Ghost Hound...
Eksik anime. Çeken tarafları vardı benim açımdan ama hikaye ilerlemeyince, ne yazık ki tam olarak istediğinizi alamıyorsunuz. Seri 22 bölüm ve hikayenin sonlarına kadar hiçbir şey açıklanmıyor. Karakterler her bölüm astral seyahat yapıyorlar, birileriyle görüşüyorlar fakat bu görüşmelerde hikayenin ilerlemesi üzerine bir şeyler konuşulmuyor. Bu sizi biraz sıkabilir. Seri içinde doktorlar, bilim adamları, dini kişilikler vesilesiyle pek çok kültürel bilgi edinebiliyorsunuz. Birçok anlamda düşünmeye itiyor. Pek çok terim var ve ben kendi açımdan bunların her birini akılda tutmayı mümkün görmüyorum. Korku, nefret bunların hafızadaki etkileri vs çok güzel şeyler var. Çelişkiler var. Bir bilim adamı bir şey diyor ama onun antitezini başka bir bilim adamı aracılığı ile öğreniyorsunuz. Bu arada bu bilim adamları alıntı yapılan kişiler de olabiliyor yani gerçek kişiler. Endingi çok güzel ve endingten sonra yine birkaç cümlelik bilimsel bilgiler geçiyor ve bunlar da zaman zaman gerçek kişilerden alıntı yapılarak aktarılıyor. Bu bilgiler kesinlikle bir aydınlanma sağlıyor ama salt bilgi anlamayı zorlaştırıyor bence. Üzerine serpmek ile bundan ibaret yapmak farklı etkiler doğuruyor sonuçta. Beyin olarak dehşete düşebiliyorsunuz ama hissel anlamda pek etkilenmiyorsunuz. Çünkü dediğim gibi hikaye sonlara kadar hep saklanıyor. Bu sizi daha da beklentiye sokarken olmayacak bir şekilde seri bitiyor. Birçok soru bırakıyor arkasında ve ova, ona, movie tarzında ek bölümler de yok ne yazık ki. Şunu da söyleyeyim göz çizimleri çok güzel bu seride, etkileyici cidden. Ve ve ve lanet olsun sana Kyushu lehçesi. Kansai a çoktan alışmış ve yer yer güzel bulan ben bu lehçeden nefret ettim. İzlemek istiyorsanız naçizane tavsiyem önce izleme amacınızı belirleyin bir anda hayal kırıklığına uğramamak için.