Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 955: Cehennem Tanrısı

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    207
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Law hain degil oroc kale nin icinde law dışarda dikkat ederseniniz lawın olduğu yerde sakura yaprakları var orochi nin olduğu yerde yok.
 

Üye silindi 1004

Öyleyse sorun yok zaten.

Bu bir ihtimal ama aksi de söz konusu. Hepsi aktifse nasıl olacak?
Gerçi en basitindan WB'nin bisentosunun aktifliği bitti. Bilemedim.
Mesela Yubashiri en iyi 50'den biriydi fakat ciddi anlamda yok oldu. Kimse en iyi 49 demiyordur. Ayrıca kılıçların çeteresini tutan bir Allah'ın kulu yok. Zaten yaşadıkları Dünya iletişim konusunda da sıkıntılı ve çok büyük. Ayrıca kılıçları derecelendiren kimsecikler de yok. Belki 50 tane en iyi 12 kılıç vardır.

Tamam da Wano dışına bile çıkmayan adamın söylediklerini herkes niye bilsin veya kabullensin? Önüne gelen usta ben en iyi 12lik yaptım yeaa diyemiyordur herhalde :/
Wano dışında da bir çok kılıç üreticisi usta vardır bence.
 
Susanoo Reyiz mesela lanetlilerin ustası. Adam üşenmemiş dövmüş. Sertliğinden keskinliğine kadar uğraşmış herhalde onlar belirleyecek. Zoro gibi adamlara kalsa "yavvv çok güçlü yavvv" deyip geçecekler.



Doğal olarak tabii. @Master of Puppets'ın dediğin gibi zamanla belirleniyordur.
Normalde kılıç ustaları falan bu işin zanaatına önem veriyor, dikkat ediyor. Seride böyle hiçbir şeye saygısı olmayan Zoro barzosu var bir tek, biz de onun perspektifinden izliyoruz işte :D Zoro kılıcı eline alıp "ha güzel kılıçmış lan" ekseninde kalıyor hep. Aşırı pragmatist güç konusunda, yok efendim ben dedeleri yadedeyim kafasında biri değil.
 
Bence olay şu. Dünyanın en önemli demircileri en iyi kılıçları dövmüşler. Sonra yıllar sonra bir jüri oluşturmuşlar ve bu dövülen kılıçların 12 tanesinin birbiri ile aynı kalitede olduğunu görmüşler. Diğer hiç bir kılıç bunlar kadar iyi değilmiş. Bunları ayırmışlar. Tarih boyunca da bunlardan iyisi dövülmemiş. Bunları da kitaba yazmışlar. tashigi okumuş kitabı. Her kılıcın özelliği tarihi falan yazıyor muhtemelen. Sonra bakmışlar 21 tane de aynı kalitede başka kılıç var. Bunlar da en iyi 21 olsun demişler. Dünyadan gelen başka kılıçlara da bakmışlar 50 tane de farklı kılıç var. Onlar da en iyi 50 olsun demişler. Geri kalan kılıçları es geçmişler. Bu en iyilerin kimisi shusui gibi 100lerce yıl önce dövülmüş. Kimisi son 50 yılda. Eğer tengu yarın çok daha iyi bir demirci olur ve en iyi 12ye denk bir kılıç döverse bunu açıklar. Gene jüri toplanır kılıcı inceler ve derki evet bu kılıç en iyi 12lere denk. Artık bu klasmanda 13 kılıç var. Kitap güncellenir ve dünyanın en iyi 13 kılıcı olur. En iyi 12den birisi kırılırsa, en iyi 21den birisi o listeye giremez çünkü o kalitede değil. Mesela yubashiri en iyi 50dendi. Diyelimki enma kırıldı. Yubashiri en iyi 21 listesine mi girecek? Hayır giremez. Çünkü enma ile yubashiri arasında gördüğün gibi dünya fark var. E ne olacak? En iyi 21 kılıç yerine artık en iyi 20 diye anılacaklar. Bu kadar basit.
Juri mevzusu biraz daha farklı olabilir ama genel olarak seviyeler arası geçiş olmayacağı konusundaki fikirlerin mantıklı.
 
Yukarıdaki yorumumu oku bir mantıklı mı. Diğer en iyi bölüm de luffynin tek yemesi hahah.
Shusui ve enma en iyi 21den ve denk kılıçlar. Kara kılıç olmayan shusui de en iyi 21den. O zaman normal shusui ile enma nasıl denk oluyor?

Şöyle: enma hakisini uyandıramamış birisinin elinde standart güçte olur. Eğer zoroda haki olmasaydı Zoro kıyıyı değil tam istediği gibi ağacı keserdi. Fakat hakisini uyandırdığı için enma hakiyi aldı ve daha büyük bir saldırı oluşturdu. Yani haki atılan slashın da büyüklüğünü arttırıyor.

Shusui ise böyle değil. Hakin olsa da olmasa kılıç her daim saldırıyı büyük yapıyor. Kinemon shusuiyi kullansa daha büyük ateş çıkarır muhtemelen.

E bu durumda enma nasıl shusuiye denk olacak? Şöyle. Enma eğer hakin varsa shusuiden daha büyük bir saldırı gücü ortaya çıkarır. Ama yoksa shusuiden daha zayıf kalırsın. Zoroda haki olduğu için artık enma kullanması onun için daha iyi. Shusuinin avantajı ne? Hakin bittiğinde shusui standart gücünü kaybetmez. Enma ise standardına düşer. O da shusuinin altında. Şöyle düşünün. Shusuinin saf saldırı gücü 1000 olsun. Enmanın ise hakisiz 500 olsun. Fakat enma hakiyi emerse 1500e çıkıyor.

Hani oyunlarda 2 farklı silah olur. Birisi int silahtır. İnt basanlar onu kullanır. Enma işte o. İntin ne kadar yüksekse o kadar yüksek vurursun. İnt basmamış karaktere o silahı verdiğinde ise damage çıkaramaz. Ona da herkese uygun silah verirsin. O da shusui. Ryuma hayvan üstü bir haki ve güce sahip olduğu için shusui ile en güçlü olabilmiş. Enmaya ihtiyaç kalmaz böylece. Herif kokuto yapacak kadar yüksek hakide. Muhtemelen o dönemde enma gibi bir kılıç kullanan varsa bile ryuma kadar hakisi olmadığı için çıkaracağı saldırı gücü shusui kadar olmamıştır. Çünkü ryuma faktörü.

İyi de kılıç kokuto olursa seviyesi yükseliyor. Kalitesi de yükseliyor. E o zaman şuanki shusui, kalite olarak enmadan iyi değil mi? Evet daha iyi. Kaliteden kasıt ne? Muhtemelen sertlik. Biliyoruz ki shusui sert hatta wadoyu bile kıracak kadar sert bir kılıç. Üstelik bunu sadece çarpışmalarla yapabilir. Kesmekten bahsetmiyorum. Birbirine çarptı diye kıracak seviyede sertliğe ulaşmış. Fakat Zoro zaten enmaya hayvan gibi haki basacağından enma da o an için shusui gibi sertleşecek. Onun kadar setleşmeyebilir. Çünkü sertleştiren kişi ryuma. O sertleşme de kalıcı olmuştur. Teorim bu yönde. E Zoro da enmayı sertleştirince yüksek haki ile kırılmayacağından kalite farkı kapanmış olacak. Seri sonunda ise ryuma seviyesine çıktığında shusui kadar sert bir kokutou enması olacak.

Benim teorim bu.

Hakili enma > hakili shusui > hakisiz shusui > hakisiz enma
@TheSlashOfMihawk
@Densetsu no Samurai
MangaStream'de spoilerdaki gibi rankını arttırabilirsin diyor. Bak noldu şimdi :d
Valla ben bu kılıcın derecesi artar muhabbetini sevmedim açıkçası. Kardeşim kılıcın derecesini niye kişiden kişiye göre değiştirip kişiye endeksliyorsun ki ? Shusui'yi Ryuma kullanınca 21, Ashura kullanınca 50, Kinemon kullanınca 100 mü olacak ? Saçma oldu bu kısım. Deseydin ki Zoro 21'lik kullanır ama hakisi babadır en iyi 12'yle aslanlar gibi tokuşturur. Biz de derdik, Oooo Zoro reyis kral, o kral, bu kral. Ee şimdi ne yaptın ? Kılıçlar dansöz gibi oynuyor anasını satıyım. Onun elinde 21, bunun elinde 51. Bu ne ******* ? Saçma sapan bir belirsizlik oluştu durduk yerde. Demek ki Shusui özünde 21'lik değilllll! Ryuma kara kılıç yaparak sınıf atlatmış kılıca ? O zaman Enma özünde 21, Zoro kara kılıç yapınca 12 olacak. Böyle bir sonuç çıkıyor ortaya. O yüzden ben şöyle bir mantık kuruyorum. Kılıçlar özünde neyse o sınıfın içinde değerlendirilir.

Shusui 21 mi kardeşim, tamam 21; bitti.
Enma.. 21 mi ? 21.
Yoru, 12 mi ? 12.
Vs. Vs.

