Dediklerin çelişiyor yalnız.
Önce "onları kurtarmak istiyor" diyordun.
Sonra "onlar düşmanı" diyorsun.
Sonra "Elidialıların var olmaması daha iyi diye düşünüyor" diyorsun
Şimdi de "Eldialıların çekeceği ve çektireceği çileleri önlemek istiyor" diyorsun.
Ben çelişmiyorum, o sırada Zeke kendini bir Marley askeri olarak gizlemişti, bu kendini saklama olayı Liberio Savaşı'na kadar da sürdü. Kağıt üstünde Eldia'ya karşı savaşan taraftaydı ve öldürmek zorundaydı, yıllarca Marley için çalışıp güvenlerini kazanmışken Shiganshina'da "Yok yav ben Eldia düşmanı değilim, Marley'e karşıyım" diyip yıllar boyu kurduğu planı ve emeğini hiçe mi saysaydı?
"Eldialılar var olmasaydı daha iyi olurdu" cümlesi ile "Eldialıların çekeceği ve çektireceği acıları engellemek istiyor" cümleleri arasında en ufak bir çelişki bile yok, birisi geçmişe dair bir dilek iken diğeri geleceğe dönük bir plan.
Bir karar ver Eldialılar dost mu düşman mı?
Düşmansa derdi kurtarmak değildir, dostsa "Eldialıların varlığı dünyaya acı çektiriyor" diye düşünmez
Böyle düşünse bile düzgün bir insansa zaten çözümün soykırım olduğunu düşünmez.
Hayır sanki dünyadaki diğer ırklar düzgünmüşler de bir Eldialılar problemmiş gibi onları yok edince dünya barışının sağlanacağını nereden çıkardıysa.
Zeke sadece tek bir ırkın değil tüm dünyanın iyiliğini düşünüyor ve dünyadaki pek çok savaşın ve acının temel kaynağı dev güçleri, yani Eldialılar. Bunun dost veya düşman olmak ile ilgisi yok. Çoğunluğun mutluluğu için azınlığı kurban vermek gerekir çoğu zaman. Pek çok ırkı Dev güçleri yüzünden zaten Eldialılara ırkçılık yaparken onların düzgün olup olmadığını söyleyemeyiz, bu insanların yüzlerce yıl boyunca yaşadıkları şeyler sonunda Eldialılara karşı ırkçı olmaları, onları hor görmeleri saçma da sayılmaz. Diğer ırkların düzgün olup olmaması da mesele değil, Zeke diğer ırkları mesele ederse bu sorun en az 1000 yıl daha devam eder, Eldialıların soyunu kurutması diğer tüm ırklara karşı savaşmaktan çok daha kolay, sadece Kurucu Dev ile temas etmesi yetiyor.