Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 736: Baş Yönetici Diamante

Bak canım spoileri ben yazmadım ben çevirdim sadece kendini kasma boş yere. Bazıları golem meyvesı diyor.

Oda çıkartıp toprak logiası koyarsa napacaksın ? Nasıl olur ya ? Toprak logia mı olur? ben bırakıyorum okumam diyip bırakacak mısın ? Vay bee harbiden öyleymiş diyip geçeceksin o yüzden kesinlik bildirmeyen şeyler için bu kadar gerinme.
Birader mangada resmi olarak yoksa bende bunun şuanda mantıken uygun olmadığını savunuyorum. Oda yaparsa yapsın mantıksız olduğu gerçeğini değiştirmez. Herkes tutturmuş Oda yaparsa ne yapıcan diye. Mangaka kendisiyle çelişmiş derim senin gibi dünden razı olmam. Hem toprak ve kaya ilişkisinide açıklasaydır birşeyler kapardık senden.

Logia yeteneği, sahibine hem maddeye dönüşme imkanı verir hem de madde üretme imkanı verir. Her iki yeteneği de mümkün kılıyor anlayacağın. Akainu volkan olup patlıyor, Aokiji kendini buz taneciğine dönüştürüyor vs. Jozu neden logia değil, çünkü elmas üretemiyor, sadece elmasa dönüşebiliyor. Mr3 neden logia değil, çünkü element üretebiliyor ama elemente dönüşemiyor. Logia yetenek iki özelliği de içinde barındırıyor anlayacağın. Pica kaya, tuğla, toprak vs logiası olabilir. Son sayının son sahnesi çok net değil, yani üretiyor mu dönüşüyor mu belli değil. Her iki özelliğe de sahipse logia olabilir pek tabii ki.
Elemente dönüşememe konusunda haksız olabilirim. Kabul. Ama normal bir insanın kaya logiası ile o kadar çok büyümesi mümkün gözükmüyor bence. Ve seri sonuna kadar bilinen tek katı logianın Aokiji olacağı kanaatindeyim.

ateş,su,hava,toprak.bunlar 4 ana elementtir, hemen hemen onlarca mitolojide.ayrıca yıldırım vardır ve de ışık ve karanlık.

e.oda ışık için; pika pika no miyi kullandı.

karanlık için ; yami yami no miyi kullandı.

yıldırım için ; goro goro no miyi kullandı.

ana elementlerde ise:

ateş için ; magu magu no mi ve mera mera no miyi kullandı.

hava için ; moku moku no miyi ve gasu gasu no miyi kullandı.

su için ; yuki yuki no mi ve hie hie no miyi kullandı.

toprak içinde ; suna suna nu mi ve numa numa no miyi kullandı.

maddenin 3 hali vardır birde plazma vardır.

ana elementler içinde ates evrim geciremez.(aslında geçirirde neyse...)ama su ve toprak için bu mümkün.su; buhar,kendisi ve buz olabilir.ama suyun kendisi muazzam güc oldugu için dondurucu nefes ve buz aokijide toplanmıs.monette suyun donma derecesine yakın olan kara ve tipiye hükmediyor.

toprakta 3 şekil alabilir.ufalanmıs ve kurumus toprak kum.suyla karısmıs toprak çamur.ve dogada katman olarak var olan kaya.

toprak elementi kullanan bir cok mit,hikaye,anime ve filmde,toprak kullanıcıları 2 türle savasırlar ya topragı sulandırırlar,yani yumusatırlar yada katılastırırlar.

sulandırarak numa numa no mi varsa,katılastırarakta iwa iwa no mi cıkarsa şasırmamak lazım.

önemli olan logia için kendini o doga gücüne sokmak ve ondan istedigin kadar üretebilmektir.toprakla birleşebilen ve kendini kaya gibi sertleştiren bir logia olur.topragı cogaltmanın kolay yolu çamurdur ama bu meyve var,e.oda da bu logiaya çogalmak yerine tüm toprak türevleriyle birleşme ve onlara hükmetme vermiş olabilir en azından sertken ve aslında kayanın her zaman antisi sudur,onixi squertle kolay yener :p

velhasıl kelam iwa iwa no mi bekledigim bir meyveydi, ama burda beklemiyordum,ismini bile düsünmüştüm :D

yinede hala senorun meyvesi gibi, temas ettigi seye bürünen bir paramecia olma olasılıgı var bekleyip görelim.:good:

Spoiler gerçek mi o bile belli değil neler dönmüş , umarım yarın çıkar yoksa durum fena.

Üretim ve dönüşüm önemli.Fakat bence önemli bir faktör daha var.Parçalı,tanecikli yapıda olması gerek.Zaten öyle olunca akışkanlıkta sağlanıyor.Buz mesela parçalı olanı.Yarı geometrik,köşegen parçalara ayrılıyor ve biraz bile erise hareket edebiliyor.Tam olarak akışkan olmasa bile akışkan özelliği gösteriyor.Hatta taşınması esnasında kendi şekline benzer biçimde köşeli kayaç topluluklarının birikimine sebep oluyor.

Yani kaya logiasıda çok rahat bir biçimde seride çıkabilir.Doğada var.Kayaç döngüsüde parçalarına ayrıldıktan sonra tekrar bir bütün olabilme konusunu destekler nitelikte zaten doğada mevcut bir düzen.

Üretim ve dönüşüm önemli.Fakat bence önemli bir faktör daha var.Parçalı,tanecikli yapıda olması gerek.Zaten öyle olunca akışkanlıkta sağlanıyor.Buz mesela parçalı olanı.Yarı geometrik,köşegen parçalara ayrılıyor ve biraz bile erise hareket edebiliyor.Tam olarak akışkan olmasa bile akışkan özelliği gösteriyor.Hatta taşınması esnasında kendi şekline benzer biçimde köşeli kayaç topluluklarının birikimine sebep oluyor.

Yani kaya logiasıda çok rahat bir biçimde seride çıkabilir.Doğada var.Kayaç döngüsüde parçalarına ayrıldıktan sonra tekrar bir bütün olabilme konusunu destekler nitelikte zaten doğada mevcut bir düzen.
Atılan mesajlar içerisinde en ikna edici mesaj oldu :good:

Beyler Yanlış anlamayın ama buz logiası diye bişey yok :D o meyvenin ismi serin serin - hie hie nomi . yani Kuzan istediği gibi cisimleri yada suyu yada canı neyi isterse soğutabiliyor .

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık