Bana kalırsa mahzende gördüğümüz hasır şapka kutsal hazine değil. Japonca'da bununla ilgili ayrım var mı bilmiyorum ama yendiğin kişiden aldığın şeye İngilizce'de "trophy" denir. Ganimet, zafer hatırası, kupa diye Türkçe'ye çevrilir. Nitekim, İngilizce çevirilerde Dof'un söyledikleri hep "treasure" diye çevrildi ki bu da "hazine, define" anlamına gelir.
Ayrıca;
Kutsal Topraklar'da bir ya da daha fazla hasır şapkanın bulunması neden dünyayı alt-üst etsin? Eğer edebilecek bir şeyse neden yok etmiyorlar? Doffy, Luffy'nin aranıyor posterini ilk gördüğünde sadece meraklıydı. Eğer Doffy'nin gördüğü hasır şapkalar ise ve Kutsal Ejderler hasır şapkalardan böylesine korkuyorlarsa, Doffy neden Luffy'i ilk gördüğünde dehşete düşmedi ya da korkmadı? Bana kalırsa o odada şapka dışında başka şeyler de var. Bir daha o oda gösterilirse eğer gerçek kutsal hazinenin gösterileceğini düşünüyorum. Biraz daha ileriye gidip bahsedilen hazinenin bir antik makine olduğunu düşünüyorum. Öyle ki çalıştığı süre boyunca sürekli soğutulması gerekiyor. Hatta daha da ileri gidip makinenin önlenemez tehlikeleri sembolizeleştirdiğini ya da kısmi miktarda geleceği gösterdiğini düşünüyorum. Bu sebepten ötürü diğer aranıyor posterinin harekete geçen Devrimciler ile ilgili olduğunu söylerdim.