+1. Şu momonga'nın filan neden ezildiğini de anlamadım? Hancock'tan ayar yediği için mi eziliyor yoksa luffy'ye savaş sırasında iki kor amiral daldığı için mi eziliyor? Adamın hiç bir şeyini görmediğimiz halde ezilen bir karakter genellikle. Şu vegapunk'ın koruması olan adamda 2 yıl aradan sonra kor amiral zannedersem. Kesin bilgi değil ama apoletlerden kor amiral olduğu düşünülüyor ve 2 yıl önce luffy'yi nasıl ezdiği belli. Dalga bile geçti baltamı kullanmaya gerek bile yok diye. Bu adamın baltalı halinin yarısı güçte olsa momonga luffy'i gene alır bence (2y önceki halini).Full armament Vergo'ya özel değil ki.Koluna koka yapan tüm bedenine de yapabilir.Yani Smoker'da yapabilir.Bastille'nin koka seviyesi b.hakisi varsa o da yapabilir.Olay full beden yapması değil.Her full beden yapanın b.haki seviyesi aynı değil elbette.Amiral full beden yapıyordur b.hakisi 10 ise Vergo'nun atıyorum 5'tir.Seviye olarak Smoker'dan daha üstün bir haki gücüne sahip benim gördüğüm Vergo.Bunun yanında doruki/haki/dayanıklılık/hız/saldırı gücü vs total bir karşılaştırmada da Smoker'dan üstündür bence Vergo.Sanji ve Zoro'nun 'şu an' yenemeyeceği kısmına katılıyorum.
Ayrıca şu koramiralleri çerez olarak görmekten vazgeçin abi.Vergo'nun denizci olmadığını diğer üçlü gibi Dresrossa'da takıldığını düşünün ve Dof Vergo'yu PH'ye yollasın,yani Vergo'yu korsan olarak tanıyalım.Adama Sanji djli tekme çakıyor duvara falan giriyor ama tık yok resmen.Sonra kendisi 'kokasız' bir tekme çakıyor Sanji'nin 'en sağlam' yeri olan bacağını çatlatıyor.Daha sonra gidip Smoker'ı indiriyor.Biz bu adama ne derdik ? Koramiral seviyesi mi ? Yoksa vay bu adam koramiral üstü mü ? Hemen hepimiz ikincisini düşünürdük elbet.Zira Sanji gibi koramiral devirecek güçte bir adamın ayağını tek tekmede çatlatıyor,bir koramiral olan Smoker'ı indiriyor.Ama Vergo bir denizci ve denizcilerde koramiral üstü tek rütbe var o da amiral.Vergo'da da amiral olacak güç olmadığına göre 'doğal olarak' koramiral oluyor.Rütbeden ziyade adamı bireysel olarak değerlendirin.Vergo başka Smoker başka Capman bambaşka.
Ayrıca, luffy'nin dengi olan smoker ve xdrake'in denizcilerde kor-amiral'in bir tık altı rütbeye sahip oldukları halde 2 yıl önce luffy kor amirallerin bir çoğunu yener demek de hayalcilik değil midir?