Bu kılıç mevzusunda bir kitap vardi taaa zoro kılıç dükkaninda kılıç seçerken tashiginin elinde kılıçlar ile bilgiler olan kitap vardi yanliş hatirlamiyorsam animede vardi ama mangada varmiydi hatirlamiyorum.
+1. Umarım ark sonu. Lanetli olması için ne gerekiyor ama o önemli.Zoro aslında bana da bir kılıç döv dayi diyeceğdi en iyisi.
Feci dayak yiyecekler çünkü bizimkiler ondan. Düşerse orochi düşer bu act.[/QUOTE
Orochi'yi indirmek ne zamandan beri dünyayı sarsacak bi savaş oldu?
Ben de ona takıldım mesela. Zoro gitse adı sanı olmayan seri üretim bir kılıcı karartsa ne olacak? Kılıç birden listeye mi girecek? Karartmanı tam olarak artıları nedir?Mihawk her kılıç Kokutou olabiliri zaten kılıç karartmak için demişti.Acaba kararan kılıçların sevyesi ilk 12 sevyesine gelir mi dedi yoksa sade dayanıklılık açısından mı dedi?Çizilmez, kırılmaz anlamında mı yoksa direk o sevyenin özelliklerini mi barındırır?
Shusui yerine Enma'nın Zoro'ya verilmesinin 3 sebebi var;Shusuinin adı bile daha güzel la Ryuumanın kılıcı, kara kılıç. Zoro ile ilgili sevdiğim bi iki şeyden birini aldılar adamdan. Ama belli ki Enmaya ihtiyacı var Zoronun ya da Oda başka bi güç artışı düşünemedi/tercih etmedi.
Muhtemelen bu arc Zoronun son can havliyle yapacağı bitirici vuruş bu kılıçtan çıkacaktır.
İşte zaten mesele de o. Mesela Sunny en iyi ustaların elinden çıkma ama kim der ki bu en iyi gemi? Mesele sadece ustada bitmiyor bence. Tıpkı meyveler gibi kılıçlara da ruh işlenebiliyor ve buna göre bi sınıflama varsa üç kılıç ruhuyla bu marimo odunu dehşetengiz işler yapar.
Bu olay çoğunlukla silahlanma hakisiyle ve karakterlerin aurasıyla ilgili bence. Rayleigh ne diyor ? Her saldırının arkasında bir niyet, bir aura vardır. Şimdi.. Saldırının arkasında öldürme amacı olabilir, intikam, üzüntü, nefret, şiddet, koruma vs. Kılıç ustaları için bu duyguları aktarma aracı kılıçtır. Dolayısıyla yapılan saldırıların arkasındaki bu duygular kılıçtan aktarılarak geçer.La @Densetsu no Samurai @Roronoa Zoro
Bu kılıçlara ruh işleme ile sınırlı sayıda ve seviyelerde kılıç ruhları işine ne diyorsunuz?
Bu mevzulara siz daha fazla kafa yoruyorsunuz, malum.
Kılıçlar kitapta ne yazıyorsa o seviyede ve o sınıftadır. 21'lik bir kılıç Ryuma'nın elinde 12'lik kalitesinde olabilir. Ama bu gayriresmidir. O zaman her kılıç her dönemde farklı kişilerin elinde 12, 21, 50 diye dolaşır. Ama Tashigi'nin baktığı kitapta her kılıcın seviyesi belli. Kız Shusui'ye Ryuma kullanırken 12' lik ama normalde 21'lik demiyor. Shusui 21'lik diyor. Onu 12'lik seviyesine çıkaran kullanıcıdır. Ama bu resmi olarak kayıtlara ve kitaplara geçmez. Çünkü bir kılıcı sonsuza kadar kimse tek elden kullanamaz. Bu yüzden her kılıcın seviyesi resmi olarak bellidir.Yahu çünkü kılıcı karartmak bir meziyet, kılıcı güçlendiriyor, öyle şekil değil sadece. Şu ana kadar topu toplamı 2 tanecik gördük bu kılıçlardan, WB'nin kılıcı bile kara değildi. Ryuuma döneminde şimdiki kadar kaliteli kılıçlar yapılmıyordur, adam o dönemin uyduruk kılıçlarını karartarak şu devirde En İyi 21'e sokacak vaziyete getirmiştir, bence kavraması zor bir konsept değil.