Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 821: Anlaşıldı

Bölüm Nasıldı?

• Çok İyi

Kullanılan: 114 57.0%
  • İyi

Kullanılan: 56 28.0%
  • Orta

Kullanılan: 16 8.0%
  • Kötü

Kullanılan: 7 3.5%
  • Çok Kötü

Kullanılan: 7 3.5%

• Kullanılan toplam oy
    200
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kısaca tartısmalara kendi fikirlerimi söyliyeyim;

- jack gücsüz biri degil. gercekten tam bir hayvanat. yinede bazı arkadasların dedigi gibi, ödüle katılan unsurlar arasında, siddetle aranmakta var. yani sivil katliamı yapan kişiler, daha fazla ödüle sahip olabiliyorlar. mesela gercek hayatta bir teroristle, arada bir mafya hesaplasmasına adam vuran kişi aynı siddetle aranmaz. jack bir terörist kıvamında. yasam ve insan düşmanı... bu durumda kaidonun altında da olmasıyla, wg ödülü fazlalastırmak zorunda kalmıstır. gelgelelim inu ve nekoyla, hiç dinlenmeden 5 gün savasabildigine göre... ölüsü 800 eder diye düşünüyorum.

- gelelim zunishaya... zunishanın o hortumunu logia olmayan gücler nasıl durduracak ? cok merak ediyorum. yenmek baska bir sey, saldırı karsılamak baska bir sey. yer yüzünden destek alarak, saldırılara karsı koyabilirsin. peki zeminin geminin güvertesiyken öyle bir saldırıyı, o momentumla gelen gücü nasıl karsılayacaksın ? gücün varsa bile karsılayamazsın. çünkü saldırı, zeminide seninle birlikte götürüyor.

tabiki zunishayı yenicek bir sürü karakter var. ve cıkarda. ama jack, zoan meyve kullanıcısı, tam bir yakın dövüs savascısı ve yakın dövüste o fili yenebilecek fiziksel güc kullanıcısı denizde cok azdır. karada işler degişir, ama denizde gercekten azdır.

yoksa adam zaten ezikligini vurguluyor, yere cökerse kafasına saldırırız diyor :D kizaru direk nisan alır mesela, akainu ryusei kazana bogar. enel vura vura üstünde gezer. aokiji ugrasmaz bile. teach ve wb deprem gücüyle ezerler onu. shanks, rayleigh, jinbei gibiler denizde bile kacınabilirler saldırılarından.

yani bu fil, yonko alabilecek güc olmasa bile, dogru oturttugunda agır yaralı bir yancıyıda bırakın alsın ;)
Burada asıl sorun şu ki, Jack saldırıp fili öldürüceğiz dedi sonrada bir baktık bildiğin top atışı yapıyorlar bacağına. Yani her 5-6 gemi bir araya gelip top atan zunishayı öldürecekse zaten saçmalık. Gülleleri kendi fırlatsa ya da çıkıp bir saldırı yapsa ne bileyim filin bacağına kendi vursa her şeye eyvallah diyeceğim ama top atmak nedir ? Saldırıyı karşılayamıyor olabilir ama kaçınamıyor da mı? Bu fil dönüp hortumunu savurana kadar hiç mi uyanmadı bu herif? Bir de asıl kötü olan durum Jack'in bir daha tokatlanacak olması. Yani bir şekilde bizim olaylara müdahil olursa her türlü tokatlanacak. Ki ölmedi bence gelecek bir yerden, çıkacak karşımıza. Yani sen şişir şişir sonra da bu şekil gönder olmuyor. Herifin ciddi bir saldırısını bari görseydik. Her şey lafta kalıyor...

