Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 785: Bacaklarınız Kırılsa Bile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hangi kafayla takip edelim. Luffy dövdüğünde hiç sorgusuz heyo dövdü, yaşasın diyelim o zaman. İnsanları yargılamaktan vazgeçin kardeşim.

İmp. tek mi indirdi, araya bir sürü şey girdi. İşte tam işlerin ben böyle olmasını istiyorum ana karakterin gücü hemen her durumda tek başına yetmesin, araya başkaları girsin. Biz Luffy kral olmasın mı istiyoruz, Luffy düşmanı mıyız? Kafanıza göre biri bir şey dediğinde Luffy düşmanı ilan edip işin içinden çıkıyorsunuz , okuma seriyi diye.

Luffy yensin ama böyle ezerek değil, Dofflamingo bir tane bile karşılık veremedi. Doffy amiralden böyle böyle dayak yemezdi.Ya da bu adamı bu kadar komplike yapmayacaktın.

Ben Luffy nin seçilmiş adam olmasını istemiyorum. Çünkü o yapar onda o potansiyel var , kimsede yok. Valla Zoro ile Sanji yi yanına alıp 6 ay daha ölümüne VS atsınlar birbirleriyle , sonra gidip yonkou indirsinler , hiç boşuna durduk yer denize açılmasınlar.
Dof bi Beyazsakalda biz mi bilmiyoruz. Bu iki ismi kıtaslamaya gerek yok ve aynı olyların yaşanmasını beklemeye. Dof için bile zaten neler yapuldı mangaka tayfasını önce böldü sonra parçaladı nice korsanı Dofa düşman yaptı vs.
Hem sen unutmuşsyn anında Lawı, Gama saldırısını. Dof gibi adam gidiyordu az kalsın meyve olmasaydı. O saldırıyı mesela Mihawk yeseydi ne olurdu veya fuji? Bu kadar çabuk toparlayabilirler miydi? Yani Dofun hırpalandığını unutup veya yediği saldırıları bi kenara bırakıp her şey Luffy dersen olay biter. Ha şu g4 görence insan acaba Dofu teke tekte alabilir miydi diye sorar hakkıda bu salak oğlan Usopp değil.

Ha Luffy bu G4le Kaidoya yürüsün tek başına bareber sayalım ama o kadar olay yaşanıp ve Dof az çok hıroandıktan sonra aralarında yaş farkı var arkadaş bu velet kimi alıyor diye yorum atıyorsan zevk almazsın sen zaten bu seriden.
Ha evet sana göre Law daha çok ön planda olmalı diyebilirsin veya bir de Doffy çaksaydı evet bu senin fikrindir kimse bir şey demez ama olayı sadece en başta olduğu gibi basit düiünüyorsan cidden senin adına zaman kaybı.
Ve bu luffy yonko kapısında bırakalımda az çok aksın ama aktığı adam yediği saldıralar ortada. Kimse o Gamayı inkar edemez. Luffy dedi gidiyor yeğen gücün diye her dakka.

Basit mi? Sanki aksini gösteren bir şey var. Ayrıca onları okumadım. Hiç içimden gelmiyor nedense.

