Hayırlı teskereler.26 Aralık 2020
Manisa/Alaşehir(Acemilik)
6 ay sonra görüşmek üzere :/ Gerçi gene girerim ben.
Hayırlı teskereler.26 Aralık 2020
Yine kilo sorunum var, yasa değişmediyse eğer hala muaf sayılmam gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor acaba şubeye falan gitsem mi onu düşünüyorum.Boşver olm, boz tecili git askere mis gibi..
Edit : ha gerçi vaktin gelmiş zaten senin 24 gün kalmış
Allah kurtarsın kardeşim.
3 defa kilodan gidemeyince temelli gidemiyordun galiba. Benim kuzene öyle olmuştu.Bildiğim kadarıyla aile hekimin karar veriyor kilonun uygun olup olmadığına, gerekli yasal kurallar çerçevesine bakarak.
Tahminimce senaryo şöyle işleyecek:
1-Şubeye gideceksin.
2-Şube seni aile hekimine gönderecek.
3-Aile hekimi senden olmaz diyecek, raporu dolduracak.
4-Aile hekiminin doldurduğu raporu geri şubeye götüreceksin.
5-Bir yıl tecil alırsın.
6-Her sene aynı işlemler tekrar edilecek kilon olması gereken sınırlara düşene kadar.
7-Sınırlar kapsamına girince ggwp
Bizim ofisteki arkadaşta aynı gün aynı yere teslim oldu. Hayırlı tezkereler şimdiden.26 Aralık 2020
Sen hala gitmedin mi askere ?3 defa kilodan gidemeyince temelli gidemiyordun galiba. Benim kuzene öyle olmuştu.
Ben bedelli gittim. 8-9 ay oldu.Sen hala gitmedin mi askere ?
Yani belki obez demişlerdir, bilemedim.Detaylara hakim değilim, ama büyük ihtimal başka bir sağlık problemi kaynaklı kilo vardır kuzeninde. Normal şartlarda fazlalıklarını verebilmesi mümkün değildir vs.
Kilodan gitmemek de sanırım bireyin tercihi. Ben illa gitmek istiyorum derse kilolu birey, bi şekilde limitler dışında dahi olsa gönderiliyor askere yanlış gözlemlemediysem.
Geçen yıl ilk ertelememi bir devlet hastanesinin sağlık kurulunda almıştım. Benimle birlikte muayene olan kekonun biri yönetmelikte yazan boy kilo orantısının sadece ama sadece 2-3 kilo ilerisinde olduğu için askere gitmeyi çok istemesine rağmen kabul edilmemişti. Üstelik öyle şişman falan da görünmüyordu, çocuk gayet sokakta yürürken görebileceğin standart biriydi, tahminimce 177-178 boylarında 90 kilo falandı. Kurul doktoru 2-3 kilo için ertelemeyi pat diye verince baya bir olay çıkardı. Doktorla küfürleştikten sonra güvenlikler geldi çıkarttılar odadan. Benimle birlikte muayene olan 7-8 kişi arasından sadece 1-2 tanesi kabul edildi.Detaylara hakim değilim, ama büyük ihtimal başka bir sağlık problemi kaynaklı kilo vardır kuzeninde. Normal şartlarda fazlalıklarını verebilmesi mümkün değildir vs.
Kilodan gitmemek de sanırım bireyin tercihi. Ben illa gitmek istiyorum derse kilolu birey, bi şekilde limitler dışında dahi olsa gönderiliyor askere yanlış gözlemlemediysem.
2. Muayeneyi olmadım, Askerlik durum raporumda yazan bu AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 23/01/2021 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.E sen 2. muayeneden de garanti yırttın o zaman ?
Veganlıktan dolayı daha fazla süre kalamazdım zaten.Bedelli mi, sonradan mı karar vermiştin buna? :/