thosy
Yeni şehri biraz anlatıp Gats'a dönecek bence.
Spoiler yemek iyidir be Mahir . Ayrıca merak etme o soruların cevaplarını bulamazsın muhtemelen. Hangi sorunun cevabı açıklandı ki koca seride. Sadece daha fazla soru ekleniyor üzerine.23. cilde kadar gelebildim nihayet. Aklımda çok fazla soru işareti var, bitirince mi sorsam, yoksa şimdi yazıp muhtemel bir spo mu yesem bilemedim.
Şimdilik şunlar var aklımda, hatırladıkça yazarım devamını;Spoiler yemek iyidir be Mahir . Ayrıca merak etme o soruların cevaplarını bulamazsın muhtemelen. Hangi sorunun cevabı açıklandı ki koca seride. Sadece daha fazla soru ekleniyor üzerine.
1. soruna cevap vereyim, spoiler yiyeceksin bak ona göreŞimdilik şunlar var aklımda, hatırladıkça yazarım devamını;
- İnsanların kötücül düşüncelerinden Tanrı doğuyorsa, bunun antitezinden de başka bir Tanrı'nın doğması gerekmez mi? Sonuçta her kötü düşüncenin karşısında bir iyi düşünce vardır. Misal;
Ölüm - Yaşam,
Kötü - İyi,
Ayrılık - Kavuşma,
Nefret - Sevgi
Yalnızlık - Aidiyet, ... şeklinde. Hal böyle olunca Kötücül Düşünce'nin yanında İyilik Düşüncesi'nin yer alması gerekiyor ve buna bağlı olarak Kötücül Düşünce'nin Havarileri varsa, İyicil Düşüncenin de Kahramanlarının olması gerekiyordu. Madem insan düşüncelerinden Tanrı doğuyor, bunun tek çeşit olmaması gerekiyor kanımca.
Bu durumu biraz Bleach evrenine benzetiyorum. Berserk evreninde Dünya ve Hueco Mundo var ama SS yok. Tüm ölüler Cennet olmaksızın aynı yere yani Hueco Mundo'ya gidiyor. Guts da bir Quincy edasıyla sınır bölgesinde Hollowları doğruyor gibi görünüyor. Bu açıdan SS eksikliği, seri içinde çok sırıttığı için Berserk'in bir eksisi olarak gördüm okurken.
- Bunların dışında seride neden bir harita yok? Kim nerede, nereye gidiyor belli değil. Guts Richert'in evinden çıkıp Kutsal Topraklara gidiyor, sonra geri Richert'in evine geliyor, yine gidiyor, yine geliyor vs. Sanki 2. tepeden sağa dönünce Kutsal Topraklara varmış da geri dönmüş, olaylar hep aynı mahallede geçiyormuş gibi.
Seride tek bir kıtanın varlığından söz ediliyor, o kıta eğer Avrupa ise dünyanın geri kalanında bilinmeyen kıtaların da varlığı gerekir. Griffith'in rüyasını tüm dünya duyuyorsa ve Kötücül Düşünce tüm dünyayı sarıyorsa diğer kıtalarda da behelit kullanımına bağlı onlarca havarinin daha var olması gerekir.
Eğer dünya tek kıtadan ibaret ise ve başka kıta da yoksa, Chudan nerede, Midland nerede, Kushan nerededir? Haritasız bir kurgu evren ile ilk kez karşılaştığım için yadırgadım açıkçası. LOTR, Bokkö, Hokuto, OP, Naruto vs hep harita üzerinde anlatılıyor ama Berserk'te harita yok.
Harita konusunda ki düşüncem...(Şimdilik şunlar var aklımda, hatırladıkça yazarım devamını;
- İnsanların kötücül düşüncelerinden Tanrı doğuyorsa, bunun antitezinden de başka bir Tanrı'nın doğması gerekmez mi? Sonuçta her kötü düşüncenin karşısında bir iyi düşünce vardır. Misal;
Ölüm - Yaşam,
Kötü - İyi,
Ayrılık - Kavuşma,
Nefret - Sevgi
Yalnızlık - Aidiyet, ... şeklinde. Hal böyle olunca Kötücül Düşünce'nin yanında İyilik Düşüncesi'nin yer alması gerekiyor ve buna bağlı olarak Kötücül Düşünce'nin Havarileri varsa, İyicil Düşüncenin de Kahramanlarının olması gerekiyordu. Madem insan düşüncelerinden Tanrı doğuyor, bunun tek çeşit olmaması gerekiyor kanımca.
Bu durumu biraz Bleach evrenine benzetiyorum. Berserk evreninde Dünya ve Hueco Mundo var ama SS yok. Tüm ölüler Cennet olmaksızın aynı yere yani Hueco Mundo'ya gidiyor. Guts da bir Quincy edasıyla sınır bölgesinde Hollowları doğruyor gibi görünüyor. Bu açıdan SS eksikliği, seri içinde çok sırıttığı için Berserk'in bir eksisi olarak gördüm okurken.
- Bunların dışında seride neden bir harita yok? Kim nerede, nereye gidiyor belli değil. Guts Richert'in evinden çıkıp Kutsal Topraklara gidiyor, sonra geri Richert'in evine geliyor, yine gidiyor, yine geliyor vs. Sanki 2. tepeden sağa dönünce Kutsal Topraklara varmış da geri dönmüş, olaylar hep aynı mahallede geçiyormuş gibi.
Seride tek bir kıtanın varlığından söz ediliyor, o kıta eğer Avrupa ise dünyanın geri kalanında bilinmeyen kıtaların da varlığı gerekir. Griffith'in rüyasını tüm dünya duyuyorsa ve Kötücül Düşünce tüm dünyayı sarıyorsa diğer kıtalarda da behelit kullanımına bağlı onlarca havarinin daha var olması gerekir.
Eğer dünya tek kıtadan ibaret ise ve başka kıta da yoksa, Chudan nerede, Midland nerede, Kushan nerededir? Haritasız bir kurgu evren ile ilk kez karşılaştığım için yadırgadım açıkçası. LOTR, Bokkö, Hokuto, OP, Naruto vs hep harita üzerinde anlatılıyor ama Berserk'te harita yok. :
MangaTürk çeviriyor.Beyler 236ya kadar türkçesini buldum bundan sonrası yoktu çeviren site varsa yazabilirmisiniz.