Bölüm Oden'in saldırısı ile başlıyor. Oden'in affetmemesi güzel. Orochi Oden'i kandıramayacağının farkında, bu da güzel. Şener Şen'in tiplemelerindeki gibi "Yaptım ama bir sor niye yaptım?" deseydi sinir olurdum. Böyle basitliklere gerek yok.
1 hafta merakla bekledim ve Orochi'nin kurtulduğunu gördüm. Oden onu öldüremedi. Orochi'nin imdadına Kurozumi Semimaru yetişiyor. Barto'nun meyvesinin bir önceli sahibi buymuş. Bu kısım için Orochi'ye torpil geçildiğini sanıyorsanız size katılmıyorum. Orada Orochi bir şekilde kurtulurdu yine. Daha öne başka üyelerinde bahsettiği gibi Orochi bir önlem alacaktı muhakkak. Oden'in gezerken gemi kazasında öleceğini düşünecek değil. O olmasa başka önlem alacaktı.
Oden güce şaşırıyor ve Higurashi ona "ulan hiç mi şeytan meyvesinden haberin yok." diyor. İnsan yine de şaşırır be abla. Bu Kurozumi'lere büyücü diyorlarmış Wano'da. Wano'luların bayağı batıl inançları var. Brook'tan da korkuyorlar bunlar iskelet diye. Kawamatsu, İnuarashi ve Nekomamushi de dışlanıyor. Wano'da Wano'lu değilsen yaşanmaz. Yıllarca kapalı kalmanın olumsuz yanları bunlar. Şu meşhur kapıyı açsalar artık bizimkiler. :S
Orochi'nin Sukiyaki'yi de öldürdüğü aşikar. Ancak Oden yine de sakin kalıyor. İşin sinir bozucu kısmı da burada başlıyor. Oden babasının ölümüne ve Orochi'nin yediği haltlara rağmen 5 yıl duruyor.
Birde Shinobu detayı var. Kendisinde hain bakışı yoktu bu bölüm. Zaten konu OP olunca hiçkimseye iki yüzlü ve yalancı olarak bakamıyorsunuz. Hele ki Charlotte Pudding'den sonra.
Oden gibi o kadar görmüş geçirmiş birisinin hangi şart olursa olsun Orochi'ye boyun eğmesi de garip. Gemiyi kendisi de çalabilirdi gayet. Ayrıca dibindeyken Orochi'ye tekrar saldırmaması da keza garip. Ani bir harekette bariyere olmadan yakalayabilirdi Oden. Neyse hadi yakalayamadı diyelim ve şunu soralım, Luffy ve ya bir başkası sırf yakalayamadım diye vazgeçer miydi? Sanımıyorum. Ki yanlış görmediyse Semimaru'nun bariyerinde de yuvarlak şeklinde bir açık vardı. Senaryo diyelim artık. Oden bu tipte biri olarak çizilmedi bence.
Oden dans ederken yıllar hızla geçiyor. Roger ölüyor, Kaido ile Moriah dövüşüyor Moriah'ı dayak delisi yapıyor. Zararlı çıkan ise Ryuma ve kılıcını kaybeden Wano oluyor.
Oden'i tanıyanlar Oden'i yine de bağrına basarken Wano'lular hızla ondan uzaklaşıyor. Cidden Oden, bu olaylar zincirinden nasıl bir mutlu son bekliyordun merak ediyorum?
Orochi Oden hariç herkesin tahmin ettiği şeyi yapıyor ve Oden'e yamuk yapıyor. Kaido Hyo'yu dayak manyağı yaparken Oden 5 yıl önce yapması gerekeni yapmak için yola koyuluyor astlarıyla.
Ortalamanın altında bulduğum bir bölümdü. Oda'nın böyle vukuatları beni benden alıyor resmen.