Bunlar yazılı ve kesin bilgiler. Seviye ve kalite atlatma olayı ise sözlü olarak ifade ediliyor. Yani adam diyor ki sen özünde 21'lik olan Enma'yı karartırsan bu daha kaliteli, daha sağlam, daha büyük saldırı gücü olan bir kılıç olur ve 12'liklerle denk olur. Ama bu olay gayriresmi olarak söyleniyor. Ee cidden de kılıcı kara yaptığında kılıca haki aktardığın için kara oluyor bu kılıç. Haki de saldırı gücü ve sağlamlığı artırıyor mu, evet. Bu durumda kılıç 21 formatından çıkıyor. Tashigi, kılıca kitapçıktan baktığında Enma'yı 21'de görür. Ama Zoro bu kılıcı kara kılıç yaparsa kılıç 12'lik kalitesinde olur. Bu mantıktan devam edersek Shusui ve Enma kıyası ne olmalıdır ?

İkisi de özünde 21'liktir lakin Ryuma'nın Shusui'si kara kılıç olduğu için daha iyidir ve Ryuma bu kılıcı kullandığı dönemde Shusui 12'lik klasmanındadır. Tabi ki yine gayriresmi olarak. Bu arada Shusui daha iyidir deme sebebim Shusui'nin Ryuma'nın hakisini bir nebze de olsa barındırdığı tezidir. Neyse..

Enma'daki kesme kabiliyetinin Shusui'ye göre daha iyi olmasının sebebi Shusui'nin dengeli, Enma'nın dengesiz bir yapıya sahip olmasından, Zoro'nun kesme gücünü Enma'ya göre ayarlayamamasından ve kılıcın daha saldırı odaklı bir kılıç olmasından kaynaklıdır. Yani bence Enma saldırı gücü daha yüksek bir saldırı. Neden diyecek olursan Zoro bir ağacı kesmenin ne kadar güç gerektirdiğini bilir değil mi ? Ama adam ağacı kesmek için uyguladığı ufacık güçle sahil bandını kesiyor resmen. Kılıç çok agresif ve saldırgan. Zaten bu hem kesme gücünden hem de Zoro'ya olan saldırısından belli oluyor.
 
12'den düşen 21'e düşer işte :D
Olayı anlayayım derken kafa iyice karıştı. Doğru. :D
Mesela Yubashiri en iyi elinden biriydi fakat ciddi anlamda yok oldu. Kimse en iyi 49 demiyordur. Ayrıca kılıçların çeteresini tutan bir Allah'ın kulu yok. Zaten yaşadıkları Dünya iletişim konusunda da sıkıntılı ve çok büyük. Ayrıca kılıçları derecelendiren kimsecikler de yok. Belki 50 tane en iyi 12 kılıç vardır.
Ben iptalim. :D İki fikrin de mantıklı yönleri var. Kararsız kaldım.
 
İlk mesajım spoilerde, Reis sıçtı bez getirdi :artiz: sen beni kelime oyunu yapan fandaşlarınla mı karıştırıyorsun. Shusui büyük ihtimalle Enmadan daha kaliteli bir kılıç olan şey bu ama iki kılıçtan hangisi Zoroya daha fazla artı sağlıyor diye sorarsan Enma olarak görünüyor şuan.
Aferin o zaman ;)

Shusuinin adı bile daha güzel la Ryuumanın kılıcı, kara kılıç. Zoro ile ilgili sevdiğim bi iki şeyden birini aldılar adamdan. Ama belli ki Enmaya ihtiyacı var Zoronun ya da Oda başka bi güç artışı düşünemedi/tercih etmedi.
Muhtemelen bu arc Zoronun son can havliyle yapacağı bitirici vuruş bu kılıçtan çıkacaktır.
Mesela Yubashiri en iyi 50'den biriydi fakat ciddi anlamda yok oldu. Kimse en iyi 49 demiyordur. Ayrıca kılıçların çeteresini tutan bir Allah'ın kulu yok. Zaten yaşadıkları Dünya iletişim konusunda da sıkıntılı ve çok büyük. Ayrıca kılıçları derecelendiren kimsecikler de yok. Belki 50 tane en iyi 12 kılıç vardır.



Wano dışında da bir çok kılıç üreticisi usta vardır bence.
İşte zaten mesele de o. Mesela Sunny en iyi ustaların elinden çıkma ama kim der ki bu en iyi gemi? Mesele sadece ustada bitmiyor bence. Tıpkı meyveler gibi kılıçlara da ruh işlenebiliyor ve buna göre bi sınıflama varsa üç kılıç ruhuyla bu marimo odunu dehşetengiz işler yapar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık