Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Adamlık Konusunda En Kötü Durumda Olan Karakter

Sizce hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    82
Yasopp birinci gelmeli zaten. Oda bile gözden kaçırdı bana kalırsa çünkü baya baya açıklaması olmayan kötü bir durumda Yasopp.

Ankette yok ama Riku'da var. Gücü yetmediği için krallığın ve halkın felakete sürüklenmesinde payı vardı. Hani normal şartlarda suçlamazdım ama ikinci defa başa geçerek bildiğin yüzsüzlük yaptı.

Tabi hırsızında suçu var ama ben orada tahtı reddetmesini beklerdim ama bu madem çok istiyorsunuz tamam o zaman diyerek başa geçti ve ayıp etti. Tahtı diğerlerine bırakmalıydı ama koltuk sevdalısı çıktı diyelim:p

Yasopp birinci gelmeli zaten. Oda bile gözden kaçırdı bana kalırsa çünkü baya baya açıklaması olmayan kötü bir durumda Yasopp.

Ankette yok ama Riku'da var. Gücü yetmediği için krallığın ve halkın felakete sürüklenmesinde payı vardı. Hani normal şartlarda suçlamazdım ama ikinci defa başa geçerek bildiğin yüzsüzlük yaptı.

Tabi hırsızında suçu var ama ben orada tahtı reddetmesini beklerdim ama bu madem çok istiyorsunuz tamam o zaman diyerek başa geçti ve ayıp etti. Tahtı diğerlerine bırakmalıydı ama koltuk sevdalısı çıktı diyelim:p
Taht zaten Doflamingo'nun hakkıydı.Ataları daha önceden orayı yönetiyormuş.Riku ailesi sonra gelmiş.Game of Thrones'ta mesela o soydan kim varsa yasal varisi o kabul ediliyor.Asıl hakkı olan o kişi olmasına rağmen koltukta başkaları oturuyor.Öyle bir durumda tahtın asıl sahibi gelip hak iddaa edebilir.Dofun yaptığı da buydu.Monarşide bu işler böyle.İmparatorluklarda bu yüzden taht kavgaları olmuş tarihte.Yani Dof taht oyunları oynadı sadece hırsızlık falan yok.Adam hakkını söke söke aldı.Zorla da yapardı ama öyle alsa halkın tepkisi olacağı için böyle bir yolu seçti.Halk kimin hakkı diye bakmaz sonuçta başta kim varsa ona bağlıdır o sıralarda.Yöntem zalimce ona birşey demiyorum ama istemesinde yanlış birşey yok.

Taht zaten Doflamingo'nun hakkıydı.Ataları daha önceden orayı yönetiyormuş.Riku ailesi sonra gelmiş.Game of Thrones'ta mesela o soydan kim varsa yasal varisi o kabul ediliyor.Asıl hakkı olan o kişi olmasına rağmen koltukta başkaları oturuyor.Öyle bir durumda tahtın asıl sahibi gelip hak iddaa edebilir.Monarşide bu işler böyle.İmparatorluklarda bu yüzden taht kavgaları olmuş tarihte.Yani Dof taht oyunları oynadı sadece hırsızlık falan yok.Adam hakkını söke söke aldı.Zorla da yapardı ama öyle alsa halkın tepkisi olacağı için böyle bir yolu seçti.Halk kimin hakkı diye bakmaz sonuçta başta kim varsa ona bağlıdır o sıralarda.
Riku öyle ya da böyle o ülkenin kralı konumunda. Dof'un kötü bir şey yapacağı açık ve adamın görevi kral olarak ülkeyi korumak ama gücü yetmedi ve başarısız oldu. Bu durumda ikinci defa başa geçmesi yüzsüzlük oluyor. İstifa etmeliydi:p

Nasrettin Hoca'nın fıkrası var bilirsin kesin. Bir deyiş olarak kullandım hırsız kelimesini. Dof'un iddası haksız demedim yani.

Kopyalayayım bir yerden al bak:D
Hırsızın Hiç mi Suçu Yok? Deyiminin Hikayesi ve Anlamı
Anlamı:
Suçluyu bırakıp mağdura yüklenmek

Hikayesi:
Bir gün Nasrettin Hoca’nın çok sevdiği eşeği çalınmış. Hoca çok üzülmüş, aramış taramış, ama eşeğin izine rastlamamış. Komşuları toplanıp hocaya geçmiş olsuna gelmişler. Biri demiş ki “İyi de hocam, sen de hiç önlem almamışsın. İnsan ahırın kapısmı kilitlemez mi?” Hoca üzülmüş, “Ne yapacaksın işte düşünemedim” demiş. Öteki komşu, “Aaah ah, gitti güzelim eşek. Ben sana dediydim bahçe duvarını yüksekçe ör diye hocam, dinlemedin ki” demiş. Hocanın canı daha çok sıkılmış.

Bir başka komşu da “Sen de amma ağır uyuyormuşsun be hocam. Adam ahıra giriyor, koca eşeği alıp gidiyor da uyanmıyorsun. Hayret vallahi!”Hoca daha fazla dayanamamış. “Yeter yahu! Hepiniz bana yükleniyorsunuz. Tamam, kilit takmadım, duvarı yüksek örmedim, sesi de duymadım ama insaf edin, hırsızın hiç mi suçu yok?!”

İşte böyle, taraflardan birinin fazlaca eleştirildiği, asıl suçlunun unutulup mazluma yüklenildiği durumlar için kullanılır bu deyim.

kaynak

Riku öyle ya da böyle o ülkenin kralı konumunda. Dof'un kötü bir şey yapacağı açık ve adamın görevi kral olarak ülkeyi korumak ama gücü yetmedi ve başarısız oldu. Bu durumda ikinci defa başa geçmesi yüzsüzlük oluyor. İstifa etmeliydi:p

Nasrettin Hoca'nın fıkrası var bilirsin kesin. Bir deyiş olarak kullandım hırsız kelimesini. Dof'un iddası haksız demedim yani.

Kopyalayayım bir yerden al bak:D
Hırsızın Hiç mi Suçu Yok? Deyiminin Hikayesi ve Anlamı
Anlamı:
Suçluyu bırakıp mağdura yüklenmek

Hikayesi:
Bir gün Nasrettin Hoca’nın çok sevdiği eşeği çalınmış. Hoca çok üzülmüş, aramış taramış, ama eşeğin izine rastlamamış. Komşuları toplanıp hocaya geçmiş olsuna gelmişler. Biri demiş ki “İyi de hocam, sen de hiç önlem almamışsın. İnsan ahırın kapısmı kilitlemez mi?” Hoca üzülmüş, “Ne yapacaksın işte düşünemedim” demiş. Öteki komşu, “Aaah ah, gitti güzelim eşek. Ben sana dediydim bahçe duvarını yüksekçe ör diye hocam, dinlemedin ki” demiş. Hocanın canı daha çok sıkılmış.

Bir başka komşu da “Sen de amma ağır uyuyormuşsun be hocam. Adam ahıra giriyor, koca eşeği alıp gidiyor da uyanmıyorsun. Hayret vallahi!”Hoca daha fazla dayanamamış. “Yeter yahu! Hepiniz bana yükleniyorsunuz. Tamam, kilit takmadım, duvarı yüksek örmedim, sesi de duymadım ama insaf edin, hırsızın hiç mi suçu yok?!”

İşte böyle, taraflardan birinin fazlaca eleştirildiği, asıl suçlunun unutulup mazluma yüklenildiği durumlar için kullanılır bu deyim.
Anladım.Senin takıldığın nokta başka. Riku'nun onurlu davranıp tahttan ayrılması gerektiğini düşünüyorsun.Ama adamda onur yok zaten ayaklarına kapanıyor milletin. :D Benden kral olmaz oyuna geldim demeliydi ve bunu yapmalıydı.Haklısın.İyi birisi ama kral olacak hamur yok bu adamda.Şimdi mangaya göre kesin halkı çok sevdiğinden geri dönmüştür ama gerçek bir kral bunu yapmamalıydı bence de.

Gerçi şu da var hani başka kim var derler ya orası için de bu söz konusu.Dressrosadan kraliyetten çıkan tek adam Riku düşün krallığın halini. :D O bıraksa kim geçecek Rebecca mı çoluk çocuk mu ?

Anladım.Senin takıldığın nokta başka. Riku'nun onurlu davranıp tahttan ayrılması gerektiğini düşünüyorsun.Ama adamda onur yok zaten ayaklarına kapanıyor milletin. :D Benden kral olmaz oyuna geldim demeliydi ve bunu yapmalıydı.Haklısın.İyi birisi ama kral olacak hamur yok bu adamda.Şimdi mangaya göre kesin halkı çok sevdiğinden geri dönmüştür ama gerçek bir kral bunu yapmamalıydı bence de.

Gerçi şu da var hani başka kim var derler ya orası için de bu söz konusu.Dressrosadan kraliyetten çıkan tek adam Riku düşün krallığın halini. :D O bıraksa kim geçecek Rebecca mı çoluk çocuk mu ?
Kyros? :D

Koskoca irade örneği Violetto-chan var, müthiş kraliçe olurdu ama işte nasip kısmet:D

Kraliyet kanından birisi olması lazım çapulcular kral olamaz. :D

Koskoca irade örneği Violetto-chan var, müthiş kraliçe olurdu ama işte nasip kısmet:D
Violet olabilir zaten mangada koltuğa oturabilir izlenimi verdiler gibi ama o sadece sembolik olur.Bir ağırlığı olmaz.Otoriter olmaz süs niyetine durur öyle.Joffrey'in kardeşi gibi olur en fazla.Ona kıyasla Riku yine daha iyi.Heybetli adam.Kraliçe ekstrem durumlar hariç halk istemez zaten.

Bu arada oyu Saboya atiyorum.Biri benim kardesimin olumunden sorumlu olacak ve ona kin gutmeyecegim ?
Marcolar bile o halleriyle gidip daldilarla Teach e
Zaten Sabonun ortaya cikis amaci Luffy degil Mera Meradir.Haybeye kondu la gul gibi meyveye.Sanji yiyecekti o meyveyi :/

Her şey okey de Madam yakıştırması nedir ? Kadınlara az saygı lütfen.
Madam olmakta bir sıkıntı yok. Herkesin anası bacısı var. Bir erkeğin erkek gibi davranması gerektiği ama davranmadığı anlamında kullanılmış bir tabirdi bu. Madamlar kötü olduğu için değil. Art niyet ve saygısızlık aranmamalı.

Kaldı ki bu benzetmeyi forumda ilk yapan üyenin ben olduğunu zannetmiyorum ama kabak benim başıma patlamış oldu ? :) Neyse art niyet olmadığından sorun değil zaten.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık