istedim. Yani bankai çalınabiliyor. O formun gücü gidiyor.
Ancak yeteneğin kaybolmuyor. Shikai ile devam ediyorsun.
Bu şu demek oluyor Bankai açtığında Shikai ile devam edebilir misin ? İnsanlar bankaiyi niye açmıyor ?
Kimse görmesin veya tehlikeli olabilir diye çünkü tamamen o forma giriyorsun. Onun tekniklerini kullanıyorsun.
Kyoraku bankai açacak iken neden engellendi ? Ortamı bozabilirsin diye :/ Yani Bankai açtığında onun kurallarına göre teknik atıyorsun. Yıkıcı olabilir.

Tıpkı Yamajinin birazdaha sürerse Ss ve kendim yok olacağım demesi gibi. Diğer türlü olsa , Bankai açar Shikai ile devam ederdi.
Böylelikle güneş ısısında devam etmek zorunda kalmazdı. :T

Senin bahsettiğin " Shikai ile Bankai yetenekleri değişen Zampakto yok " cümlesini hatırlıyorsun galiba.
O cümle " farklı elementler bir zampaktoda kullanılamaz " ile devam eden bir cümle :/
Yani Alevsen alev içerikli tekniklerin olacak :/ Orada zaten alev kaybolduğunda şaşırıyor nasıl alev yok olur ? diye.
Çünkü Bankai de alev içerikli olması gerekiyor.
İlk dediğinde yetenekleri değişmemiş sadece gücünde artma olmuş oluyor.Aynen dediğin gibi buzsa buz,ateşse ateştir.
Shikai ile bankaide arasında reiatsu artışı oluyor bu nedenle de saldırları güçlenmiş oluyor.Ayrıca bankai formuna geçtiğinde zanpktolarından özel saldırılar da öğreniyorlar ve bu öğrendikleri özel saldırılar shikai formundakilerden çok daha üstün.

İchigo örnek olmasa bile İkkaku'nun da kılcı değişiyor.Renji'nin de,Soi fong'un da.
Kido temelli katanaların değiştiği gözlenmedi şu ana kadar ama bankaiye has bir özellik olduğundan kişiye göre farklılık gösterebilir.

Bankai çalındığında bankai formunun özellikleri gidiyor.Bankai açtığında shikai ile devam etmek derken ne demek istiyorsun :D
Bankai açtığında bankaiye olan özgü yetenekleri kullanıyorlar.Neden shikai ile devam etsin ki?
Bankainin özelliklerine bağlı olarak toplu bir ortamda bankai açmak sıkıntılı olabilir.Mesela Yamaji'nin bankaisi çok güçlü olduğundan herkesi tehlikeye atıyordu.Hisugaya veledinin bankasinden gökyüzünü kontrol ederek 3.espadaya yaptığı saldırı etrafında birileri olsa tehlikeye atardı.
Kyoraku'nun bankaisi de muhtemelen diğer kişiler için tehlikeli olabilir.Yine Urahara da benim bankaim başkasını eğitmek için uygun değil diyor.

Evet benim bahsettiğim yetenekleri değişen zanpakto yok lafıydı.Kido temelliyse kido,dövüş temelliyse dövüş,ilüzyon temelliyse ilüzyon şeklinde kalıyorlar.Bu sadece element formları için geçerli bir durum değil.

İlk dediğinde yetenekleri değişmemiş sadece gücünde artma olmuş oluyor.Aynen dediğin gibi buzsa buz,ateşse ateştir.
Shikai ile bankaide arasında reiatsu artışı oluyor bu nedenle de saldırları güçlenmiş oluyor.Ayrıca bankai formuna geçtiğinde zanpktolarından özel saldırılar da öğreniyorlar ve bu öğrendikleri özel saldırılar shikai formundakilerden çok daha üstün.

İchigo örnek olmasa bile İkkaku'nun da kılcı değişiyor.Renji'nin de,Soi fong'un da.
Kido temelli katanaların değiştiği gözlenmedi şu ana kadar ama bankaiye has bir özellik olduğundan kişiye göre farklılık gösterebilir.

Bankai çalındığında bankai formunun özellikleri gidiyor.Bankai açtığında shikai ile devam etmek derken ne demek istiyorsun :D
Bankai açtığında bankaiye olan özgü yetenekleri kullanıyorlar.Neden shikai ile devam etsin ki?

Bankainin özelliklerine bağlı olarak toplu bir ortamda bankai açmak sıkıntılı olabilir.Mesela Yamaji'nin bankaisi çok güçlü olduğundan herkesi tehlikeye atıyordu.Hisugaya veledinin bankasinden gökyüzünü kontrol ederek 3.espadaya yaptığı saldırı etrafında birileri olsa tehlikeye atardı.
Kyoraku'nun bankaisi de muhtemelen diğer kişiler için tehlikeli olabilir.Yine Urahara da benim bankaim başkasını eğitmek için uygun değil diyor.

