Alpamis
Ya beyler net olan iki şey var dedim. Dof'un kötü Roci'nin iyi olması. Niye bu tartışılıyor 

Ben de diyorum ki böyle "iyi" karakterler, saf niyetli insanları bulunca yamuk yapmaz. Sengoku az mı ********? Law'ın köyünün anasını bellenmesine ses etmemiş belli ki. Bütün denizci kanadı böyle, bir Soul vardı onu da hallettiler zaten. O zamanlar en büyük güçlerden biri Garp'tır. Garp'ın nasıl bir gavat olduğunu sana anlatmama gerek yok herhalde.Yahu birinin güvenip güvenmemesi önemli değil.Ajanlık yaptıktan sonra o kişi herşeyi yapabilir hale gelmiştir.Sağı solu belli olmaz.Güvenenler çıkabilir ama büyük risk almış olurlar.Herkes bu riski almaz.Bizim luffy alır mesela hükümet almaz yada bir başkası.
Robin ve Franky gibi karakterler de aslında çok kötü eylemlerde bulunmuşlardır.Korsan bunlar sonuçta.Robin'in alabastada Tashigiyi aşağılaması ve diğer yaptıkları ne çabuk unutuldu.Frankyi şimdi hatırlayamadım ama adamları az değildi Usopp ve gemi konusunda en başta.
tartışma biraz daha uzarsa dofu melek rociyi şeytan ilan edecekler dur azYa beyler net olan iki şey var dedim. Dof'un kötü Roci'nin iyi olması. Niye bu tartışılıyor![]()
Garp düşmanının çocuğunu büyütebilecek kadar gavat biridir. O adama laf etmeyin çarpılırsınızBen de diyorum ki böyle "iyi" karakterler, saf niyetli insanları bulunca yamuk yapmaz. Sengoku az mı ********? Law'ın köyünün anasını bellenmesine ses etmemiş belli ki. Bütün denizci kanadı böyle, bir Soul vardı onu da hallettiler zaten. O zamanlar en büyük güçlerden biri Garp'tır. Garp'ın nasıl bir gavat olduğunu sana anlatmama gerek yok herhalde.
Orası öyle.Mangaka da o kafada gidiyor zaten, iyiler ve kötüler diye ayırmış, kapıştırıp duruyor. Mugiwara tayfası iyi, karşıdakiler kötü, kapışsın dursunlar.![]()
Doflamingo daha tayfa kurmadan, bu adam ondan ayrılıp, Denizciler'e katılıyor. Sonra da ajan olarak Doflamingo'nun tayfasına sızıyor. Adam hiç kendini o aileden görmemiş zaten. Verilen görevi yapıyor sadece. Eğer tayfa üyesi iken gidip, sonra gelip ispiyona başlasa, hak verirdim.
Ben de diyorum ki böyle "iyi" karakterler, saf niyetli insanları bulunca yamuk yapmaz. Sengoku az mı ********? Law'ın köyünün anasını bellenmesine ses etmemiş belli ki. Bütün denizci kanadı böyle, bir Soul vardı onu da hallettiler zaten. O zamanlar en büyük güçlerden biri Garp'tır. Garp'ın nasıl bir gavat olduğunu sana anlatmama gerek yok herhalde.
Maalesef katılmıyorum. Ailesine, kardeşine, arkadaşlarına önem verip sadece onları koruyup kollayan bir adam Dof. Dünyanın geri kalanı bu adamın zaten düşmanı, yakıp öldürmeye çalışmışlar. Kutsal Ejderler desen dışlamış. Dof'un elinde varsa yoksa ailesi var, gerisi de umrunda değil haliyle, sırf bu yüzden mi kötü adam oluyor Dof ? Biraz resmin tamamına bakıp empati yaparak irdelemek lazım. Yoksa OoOo babasını kardeşini öldürmüş, masum krallıktaki masum insanları öldürmüş Dof kötüdür, dünya ne güzel.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Raci'nin ihanet etmesini ben de tasvip etmiyorum, Dof'u dizginlemek için ihanete gerek yok, kardeşi olarak açıkça konuşup onu dizginleyebilirdi. Birini öldürecekken önüne atlayıp bırak gitsin falan diyebilirdi mesela. Örnekler çoğaltılabilir.
Asıl mesele şu ihanet meselesi. Raci efendi 8 yaşında ortadan kaybolup 14 yıl sonra dönmüş. 14 yıl! Boru değil, 14 yıl. Büyük ihtimalle denizciler alıp yetiştirmiş elemanı ve gönüllü olarak Dof'un tayfasına sızmayı o istemiş olabilir. Bu durumda bir ihanet söz konusu değil, tamamen görevini yapma meselesi var. Eğer durum buysa Dof'a iyilik bile yapıyor. Sadece çok şeytani planlarını rapor ediyor (Dressrosa mesela) ve sürekli yerini söylüyor ki rahat hareket edemesin. Eğer gerçekten ihanet etseydi denizcilerle çok sağlam bir plan yapıp Dof'un işini anında bitirebilirdi. Yani Raci aslında bir denizci ve Dof'a ihanet etmiyor, sadece görevini yapıyor. Onu bile Dof için kısıtlı yapıyor.
Şu iyi kötü meselesi de baya saçma yorumlara sebebiyet vermiş. Dof bildiğin kötüdür. Çıkarları için önüne geleni vahşice katleden safi bir kötü işte, bunun neresi karmaşık?
Yahu adam doğuştan kötü babası annesi öyle olmadığı halde görmedin mi çocukluğunda neler yaptığını ? Roci öyle değilken o öyleymiş ortamdan da kaynaklanan bir şey değil bildiğin kötü adam işte.Maalesef katılmıyorum. Ailesine, kardeşine, arkadaşlarına önem verip sadece onları koruyup kollayan bir adam Dof. Dünyanın geri kalanı bu adamın zaten düşmanı, yakıp öldürmeye çalışmışlar. Kutsal Ejderler desen dışlamış. Dof'un elinde varsa yoksa ailesi var, gerisi de umrunda değil haliyle, sırf bu yüzden mi kötü adam oluyor Dof ? Biraz resmin tamamına bakıp empati yaparak irdelemek lazım. Yoksa OoOo babasını kardeşini öldürmüş, masum krallıktaki masum insanları öldürmüş Dof kötüdür, dünya ne güzel.![]()
Çocukluğunda ne yapmış Doflamingo kötü olmak için ? Adam kutsal ejderlerin içinde büyümüş, onlar gibi yetişmiş, kölelerim nerde deyince kötü oldu hemen, o da güzelmiş.Yahu adam doğuştan kötü babası annesi öyle olmadığı halde görmedin mi çocukluğunda neler yaptığını ? Roci öyle değilken o öyleymiş ortamdan da kaynaklanan bir şey değil bildiğin kötü adam işte.
Bir şey diyordu onlardan birini öldürecem felan gibisinden ayrıyetten babası annesini görmedik mi Roci bile ne diyor böyle iyi şevkatli aileden böyle bir şeytan nasıl doğdu.Dof'un ailesi önceden gördüğümüz kutsal ejderlere benzemiyor.Çocukluğunda ne yapmış Doflamingo kötü olmak için ? Adam kutsal ejderlerin içinde büyümüş, onlar gibi yetişmiş, kölelerim nerde deyince kötü oldu hemen, o da güzelmiş.![]()