Tercihlerinin sonuçlarıyla yüzleştiriyor zaten. Her diyalogta da zar atma yok. Mesela sen birisini ikna edeceksin, veyahut birisine büyük bir yalan söylemen gerekiyor o tarz durumlarda var. Yeteneklerin, karakterine oluşturduğun etmenlere göre de bu durumlarda avantajlı oluyorsun. Kumar yanı yok kısaca. Oluşturudğun karaktere göre, oynamak istediğin role göre seçeceksin seçenekleri. Guidance falan derken bir sürü artı veren unsur var zaten.Ya dostum kurban olayım sence ben sıra tabanlı ne onu bilmeden mi dövüş sistemine eleştiri getiriyorum da bana sıra tabanlı ya hani ehehe çekiyorsun. Sistemin kendisi aksiyon içeren herhangi bir oyun için aptalca. Sen kendini o moda sokmalısın savaşıyormuş gibi hissetmek için. Yoksa karakterleri sıra tabanlı dövüştürmek tiyatro oyunu seyretmekten hallice bir deneyim. Onu geçelim sineye çekeriz dedik. Diyalog çekilmez. Onu bana bırak ben kendi tercihlerimin sonucunda hikayemi şekillendireyim. Sistemini ona göre ayarlar zorluğu aparırsın çok kolay şekilde. Kumar oynatma bana tercihlerimin sonuçlarıyla yüzleştir. Başarım veya başarısızlığım kıçı kırık bir zardan gelecek rakamla belirlenmesin ki kendi hikayemi kendim yazayım iyisiyle kötüsüyle.
Yiyeni olduktan sonra her türlü fantezi yapımcılara helaldir tabi.
Bu zar atma olayı da olmasaydı Witcher, Skyrim gibi bir seçenekler bir ilüzyondan ibaret olacaktı. Sonuçta onlarda da seçenekler seçiyorsun ama kendi seçimin asla olmuyor. Tam tersi karakterini oluşturmana göre burada hikayeni şekillendiriyorsun.