Yön bulmama sorununun böyle bir altyapısı olacağını düşünüyordum ben de, yazdığın teorilere bakmışlığım var. Ama Sanji'nin sapıklığına da Germa'yı göstermekle birazcık mantık getirdiğini görmek mümkün. Duygusuz, hissiyatsız herifler bile kadın görünce tav oluyorken, annesinin fedakarlığıyla duyguları korunmuş olan Sanji'nin bu konuda daha abartılı tavırlar sergilemesi mümkün. Aynı şekilde Sanji'nin de ateş, şeytan bağıntısı, belki şehveti daha çok hissetmesi falan şeklinde bir teoriyle de bağlanabilir. Ha mangakanın bu yolunu beğeniyor muyum? Tabi ki beğenmiyorum. Ama Sanji'nin sapıklığı ile Zoro'nun yön kaybı bence kesinlikle Zoro'nun sake sevgisinden daha bağlantılıdır. Zoro sake olunca içer, güzelmiş der geçer. Sake için aranmaz hiçbir yerde. Dünyanın en güzel sakesi buradaymış deyince vay onu tatmalıyım diye aranmaz. Kopturup gitmez. Ama yön bulamama her zaman hikayeye bağlanır bir şekilde. Sake ve kadın aynı bağlamda değiller bana göre, her ne kadar sen ve diğer Zoro fanları öyle iddia etse de.