Tashigi de b.haki kullanıyor Shanks da. Coby de k.haki kullanıyor Issho da. Arada dağlar taşlar var. Belirli bir seviye yok yani işte hakisi 10 ve olan b.haki veya kullanabilir diye. Peki aynı mangaka neden h.hakide belirli bir seviye koysun? Diyorlar ki h.hakili, h.hakisizden daha fazla hakiye sahiptir. Yani düşün h.hakisiz olup en sağlam hakili olan adamın hakisi 10 olsun. Bunların dediği şu anlama çıkıyor, en düşük h.hakili bile +10 hakiye sahip. Bunun bir mantığı yok. Olay basit bakmak değil. Evet h.hakili olup hakisi 20 olan bile vardır eyvallah. Ama ben genellemeye karşıyım. İsimlere bakarım. Shanks, 10'dan fazladır diyeni anlarım. Ama işin içine Çinşao, Hancock ve Dof da sokulursa katılmam. Nasıl Tashigi de Shanks gibi b.haki kullanıyor o hesap. Her b.hakili bir olmadığı gibi her h.hakili de değil. Önemli olan h.haki kullanmak değil, önemli olan haki seviyen genel anlamda. Shanks'ı değerli kılan h.haki kullanıyor olması değil, hayvan gibi hakisi olması.
3 haki tipini birbiriyle kıyaslayınca ortaya karmasa cıkıyor, o yüzden kabullenmiyorsun. ;) acei örnek al. cocuk devasa haki potansiyeliyle dogmus. ama velet calısmıyor. busoshoku varmı ? varsada görmedik... kenbunshoku kesin yok... üstüne houshokuyu bile tam kontrol edemiyor görünüyordu.

bu baglamda, bu bölümden sonra bakarsak olaya, ace houshoku salsa ve bellamy devasa hakin varmıs lan keko dese bile :D acei, amirallerle bir tutabilirmisin ? tutamazsın,çünkü acein onlardan fazla hakisi olsa bile... adam hakiye hakim olur, kendini busoshoku ve kenbunshokuda geliştirir, sonrada gelir acein eline verir. wb uykusunda tek atıyordu ates logiasına. ne yapalım yani hakisi devasaysa... hancockun kardesleri luffyle dalga geciyorlardı.önce bir altlarına yaptılar, sonra he tamam kullanmayı bilmiyor dediler :D eger orada luffy öldürülseydi, haki üstadı bir adam yenilmeyecekti, muazzam bir potansiyel harcanacaktı anladınmı olay bu, potansiyel.

yani ;

- herkezin benzin deposu var, houshoku sahiplerinin daha cok benzini var, içlerinde daha asmıs olanlarının benzinide fazla. ama yine anladıgım kadarıyla, kakarottonun beden ruh uyumu altındaki kaio-keni gibi... benzinin fazla olsada, deponda saglam olmalı. muhtemelen, o depoda beden. yani bedeninide geliştirmen lazım. o yüzden g4e gecen luffynin, birkerede kullanabildigi haki miktarı arttı gibime geldi benim. yani bu cocuk, sadece houshoku haki sahibi olmasıyla degil, meyvesi sayesindede bu muazzam hale büründü.

- sonra digerlerinde o kadar benzin olmasa bile, o benzini arabaya koymassan bir halta yaramaz. o arabada busoshoku ve kenbunshoku işte... tutupta yeteneksiz adam, sahinle o kadar benzini kullanmaya calısırsa, vede akainu gidip kırmızı dodge viperı kullanırsa, üstünlük tabiki akainuya gecer. sahinin her yeri benzin olsa ne olur :ehe:

- son olarak, doflamingo hakiyi kendi ögrenmiştir. elinden gelenin en iyisinide yapmıs. ama kendi basına, oturdugu adasında, kendi capında şimdi luffyden dayak yiyiyor. çünkü onu egiten adamın adı rayleigh. seni egiten hocanın yetenegiyle dogru orantıda gücün katlanır.(muten roshi,kaio,jiraiya,orochimaru, kisuke,igneel,garp gibi) ayrıca bence rayleighte gelse, aynısını yapardı dofa. hatta rayleigh muhtemelen fizigi dayansın, darbe bile almazdı doffyden. shankstede aynısı olur. luffynin bunlarınki kadar cok hakisi olsa bile, ki yokmus, yarısı kadarmıs... aynı kalitede kullanamazsa, luffyide lastik top diye oynarlar.

- yani busoshoku haki ve kenbunshoku hakiye ne kadar cok calısırsan, bu iki tipte bu kadar iyi oluyorsun. ama houshoku hakin varsa, herkesi saskına ceviren bir potansiyelle dogmus oluyorsun. sana hala söylüyorum gecende yazdım, buda son yazım bu konuda. benim param coksa, sokaga sacarım. adamların hakisi cok salıp bayıltıyorlar. o salmayı kac kere yapabileceklerini düşünüyordun ? hakileri ne kadar varsa o kadar işte ;) ki ondada iki houshokuluyu bir tutamassın... birinin salıcagı hakinin yogunluguyla, öbürününki bir olmaz, olsa zaten olayın mantıgı kalmaz. çünkü adam acıkca söyledi, senle birlikte gelişir dedi. onlarca savasa girmiş bir houshoku sahibiyle, adasında yan gelip yatmıs, rakipleri daha meyve gücüyle bas edemedigi için ,sonuna kadar nerdeyse hiç zorlanmamıs shicibukai bir olurmu ?

3 haki tipini birbiriyle kıyaslayınca ortaya karmasa cıkıyor, o yüzden kabullenmiyorsun. ;) acei örnek al. cocuk devasa haki potansiyeliyle dogmus. ama velet calısmıyor. busoshoku varmı ? varsada görmedik... kenbunshoku kesin yok... üstüne houshokuyu bile tam kontrol edemiyor görünüyordu.

bu baglamda, bu bölümden sonra bakarsak olaya, ace houshoku salsa ve bellamy devasa hakin varmıs lan keko dese bile :D acei, amirallerle bir tutabilirmisin ? tutamazsın,çünkü acein onlardan fazla hakisi olsa bile... adam hakiye hakim olur, kendini busoshoku ve kenbunshokuda geliştirir, sonrada gelir acein eline verir. wb uykusunda tek atıyordu ates logiasına. ne yapalım yani hakisi devasaysa... hancockun kardesleri luffyle dalga geciyorlardı.önce bir altlarına yaptılar, sonra he tamam kullanmayı bilmiyor dediler :D eger orada luffy öldürülseydi, haki üstadı bir adam yenilmeyecekti, muazzam bir potansiyel harcanacaktı anladınmı olay bu, potansiyel.

yani ;

- herkezin benzin deposu var, houshoku sahiplerinin daha cok benzini var, içlerinde daha asmıs olanlarının benzinide fazla. ama yine anladıgım kadarıyla, kakarottonun beden ruh uyumu altındaki kaio-keni gibi... benzinin fazla olsada, deponda saglam olmalı. muhtemelen, o depoda beden. yani bedeninide geliştirmen lazım. o yüzden g4e gecen luffynin, birkerede kullanabildigi haki miktarı arttı gibime geldi benim. yani bu cocuk, sadece houshoku haki sahibi olmasıyla degil, meyvesi sayesindede bu muazzam hale büründü.

- sonra digerlerinde o kadar benzin olmasa bile, o benzini arabaya koymassan bir halta yaramaz. o arabada busoshoku ve kenbunshoku işte... tutupta yeteneksiz adam, sahinle o kadar benzini kullanmaya calısırsa, vede akainu gidip kırmızı dodge viperı kullanırsa, üstünlük tabiki akainuya gecer. sahinin her yeri benzin olsa ne olur :ehe:

- son olarak, doflamingo hakiyi kendi ögrenmiştir. elinden gelenin en iyisinide yapmıs. ama kendi basına, oturdugu adasında, kendi capında şimdi luffyden dayak yiyiyor. çünkü onu egiten adamın adı rayleigh. seni egiten hocanın yetenegiyle dogru orantıda gücün katlanır.(muten roshi,kaio,jiraiya,orochimaru, kisuke,igneel,garp gibi) ayrıca bence rayleighte gelse, aynısını yapardı dofa. hatta rayleigh muhtemelen fizigi dayansın, darbe bile almazdı doffyden. shankstede aynısı olur. luffynin bunlarınki kadar cok hakisi olsa bile, ki yokmus, yarısı kadarmıs... aynı kalitede kullanamazsa, luffyide lastik top diye oynarlar.