Evet benim bahsettiğim yetenekleri değişen zanpakto yok lafıydı.Kido temelliyse kido,dövüş temelliyse dövüş,ilüzyon temelliyse ilüzyon şeklinde kalıyorlar.Bu sadece element formları için geçerli bir durum değil.
Upss sen dedin ya " sadece ataklar üzerine kurulu değil ..." yukarıda ki sözle açıklamaya çalıştığım olay ,
iki form var . Hangisine geçersen onun tekniklerine geçiyorsun. Hal bu olunca ataklar üzerine kurulu değil lafın geçersiz sayılıyor.
Eğer yeni atakları çıkmayacak olsa Bankai açıp , Shikai devam ederdi.
Yani bankaiyi sadece reatsu artırmak için açardı. Ancak açıldı mı geri dönüşü yok işte :/ Farklı tekniklere geçiyorsun :(
Eh ataklara kurulu olmuş oluyor bir bakıma :/

Upss sen dedin ya " sadece ataklar üzerine kurulu değil ..." bu sözle açıklamaya çalıştığım olay ,
iki form var . Hangisine geçersen onun tekniklerine geçiyorsun. Hal bu olunca ataklar üzerine kurulu değil lafın geçersiz sayılıyor.
Eğer yeni atakları çıkmayacak olsa Bankai açıp , Shikai devam ederdi.
Yani bankaiyi sadece reatsu artırmak için açardı. Ancak açıldı mı geri dönüşü yok işte :/ Farklı tekniklere geçiyorsun :(
Eh ataklara kurulu olmuş oluyor bir bakıma :/
İchigo 2 formunda da Getsuga kullanabiliyordu.
Hitsugaya veledi 3.espdaya yaptığı saldırıyı 'Daha önce hiç bankai formunda denememiştim.'diyor.Yani bazı teknikleri hem shikai hem banka formunda kullanabiliyorsun ama arada güç farkı oluşuyor.Bu yüzden de bankai formu daha kullanışlı oluyor.
Üstelik bankai formunda sadece ataklar üzerine değil dememin nedeni reiatsu artışını da sağlıyor.Üstelik 10 kata kadar çıkabilecek bir reiatsu artışından bahsediyoruz.Shinigamiler arasındaki dövüşler reaitsuya bağlı dövüşlerdir.Bu neden bankai formunu sadece ataklarla açıklamak bence olmaz.
Yukarıda da belirttim ama bankai modunda daha güçlü teknikler kullanmayı öğrendikten sonra neden daha güçsüz saldırılar kullanmak istesin ki?Bankai açmasının nedeni zaten güçlenmek.Bu yüzden ataklarla ilgili diyebilirsin ama en önemli unsur bence reiatsu artışı.Kenpachi sadece reiastsusu sayesinde neler yapıyordu?Aizen reiasusu sayesinde Soi Fong'un saldırısını engellemişti.

1 yıl sonra tekrar okudum.

Arancarların hiç olmazsa bir lideri olsa güzel olurdu adamlara o kadar güçlü dendi Hitsugaya bile 3 numaralı Arancarı yenebildi ve hala dövüşebilecek gücüde vardı.
Starkı, Kyoraku tam anlamıyla shika forma geçtiği gibi halletti.

Sonra Quincy arc geldi bunlar 0.Takım tarafında eğitildi Renji çıktı baya güçlenmiş vs. Ichıgoda herhalde zirveye oynar diye düşünüyordum ki adam hala pasif birşey yapamıyor.
Merak ettiğim bu çocuk hem shinigami(bankai) hem Quincy(hem savunma hem saldırı gibisinden bir formu vardı) hemde Arancarların formlarına mı bürünebilecek.Öyle belki ziirveye oynar mı ki diye düşünüyorum ama Ywach bildiğin canavar umarım Aizen'e olduğu gibi saçma bir power up alıp tek atmaz.

Bu arada Gremmy çok güçlü bir arkadaş ama Ywach'ın özel takımı tam anlamıyla gücünü uyandırdırmadığından o konuşmalar geçmiş olabilir.Quicyler ölünce onlarda gücüne kavuşuyordu en son yani tam güçken bence Gremmy'e çökerler gibi geliyor. Bilmem hatalımıyım.

Bu arada Urahara-Yorouchi-Kyoraku bankai açmadan seri bitecek açsınlar artık şunları :/

Roronoa Zoro

1 yıl sonra tekrar okudum.

Arancarların hiç olmazsa bir lideri olsa güzel olurdu adamlara o kadar güçlü dendi Hitsugaya bile 3 numaralı Arancarı yenebildi ve hala dövüşebilecek gücüde vardı.
Starkı, Kyoraku tam anlamıyla shika forma geçtiği gibi halletti.

Sonra Quincy arc geldi bunlar 0.Takım tarafında eğitildi Renji çıktı baya güçlenmiş vs. Ichıgoda herhalde zirveye oynar diye düşünüyordum ki adam hala pasif birşey yapamıyor.
Merak ettiğim bu çocuk hem shinigami(bankai) hem Quincy(hem savunma hem saldırı gibisinden bir formu vardı) hemde Arancarların formlarına mı bürünebilecek.Öyle belki ziirveye oynar mı ki diye düşünüyorum ama Ywach bildiğin canavar umarım Aizen'e olduğu gibi saçma bir power up alıp tek atmaz.

Bu arada Gremmy çok güçlü bir arkadaş ama Ywach'ın özel takımı tam anlamıyla gücünü uyandırdırmadığından o konuşmalar geçmiş olabilir.Quicyler ölünce onlarda gücüne kavuşuyordu en son yani tam güçken bence Gremmy'e çökerler gibi geliyor. Bilmem hatalımıyım.

Bu arada Urahara-Yorouchi-Kyoraku bankai açmadan seri bitecek açsınlar artık şunları :/
Hem Quincy, hem Arrancar hem de Hollow formuna geçti zaten.

Benim anlamadığım bu adamın gücü hayal gücünü sınırsız kontrol edebilme değil mi belli alan içinde?Gider İskender kebab yapar yerdim Zarakiyi çok mu zor :(
Elitlerde fazla bir cacık yok bence. X biraz güçlü gibi duruyor. M ve D çöp gibi.
Cninde gücünü anlatabillirmisin fazla anlamadım.
Hayal gücü sınırsız değil.Yani öyle zaraki seni şöyle hayal ediyorum öl mahvol gibi bir olay yok.Bunu yapabilse zaten onun kadar güçlü hale dönüşmeye kasmazdı.Gücünün detaylarını açıklamadı ama birine etki etmesi için sanırım dokunması gerekiyor.Yachiru gibi.
Ayrıca dokunduğu kişi de o hayale inanacak ki etkisi artsın yada etkili olsun.Bunu ima ediyordu dalga geçercesine.
Birde hayal ettiği olaya odaklanmayı bırakırsa,kısacası o yaptığı aklına bile gelmezse etkisi geçiyor yachiruda olduğu gibi.

D çok güçlü değil ama adam ölmüyormuş bir türlü o yüzden almışlar.
M iyi bence potansiyeli yüksek.Adam mucize yani herşey beklenir ondan.

C'nin gücü zorlayıcı.Herhangi bir nesneyi,cismi zorlayıp bükebiliyor yapısını bozuyor.Yoruichinin kolunu zorlayarak 360 derece döndürdü neredeyse.

Yamamato bin yıl önceydi sanırım , Yhwach' a karşı bankai açmıştı :/
E peki bu adam (kuzey güney doğu batı) hiç bir tekniğini göstermemiş ? Sadece açmak için mi açmış oluyor ?
Gerçeği sandığı çakmasına bütün teknikleri baştan hiç görmemiş şekilde anlatıyor.
O zaman ki bankaisi ile ne yapmış anlamadım. Ek olarak nasıl öldürmeden bırakmış ? Bilen aydınlatsa :T
Yamamoto bankaisini 1000 yılda değişime uğratmış.Yhwach 1000 sene öncekini görüyor.O bankaiyle bunun pek alakası yok.Sanırım shikai gücünün biraz daha güçlüsüymüş eskiden.Hitsugayada olduğu gibi yaydığı alev miktarı artıyordu büyük olasılıkla.Ama şimdi aleve bile ihtiyaç duymuyor.

Anılara sahip olan çakma da bekliyor ki alev çıksın.Adamı kül eder bu bankainin alevleri falan diye uyarıyor.Hiçbirşey göremeyince haliyle şaşırıyor.Yamamoto da bak bakalım senin gördüğün bankaiyle aynı mı bu bir göstereyim diyor.Kuzey,Güney falan o zamanlar yokmuş o teknikleri kullanmamış önceden.

Öldürmeden bırakmış diye bir olay yok.Yamamoto çok gaddar zaten acımaz.Öldürememiş.Mayuri bunu yüzüne vuruyordu.Artık nedendir bilinmez.Belki A gücünden belki kendine güç transfer etmesinden belki de Aizen gibi ölümsüz olmasından.Geçmiş muallak henüz.Gücü yetmeyince yardım alıp mühürlemiş bile olabilirler.

Tam heyecan tavan yapmış tamamen odaklanmışım mangaya :T
Kalbim küt küt atıyor :/ Derken böyle bir çeviri ://
Yıkılıyorum resmen. Tüm o atmosfer doğaüstü güçler bir bir yıkılıyor :/
Sayfayı görmemek adına direk diğer sayfaya geçiyorum. Çizimleri bile inceleyemiyorum :/
Şöyle çeviriler yapmayın la :/ Hiç hoş değil :(

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık