Hayır aksine ben de bu konuda sizin gibi düşünüyorum. Ve Eren'in hiç bir zaman abisinin ideallerini kabul etmediğini ve her zaman başka bir planının olduğunu da düşünüyorum. Ki bu planı da nedense Kurucu Dev gücüyle ilişkilendirerek yaptığını düşünüyorum.
Zeke karakterinin çok iyi işlendiğini düşünsem de fikirlerine katılmıyorum. Ama Eren'in yapmış olduğu planda yalnız kalmasının nedenini de adadaki yönetimi elimde tutanlara bağlıyorum. Eren eğer kendi başına bir plan yapmak zorunda kaldıysa bunun nedeni bencilliği değil. Asıl yönetimdekilerin bencilliği, Historia'yı kraliçe yaptılar ama yönetmekten uzak olduğu için çoğu kararı kendileri verdiler, onu eleştirdiler ve Marley ya da dünya gibi gerçekten büyük bir düşmanları olmasına rağmen ona göre hareket etmediler. Sadece Levi ya da Mikasa olsa bin kişi öldürür (Mübalağayı anlatmak için böyle bir örnek verdim. Yoksa ben ikisini de severim.) diyen hayalperest fanlar gibi onlar da karşılarındaki gelişmiş teknolojileri, karşılarındaki binlerce askeri yok sayarak yeterli olmayan güçlerine güvendiler. Hala unutamıyorum Keith Shadis'in tüm devleri öldürmelerine rağmen hala dev kesme eğitimi vermeye ısrar etmesini. Eğer Eren kendi başına bir plan yaptıysa bence bunun nedeni bu şekilde vizyonsuz olan başta olanlar, gücü elinde tutanlar, yöneticiler nedeniyledir.