As. Teg. olarak mi yapayım askerliği 6 ay mi yapayim.5 gün önce 365 günlük bir Askerlikten çıktım.Soruları alayım.
As. Teg. olarak mi yapayım askerliği 6 ay mi yapayim.5 gün önce 365 günlük bir Askerlikten çıktım.Soruları alayım.
Asteğmenliği mutlaka seç. 3700 Lira maaş alıyorsun,hele bizim orada gibi bir yere çıkarsın tadından yenmez.Akşam 5 olunca çıkarsın bölükten evine gidersin.Bir çok kısa dönem girmeden Asteğmenliğe başvurmuştur.Kesinlikle çok fark ediyor Kısa/uzun askerlik yapmakla Asteğmen olarak yapmak.As. Teg. olarak mi yapayım askerliği 6 ay mi yapayim.
Lisans mezunu herkes başvuru yapabilir ama bu milli piyango gibi. Şansına ne çıkarsa. Sen asteğmenlik istemesen bile çıkabilir. İstesen de çıkmayabilir. Her şey olabilir.Asteğmen olayı tam olarak nasıl ? Lisans mezunu olan herkes askerliği asteğmen olarak yapabiliyormu ? Yada bölüm şartı felan varmı ?
Genelde açığa göre astek alıyorlar kardeşim. Lisans mezunlarından Makine,Maden,Jeoloji ve harita müh. daha çok tercih ediliyor.Saha ve harita okuma bilgileri fazla oduğu için.Ama diğer bölümlerdende alım oluyor...Asteğmen olayı tam olarak nasıl ? Lisans mezunu olan herkes askerliği asteğmen olarak yapabiliyormu ? Yada bölüm şartı felan varmı ?
Cezanın sebebi ya da sebepleri nelerdi?2 ay cezalı 14 ay yaptım bende.Bir yıl çarşı görmedim Sıkıcı olur diye söför de olmadık.Çarşı yok,yemek yok,sigara yok.Resmen sınırlarda yaşıyorduk tıpkı bizim karakol gibi
Köy Korucusu dövmüştüm.Cezanın sebebi ya da sebepleri nelerdi?
Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden Lisans mezunu olan asker adayları için iki seçenek oluyor, ya 6 aylık kısa dönem çavuş olarak ya da 12 aylık asteğmen olarak yapmak. Yalnız bu isteğe bağlı değil, TSK tamamen bunu kendi ihtiyacına göre belirliyor. Mesela ben uzun dönem istemiştim, kısa dönem çıktı. Başka bir lisans mezunu arkadaşım kısa dönem istedi uzun dönem çıktı.Asteğmen olayı tam olarak nasıl ? Lisans mezunu olan herkes askerliği asteğmen olarak yapabiliyormu ? Yada bölüm şartı felan varmı ?