Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] AI Sanatı Hakkında

Sizce AI, Sanatı Öldürür mü?


  • Kullanılan toplam oy
    45
herkes yapay zekaya birşeyler ürettirmek isteyecektir ama günün sonunda yapay zeka ile üretilmiş içeriği kimse tüketmek istemeyecektir.

tabi insanların emek verdikleri içerikler o kadar pahalı ve nadir olacak ki, sadece ultra zenginler bu içerikleri tüketebilecek, sıradan insanlar yapay zeka içerikleri tüketmek zorunda kalacaklar.

bir süre sonra da yapay zeka destekli insanlar ortaya çıkacak. gerek çip taktıranlar, gerek yapay zeka temelli bir takım araçlar kullanan insanlar, yapay zeka kullanmayan insanlara verimlilik açısından fark atmaya başlayacaklar. bir süre sonrada yapay zeka kullanıcıları kendi özgürlüklerini yapay zekaya veya yapay zekayı kontrol edenlere kaybedecekler. distopya filmlerinde gördüğümüz gibi, yapay zekanın emrindekiler ve yapay zekayı yok etmek isteyenler şeklinde insanlar/ülkeler ayrışacak. sonunda da insanlık ile yapay zeka savaşı yaşanacak

bu arada yapay zekanın yeteneklerinin dikey gelişiminin sonuna yaklaştığımızı düşünüyorum. artık yapay zeka daha çok yatay gelişmeye devam edecek. yani dikey gelişme belli bir alanda derinlemesine bilgi anlamında düşünebilirsiniz, yatay gelişme ise yetenekli olduğu farklı alan sayısı olarak düşünebilirsiniz. isteyenler aşağıdaki abinin videosuna bakabilir.
 
Son düzenleme:
Öldürmez. Ama sanatın bir dönüşüm geçirdiği ve belki de felsefeyle beraber en azından ölüme gittiği kabul edilebilir ve bunun faturasını ai'ya kesmek yanlış olur. AI ile yapılan şarkılar, resimler, illüstrasyonlar, pixel artlar vb. eğlencelik oluyor. Klasik aaa işimizi alacak ne gelişmiş yorumunu vurup kaçıyorum. Ellen yapılmış sanatsal ürünler daha insani, daha bağ kurmaya müsait ve doğal geliyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık