Rica ederim ya ne demekTeşekkür ettim.
Rica ederim ya ne demekTeşekkür ettim.
@Bilture19 vardı galiba.
Konuyu tam anlamadım? Ufak bir özet geçebilir misiniz?Birkaç asır önce aldığım kimya derslerinden hatırladığım kadarıyla Q=m.c.Δt den ötürü çok daha az enerji ile yapabiliyor bunları Kuzan. Yok mu forumda esaslı bir Kimyager dostumuz?
Saka vs Kuzan avantaj dezavantaj durumu biraz. Tabi sürekli olduğu gibi başka konulara dallandı. Lav üretmek ile soğutmak arasındaki efor/enerji farkına değindim ben. Tabi bunun Op evreniyle doğrudan bir bağlantısı vardır diyemeyiz. Konu biraz kimyaya kaydı haliyle.Konuyu tam anlamadım? Ufak bir özet geçebilir misiniz?
Tartışmanizi bolmeyeyim ama enerji konusuyla fizik ilgileniyor diye biliyorum. Onceki mesajinda ki formül fizik'in tahminimce potansiyel enerji formulu.Saka vs Kuzan avantaj dezavantaj durumu biraz. Tabi sürekli olduğu gibi başka konulara dallandı. Lav üretmek ile soğutmak arasındaki efor/enerji farkına değindim ben. Tabi bunun Op evreniyle doğrudan bir bağlantısı vardır diyemeyiz. Konu biraz kimyaya kaydı haliyle.
Bu formül hem fizikte hem de kimyada var aslında. Enerji felan biraz kimyaya kayıyor gibi sadece. Fakat bir fizikçi de açıklayabilir sanırım.Tartışmanizi bolmeyeyim ama enerji konusuyla fizik ilgileniyor diye biliyorum. Onceki mesajinda ki formül fizik'in tahminimce potansiyel enerji formulu.
Moleküler düzeyde olduğu için lise kimyasında anlatılıyordu hatırladığım kadarıyla. kelmacid falan diyordu fetöcüler bu formüle. tc ms 2005 falandı.Tartışmanizi bolmeyeyim ama enerji konusuyla fizik ilgileniyor diye biliyorum. Onceki mesajinda ki formül fizik'in tahminimce potansiyel enerji formulu.
Nükleer Fizik'in dalıdır o zaman kimyanın genel olarak maddeyle ve turevleriyle ilgilendiğini biliyorum. He tabi Kimyager veya Fizikci daha iyi bilir.Moleküler düzeyde olduğu için lise kimyasında anlatılıyordu hatırladığım kadarıyla. kelmacid falan diyordu fetöcüler bu formüle. tc ms 2005 falandı.
O zamanlar Kimya'da anlatılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Nükleer Fizik'i ilgilendirecek kadar mühim değil ya.Nükleer Fizik'in dalıdır o zaman kimyanın genel olarak maddeyle ve turevleriyle ilgilendiğini biliyorum. He tabi Kimyager veya Fizikci daha iyi bilir.
Belirli bir kütledeki cismi 1 derece ısıtırken veya soğuturken oluşan enerji değişimi birbirine eşittir. Magmanın derecesi yaklaşık 1000°C diye hatırlıyorum, burada durum Aokiji'nin buzunun ne kadar soğuk olduğuna bağlı. -273.15°C olsa bile yine de magmayı soğutması için illa ki bir zaman geçmesi gerekiyor. Bu zaman içerisinde de her iki taraf da ortalama bir sıcaklığa ulaşmaya çalışacağından Aokiji'nin Akainu'yu dondurması biraz zor gibi geliyor bana.Saka vs Kuzan avantaj dezavantaj durumu biraz. Tabi sürekli olduğu gibi başka konulara dallandı. Lav üretmek ile soğutmak arasındaki efor/enerji farkına değindim ben. Tabi bunun Op evreniyle doğrudan bir bağlantısı vardır diyemeyiz. Konu biraz kimyaya kaydı haliyle.
Burada magmanın ani soğukla karşılaşma durumundaki davranışı önemli aslında. Geçen biri vidyo da atmıştı. Baya baya buz tarafından bloklanıyordu magma. Tabi işlemi yapan bir yutubır olduğu için ne kadar güvenilir emin değilim.Belirli bir kütledeki cismi 1 derece ısıtırken veya soğuturken oluşan enerji değişimi birbirine eşittir. Magmanın derecesi yaklaşık 1000°C diye hatırlıyorum, burada durum Aokiji'nin buzunun ne kadar soğuk olduğuna bağlı. -273.15°C olsa bile yine de magmayı soğutması için illa ki bir zaman geçmesi gerekiyor. Bu zaman içerisinde de her iki taraf da ortalama bir sıcaklığa ulaşmaya çalışacağından Aokiji'nin Akainu'yu dondurması biraz zor gibi geliyor bana.