Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 854: Ben Ne Yapıyorum?

Bölüm Nasıldı?

• Çok İyi

• İyi

• Orta

• Kötü

• Çok Kötü

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neko'nun örneği gayet yerinde bence. Sanji'de yapabileceği en iyi seçimi yaptı, Oda tarafından. Bu adam Arc'ların kilit rolü olurdu zekası sayesinde bu Arc'da ise at gözlüğü taktırılmış bir Sanji var karşımızda. Kimse bana Sanji tüm bunları göremedi, Pudding'e çiçek topladı vs vs demesin. Sanji'yi bu hale sokan E. Oda. Kendi felsefemize göre yorumlamaya gerek yok karakterleri. Toplamda 10 Arc işlenmiş olsun bunun 9'unda Sanji zekasıyla kilit roller üstlenmiştir. Bu Arc'da neden saf erkek rolünü oynuyor bir düşünün.

@Nekomamushi Arkadaşım belli ki algılayamıyorsun açıklayayım sana vaziyeti.
Bak sana güzelinden bir uyarlama yapayım da tefeci hikayenin yerine örnek alırsın belki.
OP evrenini günümüze uyarlayacak olduğunda denizciler nedir? Askerlerdir değil mi? Ülkeyi savunan birliktir. Korsanlar nedir? Sisteme karşı çıkan teröristler, haydutlardır. Doğal olarak sistemin belirlediği kötü adamlar kimlerdir? Korsanlar, teröristler. Sen mangayı okuyan biri olarak korsanları iyi veya kötü diye ayırıyor olabilirsin ama manga evreninde ki adalet korsanlar kötü adamlardır diyor sana. Zaten manganın olayı da bu algıyı yıkmak.
Doğal olarak ne oluyormuş benim kötü adamdır korsanlar lafım, manga evreninde ki sistemin doğrusu. Sen kalkıp yazdığım bir ton şeyden sadece bunu kırparsan ben sana bal gibi de demagoji yapıyorsun derim. Çünkü öyle yapıyorsun.

Düşündüğün şeyi kelimelere dökememişsin o zaman. Yazdığın şeyle yazdığını iddia ettiğin şeyler farklı. Öyle önemli değil işte bunu söylemeye çalıştım falan fistan diyerekte çıkamazsın aradan çünkü insanların üzerinde durduğu şeyde genel olarak buydu. Daha bu kadar net bir şeyi bile kabullenemiyorsan, çokta şey etmemek lazım demek ki...
Düşündüğüm şeyi gayet net bir şekilde aktardım anlayan anladı anlamayan anlamadı beni pek ırgalamıyor diyerek çıkabilirim sanırım aradan.

Tefecinin o beklemesine gerek yok, adamımız o yolda ölümüne ilerliyor zaten. Sen o tefeciye yakalan veya yakalanma, arkadaşın o tefeciyle illa yüzleşecek ve sen de bunun farkındasın. Biraz erken oldu o kadar. Bu senin pes etmeni gerektirmez.
Daha önce cp9 ile karşılaştı ve başlarda onlarla baş edemiyorlardı, edemezlerdi de. Zira karşılarında sadece cp9 değil, bir amiral, buser call ve Spandam'ın da dediği gibi koca hükumet vardı. Bir adım bile geri atılmadı. Sanji bunların hepsini gördü ve yaşadı. O zaman yumuşak bir yan göstermedi.
Sanji küçücük bir çocukken ona eziyet eden ailesinden kaçtı ve 10 yılı aşkın hiçbirini ne gördü ne duydu. Çocukluğunu bambaşka insanlarla geçirdi. Gençliğinde bambaşka insanlar tanıdı ve her birini canını verecek kadar sevdi. Bu insanlar o çocukken korktuğu ailesini gözü kapalı parçalayacak kadar da güçlü. Artık korkacak hiçbir şeyi yoktu Sanji'nin. Yonkouları ve güçlerini biliyor Sanji, onlarla savaşmaya da hazırdı. Bu olayda da Arabasta'da yaptığı gibi sadece sakin davranmalıydı. Sükunetini bozacak şeyleri eksileyecek başka etkenleri vardı zira. Ailesine karşı travma mı yaşadı? Arkadaşları var. Yonkou'dan mı korktu? Kaptanının inadı ve umutları var. Hadi diyelim tüm bu hislere yenik düştü ve teslim oldu, doğal olarak kendini feda etti. Ama kaptanının vazgeçmeyeceğini unutmamalıydı, daha hiç tanımadığı Big Mom'a güvenip yelkenleri suya indirmemeliydi, bu işten kurtulmanın tek yolunun güç olmadığını düşünebilmeliydi. En azından diğer her şeye bir ihtimal vermeliydi.

Sanji'nin kişiliğine göre yapması gereken en başta yaptıklarıydı zaten. Pudding ile evlenmek zorunda olsa bile bunu içten istemediği, herkesi terslediği ve uyanık olduğu zamanlar. O zamanlar en azından bu adam sadece mecbur olduğu için bunu yapıyor, en ufak fırsatta tüyecektir diyebiliyorduk. Ama aniden Pudding'e çiçek toplar, Mom'un suratına gülüp inanır, Luffy'yi tekmeler, her halta kederlenir oldu. Bu Sanji falan değil. En başa bu meseleyi halledip döneceğim diyen, evlenmek falan yok diyen Sanji.
Çerlo bu kadar uzun yazma la cevap veresim gelmiyor :D

Anlayamadığın, bu işten sıyrılmanın tek yolunun güç olmadığı.
İşte bende bunu demek istiyorum. Tek yolu güç değil o yüzden kaçıyor Sanji bunu anlatmak istiyorum.
Savunduğum şey bu, ne güzel demişsin.

@Nekomamushi Arkadaşım belli ki algılayamıyorsun açıklayayım sana vaziyeti.
Bak sana güzelinden bir uyarlama yapayım da tefeci hikayenin yerine örnek alırsın belki.
OP evrenini günümüze uyarlayacak olduğunda denizciler nedir? Askerlerdir değil mi? Ülkeyi savunan birliktir. Korsanlar nedir? Sisteme karşı çıkan teröristler, haydutlardır. Doğal olarak sistemin belirlediği kötü adamlar kimlerdir? Korsanlar, teröristler. Sen mangayı okuyan biri olarak korsanları iyi veya kötü diye ayırıyor olabilirsin ama manga evreninde ki adalet korsanlar kötü adamlardır diyor sana. Zaten manganın olayı da bu algıyı yıkmak.
Doğal olarak ne oluyormuş benim kötü adamdır korsanlar lafım, manga evreninde ki sistemin doğrusu. Sen kalkıp yazdığım bir ton şeyden sadece bunu kırparsan ben sana bal gibi de demagoji yapıyorsun derim. Çünkü öyle yapıyorsun.
Bak bana dediğin şey iki tarafta korsan ve korsanlar kötü kimseler. Sonra açıklama yapıyosun korsan dediğim kimseler sisteme karşı gelen ve sistem tarafından kötü ilan edilen kimseler diyosun. Bende diyorum ki sistemin kendisi kötü ve bir okuyucu gözüyle bakıyorum sistemin bakış açısıyla değil. Sistemin bakış açısı ile bakarsan her türlü sistem kahramandır, kamidir, tanrıdır. İki tarafıda eleştireceksen karşılaştıracaksan sistemin değil yazarın bize aktardığı hikayeye okurun gözüyle yaklaşacaksın.

Neko'nun örneği gayet yerinde bence. Sanji'de yapabileceği en iyi seçimi yaptı, Oda tarafından. Bu adam Arc'ların kilit rolü olurdu zekası sayesinde bu Arc'da ise at gözlüğü taktırılmış bir Sanji var karşımızda. Kimse bana Sanji tüm bunları göremedi, Pudding'e çiçek topladı vs vs demesin. Sanji'yi bu hale sokan E. Oda. Kendi felsefemize göre yorumlamaya gerek yok karakterleri. Toplamda 10 Arc işlenmiş olsun bunun 9'unda Sanji zekasıyla kilit roller üstlenmiştir. Bu Arc'da neden saf erkek rolünü oynuyor bir düşünün.
Hep Oda'nın planlı kurguculuğu bunlar. planladığı kurgusu yerine karakterlerin yapacaklarına odaklansa, çok güzel ve heyecanlı bir öykü okuyacağız. Acil durumlarda zaten Deus ex yapılır. :/

İşte bende bunu demek istiyorum. Tek yolu güç değil o yüzden kaçıyor Sanji bunu anlatmak istiyorum.
Ne dediğinin farkında değilsin. Tek yol güç değilse ve Sanji de bunun farkındaysa kaçması değil, o güç dışındaki yolu kullanması gerekir. Oysa bizimki köşesine çekilip ağlıyor, her yüzüne gülene inanıyor ve sorundan bu şekilde kaçıyor. Bildiğimiz Sanji bunu yapmaz. Şu an Sanji'ye çok benzeyen bambaşka bir karakteri okuyoruz.

Ne diyeyim o zaman, güzel kafa yapın varmış, hayatta başarılar..
:sapkali:

Ne dediğinin farkında değilsin. Tek yol güç değilse ve Sanji de bunun farkındaysa kaçması değil, o güç dışındaki yolu kullanması gerekir. Oysa bizimki köşesine çekilip ağlıyor, her yüzüne gülene inanıyor ve sorundan bu şekilde kaçıyor. Bildiğimiz Sanji bunu yapmaz. Şu an Sanji'ye çok benzeyen bambaşka bir karakteri okuyoruz.
Ben Sanjinin Zou'dan ayrılıp şuana kadar izlediği yolu eleştiren ve Sanji adam değildir diyen arkadaşlara nazaran yazdım. Tabi şuandan itibaren kaçmasına gerek yok Reiju bizim peder ölecek Baratieye sataşan olmayacak dedi.
Zaten şuan Luffy'nin yanına doğru gidiyor doğru seçimi yaptı yani. İlk başta izlediği yol doğruydu.

Opera hangi ara kendine geldi, iyileşti de toplantıya katılmış ne kadar vakit geçmiş acaba?

Toplantıda bi dünya adam gördük bunların dışında da bi dünya adam var. Bırak indirmeyi buradan nasıl kaçacaklar merak ediyorum.

Düşündüğüm şeyi gayet net bir şekilde aktardım anlayan anladı anlamayan anlamadı beni pek ırgalamıyor diyerek çıkabilirim sanırım aradan.

Çerlo bu kadar uzun yazma la cevap veresim gelmiyor :D

Bak bana dediğin şey iki tarafta korsan ve korsanlar kötü kimseler. Sonra açıklama yapıyosun korsan dediğim kimseler sisteme karşı gelen ve sistem tarafından kötü ilan edilen kimseler. Bende diyorum ki sistemin kendisi kötü ve bir okuyucu gözüyle bakıyorum sistemin bakış açısıyla değil. Sistemin bakış açısı ile bakarsan her türlü sistem kahramandır, kamidir, tanrıdır. İki tarafıda eleştireceksen karşılaştıracaksan sistemin değil yazarın bize aktardığı hikayeye okurun gözüyle yaklaşacaksın.
Evet, iki tarafta korsan ve korsanlar kötü kimseler. Yani sen tefeci hikayende bir tarafı tefeci yapıp beline silah veriyorsun da diğer tarafı sıradan yurdum insanı yapıyorsun ya hani, o iş öyle değil kuzum. O sıradan insanlarında bir bazukası olmasa bile cebinde silahı, kılıcı var ufağından. Hani bu silahını da yeri geldiğinde çekip patlatacak olan insanlar bunlar. Bunun için gerekçeleri adalet, iyilik, kötülük, intikam vs ne olursa olsun, kendi dediğini gerçekleştirmek için yapacak insanlar. Bu yüzden korsan deniliyorlar zaten. Bu yüzden kötü adam ilan ediliyorlar.

Benim ortada korsanlar haksızdır, kötülük yaparlar veya korsanlar haklıdır iyilik için savaşırlar gibisinden iddia ettiğim durum olmadı. İki tarafı eleştirip karşılaştırdığım bir durum hiç olmadı. Sen bu şekilde yargıladığımı iddia ettin sadece ve bunun üzerine duygu sömürüsüne giriştin bi ton laf ederek. Bu yüzden demagoji yapıyorsun dedim.

Ben Sanjinin Zou'dan ayrılıp şuana kadar izlediği yolu eleştiren ve Sanji adam değildir diyen arkadaşlara nazaran yazdım. Tabi şuandan itibaren kaçmasına gerek yok Reiju bizim peder ölecek Baratieye sataşan olmayacak dedi.
Zaten şuan Luffy'nin yanına doğru gidiyor doğru seçimi yaptı yani. İlk başta izlediği yol doğruydu.
İşte bunun için Reiju'nun açıklamasını beklememeliydi, bunu zaten ihtimal dahilinde tutmalıydı. Bunu öğrendikten sonra da hala tereddüte düşmemeliydi, fırsatı gördüğü gibi sıvışmalıydı. Sanji'nin Kek adasında yaptığı hemen her şey karakterine ters. Ailesini tekrar gördü diye çocukluğuna dönüp ağlayacak biri değil Sanji ve bunu kendi hayalimde üretmiyorum, gördüklerim üzerinden konuşuyorum. Şu an kadar sıradan şeyler dışında hiç duygusallık belirtisi vermemiş serin kanlı adam iki eski yüz görünce kontrolünü tamamen yitirmez. Çokça tecrübe edinmiş koca adam artık.

Yalnız burada önemli olan kısım Luff'nin iyi yada kötü olması değil, sürekli olarak bu tip insanlarla etkileşim ve mücadele halinde bulunan biri olması. Sen gidip bu tür birini sıradan bir vatandaşmış gibi lanse edemezsin, karşı tarafa tefeci diyorsan bu adamada en kötü polis/özel dedektif vb. falan demen lazım senin bakış açınla..
+1 örnek yetersiz derken bunu kastediyordum benden daha kısa daha öz açıklamışsın tebrikler :alkis:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık