Bu şekilde söylediğinde Aang'in sadece bir avatar bir reenkarnasyon olduğunu ima etmiş oluyorsun yalnız. Çok küçük yaşta çok büyük bir sorumluluk üstlendiği ve bunda başarılı olduğu bir gerçek ki Avatar serisinin en sevmediğim kısmı da budur. Ben Aang'in biraz daha büyük ve eğitimli olmasını isterdim ya da en azından sürecin daha uzun olmasını yıllar almasını beklerdim çünkü bu şekilde baktığımızda Aang'in sadece avatar olmak için dünyaya geldiği gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Her avatarın farklı elementleri bükmeyi öğrenme süreci yıllar sürerken Aang bir yılda geze geze hepsini öğrenmesi çok manidardır bu noktada.
Mesela ateş bükme eğitimi için de Jeong Jeong'u Aang ikna etmez. Gerek yoktur çünkü. O avatardır, gerektiğinde önceki avatar devreye girip işi çözer.
12 yaşında bir çocuk söz konusu olduğunda daha fazlasını bekleyemeyiz tabi ama beni memnun etmemişti sahiden bu. Tamam bu çocuk avatar ama ya Aang? Bu çocuktan avatarlığı çıkardığımızda ne kalıyor? Hikayedeki yeri ne?
Bundan bahsediyordum. 4lü hatta 5li içinde sadece Aang olarak sönük kaldığını söylüyordum.
Hava elementi ustalarının devamını sağlamıştır kararlarıyla.
12 yaşında olan bir çocuk olarak bir başka çocuklarla avatar olmayı başarmıştır. (Roku dahi seri içerisinde omuzlarına büyük bir yük bıraktım benim hatamdı diyerek. Ayrıca Roku'nun usta hayvanı Aang'in eğitiminde rol alması gerekirken geç gelmiştir. Bu yine Aang'e artı yazar.)
Diğer bütün karakterler Ateş Kralı'nı öldür derken o Ateş Kralı'nı öldürmeden nasıl yenebilirim sorusuna yanıt aramıştır ve nihayetinde sonunda elde ettiği yeni güçüyle yaptığı ortada. Bunu başaran başka avatar?
Kendisinden önce gelen ve ismi bilinen bütün avatarlar gibi dünyanın anasını ağlatacak hatalar yapmamıştır. (Keza Korra gibi de)
Verilmiş olan canı almamak gerektiğini çok iyi bilen, insanlara, insani değerlere çok önem veren, hava gezgini olan 12 yaşında bir çocuktur. Yine de sorunları görmezden gelmez üstüne gider ve çözer.
Avatar Roku gibi kendinden sonra gelen avatarın kucağına savaş bırakmamış dengeye oturtulmuş bir dünya bırakmıştır. (Bunu da şiddet şiddeti doğurur düsturuna sıkı sıkıya bağlı kalarak yapmıştır.)
Savaşta sadece kazanmıyor, aynı zamanda kendi düşüncesini savunuyor ve insanlara da bunun doğru olduğuna inandırıyor.
Hava bükmede ustalaşması 6 yıl sürmüş olan en genç hava bükücü ustası.(Burada keşiş gyatso etkisi vardır)
Aang güçlerini elde etmek için hem mental hem de fiziksel olarak çaba sarf etti. Toprak için hava bükücü mentalitesi ile çelişti, ateş için yaşadığı kötü tecrübeler ile karşılaştı ve bu zihinsel bariyerleri avatar olduğu için değil Aang olduğu için aşabildi.