3.Big Momun tayfa gücüne değinmek istiyorum Wb ve Dof ile kıyaslayarak:
Dofun 4 güçlü adamı vardı diğerlerinden ayrılan.Hepsinin ayrı koltuğu falan vardı.Geri kalanların ise gideri var gibiydi fakat sizi kırmayayım çöptüler genel olarak
Hatta tayfayı kendi içinde kıyaslarsam Doflynin gücü geri kalan hepsinin gücünden daha fazlaydı bence.Yani Dof kendi tayfasının %60lık kısmını oluşturuyordu desem abartı olmaz heralde.
Fakat atladığınız bir olay var.Luffy g4 ile beraber kendini muazzam bir şekilde geliştirdi.Doflynin kendisi bile varlık gösteremedi g4 karşısında anca uyanışla biraz denk dövüşebildi mahvoldu net bir şekilde.
Yani bence Dof tüm o çöp tayfasını hatta as adamlarını bile yollasaydı ciddi bir Luffyi çok fazla zorlayamazdı.
Fakat BM ve WB gibi tayfalar çok farklı bunu gördük bu arc.(Ha bazı kişiler abartıyordu yok Vista mihawkla denk yok Jozuyu sadece Aokiji indirebilirdi şeklinde o konu ayrı.)WBnin Ace,Vista,Marco,Jozusu; BMnin ise tatlı kumandanları cidden kendi tayfasının asıl güçleri.Bu bariz bence.Yani hani kaptan %60 demiştim ya,O geri kalan yüzde %40ın %80ini bu kumandanlar oluşturuyor.
Ha burdan ne çıkarmak istiyorum diye soruyorsunuz büyük ihtimalle
Şu ordu falan iyi hoşta bunlara bakıp "Big Momun tayfasıda çöpmüş ha" demek saçma geliyor bana.Çünkü ordu falan yalan dolan belki Crackerin kendisi bile daha büyük bir tehdit.Prometeus ve Zeus olayları ise Momun gücüyle alakalı onları dışarda tutuyorum şuan bahsimde.O yüzden bence Luffyden güç gösterisi izleyecek gibiyiz. Buda size saçma gelmesin çünkü şu Ordu BM tayfasının toplam gücünün %10u bile değil.Şu bitik haliyle bile H.Haki şov bekliyor olacak bizi.O ordu bir şekilde aradan çıkacak hatta belki arcın sonunda Luffy Yonko olacak bilemiyorum.Bizde bu çocuk bitik haliyle bile orduyu tek başına almıştı diyeceğiz.
Çünkü benim bildiğim Luffy mutlaka sözünü yerine getirir.Orada bekler.