Burada asıl sorun şu ki, Jack saldırıp fili öldürüceğiz dedi sonrada bir baktık bildiğin top atışı yapıyorlar bacağına. Yani her 5-6 gemi bir araya gelip top atan zunishayı öldürecekse zaten saçmalık. Gülleleri kendi fırlatsa ya da çıkıp bir saldırı yapsa ne bileyim filin bacağına kendi vursa her şeye eyvallah diyeceğim ama top atmak nedir ? Saldırıyı karşılayamıyor olabilir ama kaçınamıyor da mı? Bu fil dönüp hortumunu savurana kadar hiç mi uyanmadı bu herif? Bir de asıl kötü olan durum Jack'in bir daha tokatlanacak olması. Yani bir şekilde bizim olaylara müdahil olursa her türlü tokatlanacak. Ki ölmedi bence gelecek bir yerden, çıkacak karşımıza. Yani sen şişir şişir sonra da bu şekil gönder olmuyor. Herifin ciddi bir saldırısını bari görseydik. Her şey lafta kalıyor...
Her gemide Coup de burts yok ki dostum nasıl sıyrılsınlar dana gibi hortumdan ? :) Anlık gerçekleşen bir olay o. Rota çevirmeye bile fırsatları yok adamların. Saldırı konusuna gelince de Jack logia değil malumun. Uzaktan saldırı yapamaz. Luffy gibi bir taraflarını uzatacak bir meyveye de sahip değil. Bu sebeple saldırması için yakınına gelmesi gerekir ancak. Ama adam Zunisha'nın böyle bir saldırı yapacağını düşünmediği için stratejik olarak yaklaştı olaya ve bir plan yaptı. Zunisha çöktükten sonra kafasına biritirici vuruşu yapabilirdi ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Abartılacak ya da şikayet edilecek bir durum yok bence ortada.

Zunısha Luffye cevap vermıyor onu momonosuke soyluyor hacım

Karasakalın dev adamını ve Oarsı kımse öldüremez senın mantıgına gore bir taş tutup fırlatsa taşı fırlattıgı yerde kımse sağ kalamaz herkes ölür.

Beyaz sakal tek elıyle kocaman gemıyı zorlanmadan durdurdu.Bu bizim dünyaya göre mantıksız ama one piecete mantıklı bu adamlar hayvan gibi fiziksel güçlere sahıp. Garp yumruklayarak kocaman dagı parçalamış. Yanı akıl mantık işimi ama oluyor. Rayleigh yuzerek luffynın yanına gıderken yıne devasa buyukluktekı denız canavarını azıcık zorlanmadan öldürdü.

Devrilse gemi alabora olur oluşacak dalgalardan diyorsun. Yine beyaz sakaldan örnek vereyim. Beyaz sakalın ilk yaptıgı saldırıdan sonra gelen aşırı buyuk dalgalarla luffylerin gemisi batmadı. dalgaların yanında gemi ufacık kalıyordu ama nasıl olduysa o küçücük gemi o kocaman dalgaların üstüne çıktı bu da mantıksız ama oldu. Yada gökyüzü adasına çıkmak için kullanılan o dev dalgalar normalde gemileri paramparça etmesi lazım ama bizim gemiyi alıp bulutların üstüne konduruyor bu mantıklı mı değil. yanı sen gelip o fil bir dalga olusturursa butün filoyu yok eder felan dıyemezsın one piece serisinde olmadığını bir çok yerde gördük.

zeminn yok dersen de geminin üstünden havaya zıplayıp filin hortumuyla yaptıgı güçten daha fazla güç uygulayarak havada o saldırıyı durdurabılırdı. Böylece gemi zarar görmezdi. Filden daha büyük bir güç uyguladığındanda denize fırlamazdı.Yanı one piecete oyle bir güç olabilir gıbı gelıyor bana herkesın kendı fikri tabi
Bak son sayının ilk sayfasından itibaren ilerle Zunishanın konuşmalarını farklı bir baloncukla gösteriyor. Dediğin gibi zunisha antik zamanda bir suç işledi ve sonsuzluğa kadar yürümeye mahkum edildi lafını momonosuke söylüyor Fakat hemen onun o lafları söylemeden önceki baloncuğa bakarsan Zunishanın Momonosukeye baloncuk içinde söylediğini ve Momonosukeninde Zunishadan duyup etrafındakilere söylediğini farkedersin. '' In the ancient past i '' diyor zunisha Momonun beynine söylüyor hemen sonra ise Momo ile Zunisha arasındaki konuşmayı Momonun ağzından minklere devam ettiriyor.

Yoksa hayvan söylemese Momo'ya ve Luffy'e Momo nereden bilecek bu hayvanın ne suç işlediğini daha sesin nereden geldiğini sonradan farketti :D Hoş yaptığım yorumlara en güzel karşılığı sen verdin sayılır fakat gene alakasız verdin.

