Bu seri optan da sonra biter.
Togashi 2-3 yılda bir bölüm çıkarıyor, ama panelleri malum.şuan seride 25 deyim hikaye güzel ilerliyor evet ama panellerin efsnae olmasının bence sebebin adam 4 5 saat uyuyor geri kalanında ful mangayı çiziyor ve 2 3 ayda 1bır cıkarıyor bi zahmet efsane olsun.
Orası eski Wyndham ve kıtanın ortalarında bir yerde. Yani kesin olarak deniz yok, etrafı komple kara. Artık belki nehirdir, göldür diyelim. Ya da ticari bir atılım olarak bir liman kurarak oradan doğru kilometrelerce kazarak denize kadar ulaşan bir yol yaptılar. Grifitif çalışıyor, yol yapmış reyiz, hem de deniz yolu.Elfhelm çabuk düştü oldu bittiye getirdiler. Falconianın yanında da deniz yoktu bir anda deniz mi oluştu liman çizmişler?
Ben ingilizcesinden okudum ve cevirmesi cok zor bir seri. Bu aralar tekrar japoncasindan baslamayi dusunuyorum. Sanirim Japoncadan turkceye cevirilse cok daha rahat ve hatasi az olur90'lardayım 92-93'de falan. Son 5-6 bölümdür bölüm yorumlarında çevirinin kötülüğü ile ilgili şeyler okuyunca açıp baktım ve çevirisi gerçekten çok kötü. Sanırım Tortuga sonradan çevirmeye başlıyor. Çeviri hangi bölümlerden sonra düzeliyor o zamana kadar ingilizcesinden okuyayım.