Kapak güzel... Geçen bölüm bizim Orlumbus sefer düzenliyor iyi güzel ama saldırdığı ülke iyi bir adaysa Luffy ile ters düşebilir demiştim. Ülke iyi mi? kötü mü? belli değil ama fakir oldukları ve Orlumbusun merhametini kazandıkları kesin.
Orlumbus halka erzak vermiş. Yüksek ihtimal saldırdıklarında yıkılan ve dökülen binalarıda onarmışlar. Ve bu şekilde hasır şapka filosunun yaptığı iyilikler ve namları yavaş yavaş tüm dünyaya yayılır. Luffy gideceği adalara kendisinden önce gelen filo üyelerinin yaptıklarıyla gurur duyar.
Gazete haberleri, prensesler, doktorin felan filan çok hoş geçelim.
Chopper pamuk şekeri çok sevdiği için Oda tişörtüne "Wataame" yazmış. (ya da ben öyle uyduruyorum.)
Chopper Doktorin'in olduğu yerleri kesiyor, Sanjide gazeteyi kesme felan desede bir sonraki sayfada çok sevdiği prenseslerin resimlerini kesiyor.
Tabi sırf bu yüzden tayfa Kaido ve Big Mom'un haberlerinden haberdar olamıyor, çok saçma! Yani hayati önem taşıyan çok önemli bilgileri bu şekilde atlamaları tayfanın ne kadar gevşek olduğunu gösteriyor.
Luffy belki de ilk kez Denden-mushi ile birilerini arıyor ya da aramaya çalışıyor.
Tabi cevap yok.
Gemiye yavaş yavaş yaklaşan ahtapot sonunda Nami'nin yanında beliriyor, tabi herkes şok! O kadar k.hakiye sahip tayfa üyelerinin yanında Ahtapot'un aurasını gizlemesi! Ahtapot>Katakuri bence
Bu arada o ahtapot yüksek ihtimal Surume'nin kardeşlerinden birisi.
Kinemon'un laflarından anladığımız kadarıyla ülkeye girmeyi engelleyen doğal bariyerler var.
@Roo Dediğim gibi ülkenin dış dünyaya kapalı olmasının nedenlerinden biri hem ülkenin coğrafi konumu hem de iklimler.
Bir sonraki sayfada Brook tarafından Samurayların çok güçlü olduğuna vurgu yapılıyor.
Wano'nun yolunu sazanların göstermesi hoş olmuş, beğendim. Luffy'nin sazanların kullanıp ada'ya çıkması ise şaşırttı.
Bu oğlanın kafası bazen çalışıyor.
Akıntı ile yukarıya çıksalarda bu sefer girdapa yakalanıyolar. Girdapta yüksek ihtimal tüm tayfa üyelerini farklı kıyılara dağıtıyor. Luffy ile Sunny sazanlar yüzünden aynı yere sürüklendi diye tahmin ediyorum.
Meşhur sahneyi atmazsam olmaz.
Son sayfalarda gemiye uçan bir yaratık var. Spoilerde şeytan meyvesi ağacı gibi görmüştük biz kendisini ama
Kıvrımlı arkadaşımız vahşi hayvanlardan birisi. Anladığım kadarıyla maymun tarafından oraya uçurulmuş.
Bu belki de ileriye dönük Wano mesajı olabilir.
Maymun domuz ya da köpeğe benzeyen hayvanı uçuruyor. Maymun=Luffy Domuz/Köpek=??
Gelen maymun baya büyük ve yüzünde dayak izleri var. Çok sopa yemiş bu hayvan çoook.
Ve son olarak Luffy'nin sürüklendiği yerin Wano olmadığını düşündüğümü söyleyip bitireyim. İlerleyen bölümlerde daha net anlarız.
İyi geceler.