- yani busoshoku haki ve kenbunshoku hakiye ne kadar cok calısırsan, bu iki tipte bu kadar iyi oluyorsun. ama houshoku hakin varsa, herkesi saskına ceviren bir potansiyelle dogmus oluyorsun. sana hala söylüyorum gecende yazdım, buda son yazım bu konuda. benim param coksa, sokaga sacarım. adamların hakisi cok salıp bayıltıyorlar. o salmayı kac kere yapabileceklerini düşünüyordun ? hakileri ne kadar varsa o kadar işte ;) ki ondada iki houshokuluyu bir tutamassın... birinin salıcagı hakinin yogunluguyla, öbürününki bir olmaz, olsa zaten olayın mantıgı kalmaz. çünkü adam acıkca söyledi, senle birlikte gelişir dedi. onlarca savasa girmiş bir houshoku sahibiyle, adasında yan gelip yatmıs, rakipleri daha meyve gücüyle bas edemedigi için ,sonuna kadar nerdeyse hiç zorlanmamıs shicibukai bir olurmu ?
:good:her sözüne katılıyorum

Bölüm güzeldi fena değildi. Ama dofun böyle yenilmesini istemiyorum, adam tek vuruş yapamadı bizim velede.
[video=youtube;2nko6o_EZ2o]https://www.youtube.com/watch?v=2nko6o_EZ2o[/video]
Şöyle bir gülüşün ardından saykoya bağlasa dof fena mı olur

Bölüm güzeldi fena değildi. Ama dofun böyle yenilmesini istemiyorum, adam tek vuruş yapamadı bizim velede.
[video=youtube;2nko6o_EZ2o]https://www.youtube.com/watch?v=2nko6o_EZ2o[/video]
Şöyle bir gülüşün ardından saykoya bağlasa dof fena mı olur
Bittiğini hiç zannetmiyorum. Daha Luffy g4 ten çıkıcak kozlarını paylaşacaklar sonra. Böyle biterse 2. bir boss bekleyebiliriz.
Hordy bundan daha çok zarar vermişti Luffye yahu.

Bittiğini hiç zannetmiyorum. Daha Luffy g4 ten çıkıcak kozlarını paylaşacaklar sonra. Böyle biterse 2. bir boss bekleyebiliriz.
Hordy bundan daha çok zarar vermişti Luffye yahu.
Aynen katiliyorum dediklerine. Onumuzdeki sayi dof seytani bir surat ifadesi ve ardindan kahkahasi esliginde guzel bir dayak atar bizimkine. :a:

Valla vs nin birkaç bölüm daha sürmesini
Dofy nin biraz daha sopa yemesini çok istiyorum ama olaya birde şu taraftan bakalım

Luffy iki yıl boyunca karakral gibi bi hakî masterı Adının geçtiği yerde nice marine ve korsanın korkudan üç buçuk attığı adamdan eğitim Aldı
Eğer şimdi luffy dof karşısında zorlanırsa veya ölümün eşiğine gelirse kaido veya bigmom karşından ne yapacak
Hikaye gayet yolunda gidiyor bence

Bu arada bazı arkadaşlar hala seride mantık arıyor
Yahu Manga okuyorsun neyin mantığı bu boşver salla oku keyfini çıkar bizide germe

Dövüş bu kadar kolay bitmez zaten. Doflamingo seride bir ağırlığı olan, uzun zamandır arka planda işlenen bir karakter. Luffy Doflamingo karşısında mutlaka zor anlar yaşayacaktır. Bu çok doğal. Doflamingo karşısında zor anlar yaşadığı için yonkou yenmesi inandırıcı olmaz demek de biraz anlamsız geliyor bana. Sonuçta shounen okuyoruz. Ana karakter her devirdiği büyük rakipten sonra tecrübe kazanıp güçleniyor. Üstüne bir şeyler koyuyor.

Her şeyde mantık aramamak lazım o konuya katılıyorum ama mangakanın belli başlı olayları sağlam temellere dayandırması bazı okurları daha çok motive ediyor. Bunu da unutmamak lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık