Mingo daha önce Pica'ya, olayların kötüleşmesi durumunda yardım çağıracağını söymiş olabilir mi acaba ? Pica da bu yardımın gelmesi için zaman kazanmaya çalışıyordur. Daha önce Pica-Trebol vs. Zoro diye düşünüyordum ancak şu an pek emin değilim. Zoro Pica-Trebol ikilisiyle vs. atsa, Elizabello'ya neden gücünü kritik anlar için sakla desin ?
Ayrıca mangaka sırf bu lafı Zoro'ya söyletebilmek için Elizabello'yu Zoro'nun yanına çıkarıyor dikkat edin.
Mangaka geleceğe yönelik yatırımlarda boş sahne çizmiyor. Önceki bölümde ise Amiral Orlumbus gelmiş, sana donanmamla yardım ederim demişti. Zoro yardım için eyvallah çekti ve Orlumbus gitti. Ama ne oldu, Amiral Orlumbus ve donanmasının da arkamızda olacağı belli olmuş oldu.
Bu hafta da benzer bir sahne çizdi Oda. Elizabello geldi, yardım lazım mı dedi, Zoro sağol hacı sen o gücünü sonraya sakla dedi, Elizabello da tamam sen bilirsin dedi ve gitti. Tam bir görev adamı gibi. Yapması gerekeni yaptı ve ayrıldı mahal yerinden.
Ne hikmettir ki bu zamana kadar herhangi bir vs. sinde yardım almayan Zoro'nun yanına sırasıyla elemanlar geliyor. Burdan bir çıkarım yapmak gerekirse ;
1- Doflamingo, Fujitora'nın önceden çağırdığı yardım gemilerini bekliyor.
2- Cp 0 bir yerlerden çıkacak.
3- Kaido'nun adamlarından yardım istedi.
İlk seçenek aklıma yatıyor gibi.. Vazgeçtim; yatmıyor. Denizciler ne kadar Mingo'nun arkasında olsa da, Mingo aptal bir adam değil. Adada, senin defterini sonra bürecem diyen bir amiral varken denizci kuvvetlerine ne ölçüde güvenebilir ? Şu durumda, denizcilere arkasını dayayarak hareket edeceğini zannetmiyorum Mingo'nun. Normalde olabilir ama ülke bu durumdayken değil...
İkinci seçenek olsa daha güzel olur benim açımdan.. Şimdi.... Doflamingo'ya Dressrosa'da güvenmeyen bir insan var mı ? Yok. Herkes inanıyor adama tavuk gibi. Dolayısıyla Doflamingo çıkıp dese ki;
- Sevgili halkım, haber yalan! Her şey bu ipnenin (Law) başının altından çıktı.
İnanmayacak adamın alnını karışlar zaten Waka-sama
Durum böyle iken Cp-0'nun Dressrosa'ya gelmesine gerek var mıydı gerçekten ?
Peki Mingo'nun haberi var mı CP-0'ın geldiğinden ?
Var ise neden görüşmediler ?
Ya da görüştüler bize gösterilmedi mi ?
Bence, görüşseler de görüşmeseler de Cp-0 Doflamingo'nun ipini çekmeye geldi arkadaş. Cp 0, adı üzerinde hükumetin en iyi istihbarat örgütü. Bizimkiler daha Dressrosa'ya ilk adım attıklarında bu adamlar zaten bundan haberdardır. Luffy ve Law'ın ittifak kurma durumunun sonucunun kötü biteceğini az-çok tahmin ediyorlardır. Law'ı geçtim, Luffy'nin bu zamana kadar karıştığı işler ortada. Bu adamın olduğu her yerde vukuat var ise Cp-0 da aptal değil; Dressrosa'nın da karışacağını tahmin etmişlerdir. Dolayısıyla Dressrosa'ya gelmelerinin nedeni, hükumetin yıllardır öldürmeye çalıştığı ama başaramadığı Mingo'yu, bu karışıklık anında infaz etmek. Doffy'nin elinde, hükumetin çok önemli bir sırrı var. Hükumet ise çıkarları için kaç Ohara katliamı yapmış bir kurum Allah bilir. Yani Mingo'nun da gözünün yaşına bakmazlar.
Cp-0'nun, Doflamingo'nun ipini çekmeye gelmesi ya da herhangi bir olaya karışmasını destekler nitelikteki bir veri ise, Robin, Usopp, Law üçlüsünün Green Bitt'e geçmeden önceki çay keyifleri sırasında ortaya çıktı.
İlk resimde Robin'in verdiği tepki... Ardından daha önemli olan cümleleri ve Law'ın da kendisini onaylaması..
Dünyanın en iyi istihbarat örgütünün,
''Merak etmeyin bu haber yanlış, yalan; karışıklık olmuş'' deyip, bir kenara çekilmesi tuhaf değil mi sizce de ?
Çok yüksek ihtimalle bu adamlar tekrar ortaya çıkacaktır. Çıktıkları yerde de güzel bir curcuna kopacaktır
Son seçenek için ise, Kaido'nun adamları bu arca fazla gelir diyorum. Hali hazırda durum çok karışmışken Kaido'nun adamlarının bu işe bulaşması çorba yapar olayları. Bir de şu var ki, benim yönettiğim ülke kaos içinde olsa, kendisine çalıştığım adamı olaylardan haberdar eder miydim ? Bir yandan Kaido'nun da işin içinde menfaati olduğundan yardım istemek mantıklı ama, işini berbad edip olay yerine Kaido'nun adamlarını çağırmak da Kaido'yu kızdırabilir. Mingo böyle bir risk alır mı ? Nerden bakarsak bakalım bu ihtimallerin en düşüğü bence. Zaten Kaido'nun sırası daha gelmeden, adamlarının da harcanması mantıklı değil.
Bana göre olması en makul ve mantıklı olan şey, Cp-0. Umarım da öyle olur