Benim mantığıma göre Oars Jr.'yi kimse öldüremez değil. demek ki sen benim söylediklerimi farklı yönlere çekip anlayacağın türden anlayıp ona göre cevap veriyosun.

1- Oars Jr. Bu filin yanında büyüklük olarak daha küçük şimdi Oars Jr. yi Zunishanın yerine koy üstünde ada taşısın okyanusta yürüsün :) Benim en başından beri savaştığım konu bu hayvanın deniz üzerindeki mücadelesi kaldı ki benim mantığımı farklı bir karakter üzerinden örnek vererek söylüyosun ki verdiğin karakter Zunishanın yürüdüğü okyanusta yürüyebilecek büyüklükte değil - hortumu yok. Büyüklük neden önemli ? Çünkü Jackta vurguluyor özellikle yaralı bacağına ateş açtırıyor düştüğünde ise kafasına hedef alıcaz diyor. Bu hayvanın hassas olduğu noktayı kendi meyvesinden biliyor aynı zamanda bizlerde Yüzüklerin Efendisinde Legolastan biliyoruz. Boyu o kadar yüksek olmasa toplar kafasına gelir ve hasar alır. Ha diğer verdiğin örneklere ise cevabım şunlar olur.

1- Whitebeard'ın yaptığı deprem sonucu oluşan tsunami luffylerin bulunduğu gemiyi parçalamıyor fakat orada Crocodile ve Jinbei vurguluyor dalgaya binicez diye. Dalganın üstüne gitmiş olsalardı gemi parçalanırdı fakat dalgayı arkalarına aldıkları için dalganın üstüne çıkabiliyolar. Burada bir mantık var gerçek hayattada bu kadar büyük bir dalga olmasa da sörf yapmanında mantığı budur.

2- Rayleigh örneğine gelince yukarıda bahsettiğim gibi hayvanın zayıf noktası Kafası. Rayleigh yüzerek geliyor ve karşısına çıkan deniz canavarını öldürüyor. Orada ne kullandığı bilinmiyor fakat olasılıklar arasında kral hakisi veya direk hayvanın kafasına darbe indirmesi olası. Aynı şeyi Zunishada düşünürsek Rayleigh belki kafasına ulaşabilir fakat benim tartıştığım konuda Jackın yerinde yani Gemide bulunduğu esnada karşı saldırı yapmak için file o kadar yaklaştıkları zaman hasar almadan kurtulamazlar veya yenemezler desekde yeridir.

3- Whitebeardın Marinefordda Giant Johna yaptığını Zunishaya yapabilir diye düşünmüşsün galiba. Aklımda şöyle bir canlandırdımda belki olabilir. Fakat bu hayvanın yapacağı tek saldırı hortumunu sallamak değil. Whitebeard zıplasa nereye kadar zıplayacak :D o hayvanın kafasına kadar sıçrayamaz. Hayvanın yapacağı türlü türlü saldırı kombinasyonları var. Hortumunu direk denize vurup filonun üstüne dev dalgalar sıçratabilir. Ayağını yere vurup uzay boşluğuna kadar gönderebilir. Hortumu ile üstüne nefesini üfleyebilir yine hortumu ile su emip üstüne tükürebilir en azından ölüsü bile iş yapar. Bu hayvanı öldürmek için dibine giren yakın dövüş karakterleri öldürdüğünde yada devirdiğinde kurtulmalarını sağlayacak tek teknik Skywalk onun haricinde başkası gelipte bu hayvanı öldürüp kaçamaz. [ Logia harici ] Tabi tüm bu yazdıklarımı hayvanın kişisel iradesi olduğunu vurgulamadan yazdım. Hayvanın kendi zekası ve kişisel iradesi var ve bunu izin almak emir almak yerine değilde direk serbestçe kullandığını düşündüğüm zaman yıkıcı bir güç ortaya çıkıyor.

Charles Vane

Jack ölümüne sığır çıktı.Ben en azından bomba bağlar patlatır düşündüm,bu mal direk gemiyle ateş açtı.O hayvan acı çeker dalga yapar basmaya çalışır falan düşünmek yok.Sığır oğlanı :D Bu sefer ölsün mümkünse tayfası meyveli kendisi de öyle.Gerçi fil 1 hortum ya da ayak falan bassa net fatality denirdi.Tabi 1 müttefik daha geldi fil dede :flaugh: 3lü den bu beklenirdi.Sonuçta karşılarına çıkan kaido ya yenersin ya ölürsün.Ama mangaka kesin Türk filmleri falan izliyor.Adamları madam yaptı oynattı :hhh:
Yok herşeyi geçtim hadi fili devirdin tsunami olur gene alabora olursun :D

Gerçek hayatta filler 40 km/sa hızla koşabiliyor usain bolt 37.35 le felan dünya rekoru kırdı
Ve bi filin 350 km mesafe yüzdüğü de kanıtlamıştı.afrika kıyılarından madagascara yüzmüş bi tanesi(gereksiz bilgi mode on)
Bu fil 1000 yasinda gencliginde zaten kariştırmış ortaligi buna demisler sana koşmak yasak sen yürü :)

Kaido tanımını kendi ağzından değil evrenin bildiklerine göre yapmış olabilir mangaka.Kimsenin bilmediğini eklememiştir.Havada,karada,suda falan diye gidiyordu hepsini bilmek imkansız.O yüzden yaratık açısından Zunisha > Kaido bile olabilir bence. :D

Kaido o saldırıyı doğrudan yese o da uçardı. :D Artık kafası mı acırdı nolurdu bilemiyorum.Ama fiziksel gücü Kaido'yu bile aşabilir sadece dayanıklı değildir o kadar.

Suyun içinde kalan ya da suya yakın olan kısımlar daha yumuşak olur yalnız. :(
+++ Ayrıca Yüzüklerin efendisinde Legolastan biliyoruz ve Jackta diyor devirirsek kafasına sıkıcaz diye hayvanın kafasına 1000 senedir bu şekil hasar verememişler sürekli yere indirmek için bacağına nişan almışlar ki Jackta o yara izlerine hedef aldırtıyor. Dediğin gibi suda olan kısımları daha yumuşak olmasının yanı sıra deniz tuzu + yaralı bacak ve gelen top atışlarının etkisiyle uzun bir bacakla okyanusta yürümek ne kadar dayanıklı olursan ol sıkıntı açabilecek bir durum.

Kaido tanımını kendi ağzından değil evrenin bildiklerine göre yapmış olabilir mangaka.
Bu iş böyle zaten. Kendi ağzından yapmıyor tanımı. Evrende bilinene göre yapıyor.

Mihawk en iyi kılıç ustası. Ama ondan iyi de olabilir şuan mesela. Ama herkesin bunu bilmesi ve onu öyle çağırması için Mihawk'ı yenmesi gerekir.
WB Dünyanın en güçlü adamıydı. Acaba öyle miydi görünürde? Değildi. Lakap kalmış üstünde işte. Biri dövseydi onu ünvan ona geçerdi. Öldü ünvan gitti işte.

Yonkouları bile halk belirliyor zaten. Onlar öyle çağırıyor onları.
Marco vs'sinden sonra Yonkou diye çağırılıyor Teach.

Kaido'ya insanlar en güçlü yaratık diyor. Genel algı böyle. Dragon ve Teach'in ondan güçlü olma ihtimali var.

Bak son sayının ilk sayfasından itibaren ilerle Zunishanın konuşmalarını farklı bir baloncukla gösteriyor. Dediğin gibi zunisha antik zamanda bir suç işledi ve sonsuzluğa kadar yürümeye mahkum edildi lafını momonosuke söylüyor Fakat hemen onun o lafları söylemeden önceki baloncuğa bakarsan Zunishanın Momonosukeye baloncuk içinde söylediğini ve Momonosukeninde Zunishadan duyup etrafındakilere söylediğini farkedersin. '' In the ancient past i '' diyor zunisha Momonun beynine söylüyor hemen sonra ise Momo ile Zunisha arasındaki konuşmayı Momonun ağzından minklere devam ettiriyor.

Yoksa hayvan söylemese Momo'ya ve Luffy'e Momo nereden bilecek bu hayvanın ne suç işlediğini daha sesin nereden geldiğini sonradan farketti :D Hoş yaptığım yorumlara en güzel karşılığı sen verdin sayılır fakat gene alakasız verdin.

Benim mantığıma göre Oars Jr.'yi kimse öldüremez değil. demek ki sen benim söylediklerimi farklı yönlere çekip anlayacağın türden anlayıp ona göre cevap veriyosun.

1- Oars Jr. Bu filin yanında büyüklük olarak daha küçük şimdi Oars Jr. yi Zunishanın yerine koy üstünde ada taşısın okyanusta yürüsün :) Benim en başından beri savaştığım konu bu hayvanın deniz üzerindeki mücadelesi kaldı ki benim mantığımı farklı bir karakter üzerinden örnek vererek söylüyosun ki verdiğin karakter Zunishanın yürüdüğü okyanusta yürüyebilecek büyüklükte değil - hortumu yok. Büyüklük neden önemli ? Çünkü Jackta vurguluyor özellikle yaralı bacağına ateş açtırıyor düştüğünde ise kafasına hedef alıcaz diyor. Bu hayvanın hassas olduğu noktayı kendi meyvesinden biliyor aynı zamanda bizlerde Yüzüklerin Efendisinde Legolastan biliyoruz. Boyu o kadar yüksek olmasa toplar kafasına gelir ve hasar alır. Ha diğer verdiğin örneklere ise cevabım şunlar olur.

1- Whitebeard'ın yaptığı deprem sonucu oluşan tsunami luffylerin bulunduğu gemiyi parçalamıyor fakat orada Crocodile ve Jinbei vurguluyor dalgaya binicez diye. Dalganın üstüne gitmiş olsalardı gemi parçalanırdı fakat dalgayı arkalarına aldıkları için dalganın üstüne çıkabiliyolar. Burada bir mantık var gerçek hayattada bu kadar büyük bir dalga olmasa da sörf yapmanında mantığı budur.

2- Rayleigh örneğine gelince yukarıda bahsettiğim gibi hayvanın zayıf noktası Kafası. Rayleigh yüzerek geliyor ve karşısına çıkan deniz canavarını öldürüyor. Orada ne kullandığı bilinmiyor fakat olasılıklar arasında kral hakisi veya direk hayvanın kafasına darbe indirmesi olası. Aynı şeyi Zunishada düşünürsek Rayleigh belki kafasına ulaşabilir fakat benim tartıştığım konuda Jackın yerinde yani Gemide bulunduğu esnada karşı saldırı yapmak için file o kadar yaklaştıkları zaman hasar almadan kurtulamazlar veya yenemezler desekde yeridir.

3- Whitebeardın Marinefordda Giant Johna yaptığını Zunishaya yapabilir diye düşünmüşsün galiba. Aklımda şöyle bir canlandırdımda belki olabilir. Fakat bu hayvanın yapacağı tek saldırı hortumunu sallamak değil. Whitebeard zıplasa nereye kadar zıplayacak :D o hayvanın kafasına kadar sıçrayamaz. Hayvanın yapacağı türlü türlü saldırı kombinasyonları var. Hortumunu direk denize vurup filonun üstüne dev dalgalar sıçratabilir. Ayağını yere vurup uzay boşluğuna kadar gönderebilir. Hortumu ile üstüne nefesini üfleyebilir yine hortumu ile su emip üstüne tükürebilir en azından ölüsü bile iş yapar. Bu hayvanı öldürmek için dibine giren yakın dövüş karakterleri öldürdüğünde yada devirdiğinde kurtulmalarını sağlayacak tek teknik Skywalk onun haricinde başkası gelipte bu hayvanı öldürüp kaçamaz. [ Logia harici ] Tabi tüm bu yazdıklarımı hayvanın kişisel iradesi olduğunu vurgulamadan yazdım. Hayvanın kendi zekası ve kişisel iradesi var ve bunu izin almak emir almak yerine değilde direk serbestçe kullandığını düşündüğüm zaman yıkıcı bir güç ortaya çıkıyor.
Oars marine forda yürüyerek gelmemişmiydi? Ben mı yanlış hatırlıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık