Burdur binbaşı maruf kışlasında 24.dönem bedelli askerliğimi tamamlamış bulunmaktayım askere gideceklere tavsiye hasta olmayın yanınızda mutlaka nurofen alın hergün 1 tane için birşey olmaz demeyin o pislikte hasta olmamak biraz zor bizde duş sabah 5-6 arası ve pazartesi perşembe 2-4 arasıydı kötüydü yani yanıma 10 t-shirt 10 boxer 20 çift çorap almıştım hergün 1 tane atıyordum 2 şer tanede onlar veriyor Koğuşlar leş gibiydi biz yıkamak istediğimizde asteğmen su basmak yasak dedi koğuşu kaçak yıkadık buda böyle bi anım onun dışında tuvaletler çok kötüydü tuvalet kağıdı götürmeyi unutmayın askerliğin bitmesine 4 gün kala şampuan permatik traş köpüğü verdiler alıp uzun dönemlere vermiştim sizde giderken yanınıza alın duş alamadığım için 2 günde bir kafamı yıkıyordum 2 gün sonrada duş oluyordu sıcak su bazı yerlerde yoktu sıradan bir günümü hemen özetleyeyim
5.45 Kalk , 6.15 İştima , 7 ye kadar yemek 7.15 mıntıka yemek uzarsa 15 dk geç herşey aynen devam ,7.30 iştima , 11.45 e kadar sol sağ sol genel bilgiler tanıtım rütbeler , 11.45 iştima ve öğle yemeği , 12.30 tabur iştiması güneşin altında kışlık bol kamuflajların içinde 1 saat kadar albayın gelip yada ordaki en rütbeli kimse afiyet olsun demesini bekliyorduk askerliğin en zor kısmı buydu benim için, kısa bir su molası , 1.30 dan 4.30 a kadar eğitim ,4.45 iştima ve yemek 5.45 te ne var yine iştima tabiki başka ne olabilir ki 8.45 yat iştiması
Askerlik hakkındaki görüşüm düzenin içinde düzensizlik komutanlar kendi aralarında bile çelişiyorlar biri iştima 8.45 der nöbetçi gelip 8.30ta neden gelmediniz diye fırça atar askerde mantık aramayın yolun ortasına sıç derlerse sıçacaksınız o leş gibi koğuşlarda arkadaş ortamı tek iyi olan şey bizde dolaplarda kapak dahi yoktu bazı yerlerde hırsızlık olmuş bizde öyle bir sorun olmamıştı 5 bin bedelli asker vardı kim kime dum duma herşey çok kötüydü o tozun içinde bağırmaya hazır olun Güneş kremi almayıda unutmayın Allah uzun dönemlere sabır versin karşılarında 1 dk saygı duruşunda duruyorum.