Bu da doğru 2 aptal kız koreye kaçmaya çalışmıştı.16 yaşından küçük arkadaşları animeler kötü etkiliyor olabilir. Kızlar Bts gibi saçma sapan müzik gruplarını dinleyip tribe giriyor mesela, tamamen yanlış bir söylem değil. Tabi ''laik'' bir ülkede neden insanlar dindar olmalıymış gibi konuşuyorlar onu çözemedim.
Tamam da aynısı batılı eserler için de geçerli. Hatta şöyle diyim özellikle son dönemlerde çıkanlar arasında hem dindar olup hem de iyi olan tek karakter görmedim lan. Dindarlar bir şekilde hep ikiyüzlü, kafa yapısı ortaçağda kalmış tipler oluyor(şimdi listr yapabilirsiniz tersine dair ama burada azlığı vurguluyorum).Kardeşim, dini eleştiten, din adamlarını sahtekarlık ve yalancılıkla suçlayan(bunu bizzat gösteren), bunun üzerinde arklar yazan, hatta manganın tamamını dini ve tanrıyı kötülemek adına yazan çizen, pek çok "iyi" karakteri tanrı düşmanı, "kötü" karakteri ise tanrı sevdalısı veya papaz vs. yapan pek çok mangaka ve o mangakaların serileri var. Buraya en popülerden, en az popülere doğru sıralayabilirim.
Senin sorduğun "etki tepki" meselesine gelirsek; Yukarıda evet diyen arkadaşlar yeterince açıklıyor durumu.
Çoluk çocuk sen nereye götürürsen oraya gelir. Ailemde Hristiyan da var Müslüman da. Beni zamanında kiliseye de camiye de götürdüler. 2si de yanlış eylemler. Ama belirli bir yaşa eriştikten sonra bilinçli bir birey zaten istediği şeye inanır. Dine laf attıldı diye dinden çıkmaz kimse zaten çıkıyorsa çıksın inansa nolcak o dine inanmasa nolucak bir fark göremiyorum arada. Eline kılıç alsa nolcak sharingan açsa nolcak kendince zaten başka bir şey görse onu taklit etcek o yaşta biri. Önemli olan bilinçli bir birey olmak. Belirli bir yaşa gelince beyni aşırı şekilde manipüle edilmedikçe az kafası da çalışıyorsa zaten herkes yolunu bulur. 2 anime izledi diye kimse dinsiz olmaz.Çoluk çocuk ve ergenler çok kolay etkilenebiliyor böyle şeylerden. Eline kılıç alandan tut, şaringan açana kadar. Karakterlerin fikirlerinden etkilenme mevzusu ise yediden yetmişe geçerlidir.
Sadece popüler kültür değil ama. Ülkemiz için özellikle. 14-18 arası arkadaş ortamında deistim bro ateyist olduk evrime inanıyoruz kardo der geçer en fazla. Lakin ki onları iten 1.aile de umursamıyor din eğitimini. 2. okullarda ki geri kafalı öğretmen ve yetersiz müfredat,3. gelecek hayallerinin içine sıçan yöneticiler, 4.2000 sonrası dünyaya ve teknolojiye ayak uyduramayan dede-nene akraba hatta anne baba... bunlar birikir birikir ''deist sayısında %200 artış var'' haberine dönüşür. Anime manga dizi film kitap bir yere kadar sana fikir verir sadece. Alırsın uygularsın ya da alıp 1 sene sonra vaz geçip unutursun başka fikirler cazip gelir. Bu açıklamayı yapan hanım abla yurtlarda ki kafa kesmelerden örnekler versin önce. Sorun önce aile sonra okul sonra çalışma hayatına doğru gidiyor.Onun dışında şimdiki gençlerin çocuğunda dinsizlik üzerine bir eğilim var. Popüler kültür olmuş çünkü. Animeleri doğrudan ana sebep olarak görmüyorum.
Elektrik trafosunda ki çocuk ve gökkuşağı boyasını ''gökkuşağını'' yanlış anladıkları için karalayan bir partinin sözcüsü. Kafalar çok düz...Ya bu meclise sunulurken bile çok düz düşündüklerinden eminim, bu şöyle yapıyor bu kötü hop yasakla.. Yoksa izlenilen, okunulan her şey insanların fikirlerini değiştirebilir, değiştirtmese de en kötü etkiler aklının bir köşesinde kalır. Animeden doğrudan sebep olmaz da etken olur, tetikleyici olur.