Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] AI Sanatı Hakkında

Sizce AI, Sanatı Öldürür mü?

• Kullanılan toplam oy
    51
herkes yapay zekaya birşeyler ürettirmek isteyecektir ama günün sonunda yapay zeka ile üretilmiş içeriği kimse tüketmek istemeyecektir.

tabi insanların emek verdikleri içerikler o kadar pahalı ve nadir olacak ki, sadece ultra zenginler bu içerikleri tüketebilecek, sıradan insanlar yapay zeka içerikleri tüketmek zorunda kalacaklar.

bir süre sonra da yapay zeka destekli insanlar ortaya çıkacak. gerek çip taktıranlar, gerek yapay zeka temelli bir takım araçlar kullanan insanlar, yapay zeka kullanmayan insanlara verimlilik açısından fark atmaya başlayacaklar. bir süre sonrada yapay zeka kullanıcıları kendi özgürlüklerini yapay zekaya veya yapay zekayı kontrol edenlere kaybedecekler. distopya filmlerinde gördüğümüz gibi, yapay zekanın emrindekiler ve yapay zekayı yok etmek isteyenler şeklinde insanlar/ülkeler ayrışacak. sonunda da insanlık ile yapay zeka savaşı yaşanacak

bu arada yapay zekanın yeteneklerinin dikey gelişiminin sonuna yaklaştığımızı düşünüyorum. artık yapay zeka daha çok yatay gelişmeye devam edecek. yani dikey gelişme belli bir alanda derinlemesine bilgi anlamında düşünebilirsiniz, yatay gelişme ise yetenekli olduğu farklı alan sayısı olarak düşünebilirsiniz. isteyenler aşağıdaki abinin videosuna bakabilir.

Son düzenleme:
Öldürmez. Ama sanatın bir dönüşüm geçirdiği ve belki de felsefeyle beraber en azından ölüme gittiği kabul edilebilir ve bunun faturasını ai'ya kesmek yanlış olur. AI ile yapılan şarkılar, resimler, illüstrasyonlar, pixel artlar vb. eğlencelik oluyor. Klasik aaa işimizi alacak ne gelişmiş yorumunu vurup kaçıyorum. Ellen yapılmış sanatsal ürünler daha insani, daha bağ kurmaya müsait ve doğal geliyor.

yapay zeka sadece olan veriyi uygular sanata yeni bir şey katmaz cümlesine katılmıyorum. insanların yarattıkları sanat eserleri vahiy olarak gelmiyorlar. bir sürü etkileşim sonucu meydana geliyorlar. taklit ediyor herkes birbirini. dünyanın her yerinde her alanında herkes birbirini taklit eder birbirinden çalar. iş dünyasında da böyledir sanatta da böyledir başka bir kulvarda da böyledir.
yapay zekada ondan bundan ala ala taklit ede ede sınırsız veriyi işleyerek dünyanın en müthiş sanat eserlerini oluşturabilir bence.

yapay zeka suanki haliyle sanat konusunda ilkel kalsa da son 10 senede yaşanan gelişmeleri düşününce gelecekte yapay zeka kavramının bile kullanılacağından şüpheliyim. bilinç bilinçtir.

AI hırsızlıktır, ai kullanarak sanat yaptığını iddia eden ben sanatçıyım diyen ve bundan gelir veya takdir elde etmeye çlışan kimseye gram saygım yok. Tüketim bağımlısı arsız ve olgunlaşmamış bireyler olduklarını düşünüyorum. Kendi keyfince kendi kendine kullanana lafım yok hem kendini hem milleti dolandıranlara lafım.
arkadaşım telegramdan bir iş buldu çeviri işi. 3000 dolar veriyor. gitmiş chatgpt’ye çevirtip adama atmış. adamda güzel falan diyor ama çok amatör yapıldığı belli. ondan sonra karşı taraf parayı almak için know your customer kurallarına göre kimlik bilginizi atmanız gerekiyor falan dedi arkadaşımda saldı . diyo ki dolandırıcı bunlar. ben de dedim ikinizde birbirinizi dolandırmaya çalıştınız yani o hesap.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık