Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Berserk - Teşekkürler Kentaro Miura

Şehrin çizimlerine hasta oldum. Harbiden rüyalar kenti olmuş midland başkenti. O hayat kadını çetesini görmek güzel oldu diyebilirim MoP gibi. Adam gibi kadındı nede olsa kendisi. Girifin ile bir görüşsün bakalım bizim velet neler olucak? Ona inanacak mı yoksa???

23. cilde kadar gelebildim nihayet. Aklımda çok fazla soru işareti var, bitirince mi sorsam, yoksa şimdi yazıp muhtemel bir spo mu yesem bilemedim. :(

23. cilde kadar gelebildim nihayet. Aklımda çok fazla soru işareti var, bitirince mi sorsam, yoksa şimdi yazıp muhtemel bir spo mu yesem bilemedim. :(
Spoiler yemek iyidir be Mahir :D. Ayrıca merak etme o soruların cevaplarını bulamazsın muhtemelen. Hangi sorunun cevabı açıklandı ki koca seride. Sadece daha fazla soru ekleniyor üzerine.

Spoiler yemek iyidir be Mahir :D. Ayrıca merak etme o soruların cevaplarını bulamazsın muhtemelen. Hangi sorunun cevabı açıklandı ki koca seride. Sadece daha fazla soru ekleniyor üzerine.
Şimdilik şunlar var aklımda, hatırladıkça yazarım devamını;

- İnsanların kötücül düşüncelerinden Tanrı doğuyorsa, bunun antitezinden de başka bir Tanrı'nın doğması gerekmez mi? Sonuçta her kötü düşüncenin karşısında bir iyi düşünce vardır. Misal;
Ölüm - Yaşam,
Kötü - İyi,
Ayrılık - Kavuşma,
Nefret - Sevgi
Yalnızlık - Aidiyet, ... şeklinde. Hal böyle olunca Kötücül Düşünce'nin yanında İyilik Düşüncesi'nin yer alması gerekiyor ve buna bağlı olarak Kötücül Düşünce'nin Havarileri varsa, İyicil Düşüncenin de Kahramanlarının olması gerekiyordu. Madem insan düşüncelerinden Tanrı doğuyor, bunun tek çeşit olmaması gerekiyor kanımca.

Bu durumu biraz Bleach evrenine benzetiyorum. Berserk evreninde Dünya ve Hueco Mundo var ama SS yok. Tüm ölüler Cennet olmaksızın aynı yere yani Hueco Mundo'ya gidiyor. Guts da bir Quincy edasıyla sınır bölgesinde Hollowları doğruyor gibi görünüyor. Bu açıdan SS eksikliği, seri içinde çok sırıttığı için Berserk'in bir eksisi olarak gördüm okurken.

- Bunların dışında seride neden bir harita yok? Kim nerede, nereye gidiyor belli değil. Guts Richert'in evinden çıkıp Kutsal Topraklara gidiyor, sonra geri Richert'in evine geliyor, yine gidiyor, yine geliyor vs. Sanki 2. tepeden sağa dönünce Kutsal Topraklara varmış da geri dönmüş, olaylar hep aynı mahallede geçiyormuş gibi.

Seride tek bir kıtanın varlığından söz ediliyor, o kıta eğer Avrupa ise dünyanın geri kalanında bilinmeyen kıtaların da varlığı gerekir. Griffith'in rüyasını tüm dünya duyuyorsa ve Kötücül Düşünce tüm dünyayı sarıyorsa diğer kıtalarda da behelit kullanımına bağlı onlarca havarinin daha var olması gerekir.

Eğer dünya tek kıtadan ibaret ise ve başka kıta da yoksa, Chudan nerede, Midland nerede, Kushan nerededir? Haritasız bir kurgu evren ile ilk kez karşılaştığım için yadırgadım açıkçası. LOTR, Bokkö, Hokuto, OP, Naruto vs hep harita üzerinde anlatılıyor ama Berserk'te harita yok. :(

Zaten berserk dünyasında grif'in karşısında ordu olarak durabilecek tek güç kushan'dı ki kushan'da o dünya'nın kutsal topraklardan geriye kalanlarının tümüne hükmediyordu.Malum olaylar olunca şu anki vaziyette bizim ekibi e geçersek grif'in karşısında durabilecek bir krallık toplluluk vs yok gibi gözüküyor manga'nın geldiği yere kadar.Neyse bitebilsinde ne yaparsa yapsın adam zaten efsane çizimler yapıyor miura işini bilir bize fazla laf düşmez.Adam mitleri kabala maji hepsini yalamış yutmuş :D

Roronoa Zoro

- İnsanların kötücül düşüncelerinden Tanrı doğuyorsa, bunun antitezinden de başka bir Tanrı'nın doğması gerekmez mi? Sonuçta her kötü düşüncenin karşısında bir iyi düşünce vardır. Misal;
Ölüm - Yaşam,
Kötü - İyi,
Ayrılık - Kavuşma,
Nefret - Sevgi
Yalnızlık - Aidiyet, ... şeklinde. Hal böyle olunca Kötücül Düşünce'nin yanında İyilik Düşüncesi'nin yer alması gerekiyor ve buna bağlı olarak Kötücül Düşünce'nin Havarileri varsa, İyicil Düşüncenin de Kahramanlarının olması gerekiyordu. Madem insan düşüncelerinden Tanrı doğuyor, bunun tek çeşit olmaması gerekiyor kanımca.

Bu durumu biraz Bleach evrenine benzetiyorum. Berserk evreninde Dünya ve Hueco Mundo var ama SS yok. Tüm ölüler Cennet olmaksızın aynı yere yani Hueco Mundo'ya gidiyor. Guts da bir Quincy edasıyla sınır bölgesinde Hollowları doğruyor gibi görünüyor. Bu açıdan SS eksikliği, seri içinde çok sırıttığı için Berserk'in bir eksisi olarak gördüm okurken.

- Bunların dışında seride neden bir harita yok? Kim nerede, nereye gidiyor belli değil. Guts Richert'in evinden çıkıp Kutsal Topraklara gidiyor, sonra geri Richert'in evine geliyor, yine gidiyor, yine geliyor vs. Sanki 2. tepeden sağa dönünce Kutsal Topraklara varmış da geri dönmüş, olaylar hep aynı mahallede geçiyormuş gibi.

Seride tek bir kıtanın varlığından söz ediliyor, o kıta eğer Avrupa ise dünyanın geri kalanında bilinmeyen kıtaların da varlığı gerekir. Griffith'in rüyasını tüm dünya duyuyorsa ve Kötücül Düşünce tüm dünyayı sarıyorsa diğer kıtalarda da behelit kullanımına bağlı onlarca havarinin daha var olması gerekir.

Eğer dünya tek kıtadan ibaret ise ve başka kıta da yoksa, Chudan nerede, Midland nerede, Kushan nerededir? Haritasız bir kurgu evren ile ilk kez karşılaştığım için yadırgadım açıkçası. LOTR, Bokkö, Hokuto, OP, Naruto vs hep harita üzerinde anlatılıyor ama Berserk'te harita yok. :(
1. soruna cevap vereyim, spoiler yiyeceksin bak ona göre
Dediğin şey var, doğanın 4 büyük ruhu
1. soruna istinaden bir cevap daha vereyim
Guts'ın içinde Hellhound denen, kendi kendine yarattığı bir imaj var. Guts'ın bilinç altının izdüşümü. Onlarca yıllık Berserk okuyucularına göre bu, Gutts'ın yarattığı idea. İnsanlığın yarattığınınkine çalışmıyor, kendi dünyası içinde şekilleniyor. Tanrı elleri bu yüzden Gutts'ı çok çekici buluyor, bu bir gerçek yalnız. :D
2. soruna cevap vereyim
Haritaya dair bir şey gördüğümü hatırlamıyorum ama evet, bir sürü dünya var. İleride zibilyon günahkar çekecek yanına Griffith,onlar bu dünyalardan geliyor işte.
Griffith'e veya Apostlelara yaklaştıkça mühür azıyor zaten, ondan çıkarıyorlar yönlerini

Ölüm - Yaşam,
Kötü - İyi,
Ayrılık - Kavuşma,
Nefret - Sevgi

Eğer dünya tek kıtadan ibaret ise ve başka kıta da yoksa, Chudan nerede, Midland nerede, Kushan nerededir? Haritasız bir kurgu evren ile ilk kez karşılaştığım için yadırgadım açıkçası. LOTR, Bokkö, Hokuto, OP, Naruto vs hep harita üzerinde anlatılıyor ama Berserk'te harita yok. :
(
Harita konusunda ki düşüncem...

Zaten altın çağ flashback'lerinde benim aklıma zibilyon tane fikir geldi. Yüz yıl savaşı, tudorlar filan tamamiyle bizim bildiğimiz fransa-ingiltere arasında olan ve neredeyse 100 yıl süren savaştan bahsediyorlar, yazar karakterleri değiştirmiş ve kendi kurgusunu yaratmış filan. O kale alınarak savaş bitiyor filan ya o da fransa'nın normandiya bölgesidir. Orasını aldıkları zaman herhangi bir anlaşma imzalanmadan düşman yurttan atılmış ve savaş kesinken bitmiştir.

Tek bir kıta olay o zamanlarda asya ile avrupa tek kıta olarak bilinebilir afrika kıtası zaten o zamanlar keşfedilmemiş bir yerdir. Ben hep harita konusunda bizim dünyamızın haritası olarak düşünmüşümdür ne yalan söyliyeyim. Zaten vatikan'dan kutsal ordunun gelmesi filan da bizim dünyamız tezimi destekliyor bana kalırsa.

Kushan ordusu zaten osmanlı ordusuna bir gönderme. Bunlar yy savaşları ile meşgulken doğuda osmanlı istanbul'u alır yükselme dönemine başlar ve gücünün zirvesine çıkar filan bilinen şeyler. Ben bu gibi sebeplerden ötürü harita olmamasına hiç takılmadım sanırım tamamiyle bizim dünyamız ile bağdaştırdığım için.

Zaten ileride çıkacabileceğini düşünmüyor değilim. Herşey zıttıyla vardır mantığı ile. Yani er ölen o cehennem denilen girdap gibi şeye mi gidiyor yoksa, apostle tarafından öldürülenler/feda edilenler veya apostle'lar mı oraya gidiyor? Gibi bir çok soru hala cevapsız. Bu periler apostle tarzı bir yaratıklar değilse bunlar neye tapınıyor/inanıyorlar veya var oldular? Büyü doğanın gücü diye biliyor ve troller ile savaşırken bizim küçük kız su ruhu ile sanırım bir oluyordu. Bunu tanrı olarak ele alabilir miyiz? gibi bir sürü şey açıkta kalmış durumda.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık