Hala daha kör topal gidiyorsun. Yahu adam gitmeye kalksa ordu yetmeyecek üstüne Germa da çullanacak ve bu sefer onları kurtarmak için veya pazarlık yapmak için hiçbir şansı kalmayacak. Luffy de tek tek saydı Chopper bi yerde Brook bi yerde, tayfanın yarısı başka adada. Yani Luffy'ler için Sanjinin oraya gitmemesi iyi olmuştur. Sanji onlar için doğru yolu seçmiştir sonuç da belli. Sanji geri dönüp savaşsaydı Germa zaten Luffy'yi de Namiyi de öldürürdü BigMom ordusu ile beraber. Üstüne Zeff de tehlikeye girerdi. İki eli kopmuş Sanjinin iki orduyu dağıtması mı beklediğiniz şey? Neyse ki Sanji daha gerçekçi ve doğru yolu izledi. Ordu dediğin de iki üç adam değil. Sanjinin demesine ne hacet Nami de dedi aynı şeyi. Paldır küldür yüzlerce belki binlerce adam. Gidelim dedi ama Luffy beklemeyi seçti. Burada illa bi seçimle ilgili konuşacaksak Sanji tayfayı öldürtüp aciz bir durumda çırpınmak ve Zeffinde hayatını tehlikeye atmak yerine başka bi yol buldu. Tayfanın yaşayabileceği ve sadece kendini feda ederek işleri yoluna koyabileceği bi yol düşündü. Burada Zeff ve tayfa arasında seçim yapmak adına hiçbir şey yok.
Ordunun öldürmeyeceğini nerden biliyor? Çok açık bilmiyor işte. Adam zorda kaldı. Seçim yaptı, bu seçim illa ya Luffy^leri sevmiyor %90 Zeff dedi demek değil. Adam refleks de olsa Zeff dedi bu kadar basit. Kafandan senaryo yazıyorsun boşa yazıyon. Tersini de yazarım sana. Luffy'den yana refleks gösterse belki Luffy de Sanji'yi anlayıp kaçacak falan hemen Zef'i öldürecek halleri yok derim, bin tane şey yazarım.
Sanji açık açık Zeff dedi, aksini iddia etmem basit kaçıyor.
Bana de ki yanlış mı yaptı, hayır derim.
Orta yol mu vardı? Yok derim.
Ama adam açık açık Zef dedi işte. luffy o orduya yakalanmaz başının çaresine bakar diye falan düşünmedi, çünkü Luf'nin ne halde olduğunu ilk elden kendi gördü.
Görende Zef'e silah tutmuşlar tek yanlışta sıkacaklar, Sanji ağzını açsa eli patlayacak. O zaman evlilik mi olur?
Luffy yanlışa soktu, onu eleştirsen anlayacağım ama Sanji seçim yapmadı demen kadar komik bir durum yok. Adamın şansı yok ama Zef dedi. Bunu herkes gördü.
Yoksa Luffy'nin Nami'yi dinlememesi ve Sanji'yi zor duruma falan sokması onlar ayrı hatalar.
Hacı neyi anlamıyon? Robin ve Nami ayrı yerlerde ve başları dertte olsa Sanji elbet birine gidecek, yazı tura da atsa birini seçecek. Robin güçlü belki hayatta kalır der Nami'ye gider vb. ama biz Nami'yi seçti deriz. Çok zor durum ama refleks de olsa Zeff dedi. Ben orta yol vardı sanji yanlış yaptı demiyorum ki ya Lufy'yi seçmeliydi diye bir şey de söylemiyorum.
Sanji'yi Sanji yapan adam gibi adam Zeff'i seçti, bunda kötü bir şey yok. Ama seçim yaptı.