Demek ki etki farkı var işte. Manga'yı çizen adam yedirdiği atağı bilmiyor mu? Yani tamam sana ters geliyor ama birazcık Oda'nın tarafından bakmamız gerek. Bu adam istese biraz daha dövüştürürdü bu karakterlerini ama bu yolu seçiyor. Belki de seviyeyi daha da yukarı çekmek istemiyor. Sonuçta ileride çizeceği dövüşleri de düşünüyordur. Bir anlamda Mangaka dayanıklık olayına da çok değinen biri. Bu logia olanların ve dokunulmaz olan kişilerin olduğu her yerde bu dayanıklılık olayından bir dem vuruluyor. Yani Mangaka harbi harbi bu etkenleri çok önemli faktörler olarak alıyor mangasında.
Katakuri'nin yere düşerken kan öksürerek düşmesi dayanıklılık sınırına geldiğine delil olacak şekilde çizilmek istenmiş gibi duruyor. Ha şu da var kendini bırakmış olsa bile bu ileriyi görebildiği için olabilir. Çünkü kendi iradesini aşan bir adam var karşısında. Gözlerindeki ışık hiç sönmüyor. Böyle bir adamı devam etse bile yenebileceğini düşünmemiş olduğu için de kendini bırakmış olabilir. Zira karşısında Luffy direk gardını alıyordu.
Ama dediğim gibi kan püskürtme sahnesi büyük ihtimal Kata'nın bittiğine delil olmak için çizilmiş. Luffy'nin koz güçleri zaten dayanıklılık ve iradesi, pes etmeme azmi olmuştur. Bir de Luffy'nin ataklarından daha fazla etkileniyor olarak çizilen Kata idi. Bound Man'den yediği 3 darbe ile şaftı kaymıştı adamın.
Mangaka hata yapabilir, yanlış kararlar alabilir kafasındakini çok iyi yansıtamayabilir ki bunun en büyük örneği MF'dir. Dolayısıyla bu dövüşü bu şekilde bitirmesiyle 1 bölüm daha dövüştürüp öyle bitirmesi arasında çok fark var. Ya da önceki ataklardan Kata'nın daha çok darbe alıp bunlardan daha fazla etkilendiğini göstermesi gerekirdi. Oda EA SPORTS değil ki dur hepsini bu oyunda yapmayayım bir sonraki oyunlara da yapacak bir şeyler kalsın mantığıyla manga çizsin. Böyle bir mantık olabilir mi la yapma allasen.
Luffy, dövüşü ikisi de darbeleri yedikten sonra Kata'nın gözüne perde inmişken ona çakmak çakmak gözlerle bakarken kazanmış zaten. Ben orada değilim, sadece bu sona gidiş yolunu çok daha tutarlı bir şekilde çizebilirdi diyorum. Bana göre yapması gereken oydu.
Normal g4 formu haricindeki ataklardan hemen hemen hiçbiri Kata'yı daha çok etkilemedi hep daha çok hasar yiyen taraf Luffy oldu. Zaten Luffy o formla yenmiş olsaydı kimsenin gıkı çıkmazdı.