Ne türden eğitim aldıkları söz konusu. Luffy, hayvanlarla dövüşerek kendini geliştiriyor. Mihawk'ın Zoro'yu ne denli zorladığını bilmiyoruz ki muhtemelen gözünü kaybettirecek kadar sıkı bir eğitimden geçti. Diğer shounenlerde de ölüme getiren eğitimlerle ilgili örnekler bulabilirsin. Yani gayette sınırlarının sonuna getirecek eğitimlerden geçmeleri mümkün. Ayrıca kutsalların yeryüzünde bu tip bir dövüşe girmedikleri de net değil. Yarın öbür gün bir kutsalla dövüşen bir korsan duyulabilir pekala.
İnsan aklı milyonlarca olasılık yaratabilir dövüş içinde.Mesela bıleç okudun mu bilmiyorum ama orada bir adam ilizyondan kurtulmak için bilerek darbe alıyor ve adamin yerini buluyor.Bunu eğitim ile saglayamazsın.Bu tecrübe ve akıldır.Tecrubeyi de eğitimde değil dövüş içerisinde geliştirirsin.Mesela Luffy k.haki eğitimi aldı ama bu yeteneği geliştirmesinin nedeni karşısındaki rakibi ile olum kalım savaşı vermesi.
Kutsalların dövüşünu görmedik belki dovusmustur demek varsayım sadece.Varsayımları gerçek olarak kabul edemeyiz sadece bir yorumdur kişinin özelinde.Bu yonkoular birbiri ile dövüşüyor demek gibi bir şey.İlk zamanlar böyle biliyorduk ama değilmiş mesela.Wb ile şenks Roger mevzusundan sonra ilk kez görüşüyor,Kaido ile Big mom bilmem kaç yıl sonra görüşüyor gibi.Dayanagi olmayan şeyler üzerine yorum yapmak sağlıksız bana göre.Ha olmaz demiyorum ama bana göre olmaması daha normal.Bir zaman sonra kibre kabilip ne de olsa amiraller var deyip salmış olmaları çok doğal.
Bir inşaat mühendisi olarak şöyle bir yorum yapıp görüşümü açık şekilde belirteyim.
Eğitim binanın temelidir.Temeli olmayan bir binaya yüksek kat çıkamazsın.Dayanıklı olmaz ve ilk ciddi depremde yıkılır.Oysa temelin sağlamsa 100 kat bile çıkabilirsin.En güçlü depreme bile dayanabilir.Temelin sağlam değil ise cikacagin kat sınırlıdır.Bina temeli kadar güçlüdür.
Temel=Eğitim
Kat=Güç seviyesi