Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 700 Bölüm Yorumu / 701 Ön Görüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Shanks söylemişti Teachin planı en başından WB'in yerini almak tabi gura gura meselesi kesin değil ama planı belliydi 316.bölümde söylemişti mangada 424 felandı tam hatırlamıyorum.

Teach'in meyveyi şansına aldığını söylememe neden bu kadar takıldınız, anlamadım. Adam daha Beyazsakal'ın ölü halini yenemiyor. Onu bu hale getirmeden meyvesini de alamazdı. En başından beri planlarında onun meyvesi olduğunu düşünmüyorum. Normal olarak ölümüne dek beklerdi belki. Marineford'a tayfasına güvenip geldi. Beyazsakal'ın da çoktan öldüğünü sanıyordu muhtemelen. Neredeyse ölü bir adam kendisini öldürmesin diye ağlayan biri, onun gemisine baskın yapacak da, öldürecek de, meyvesini kendine alacak da, planı saat gibi işleyecek. Sizi bilmem ama, benim düşüncem bu yönde.
teach akıllı adam bence kendisi beyazsakalı yenemeyecegini bildiginden luffynin peşine düştü ace dolayısıyla beyazsakal luffyi kurtarmaya gidicekti amiraller haklıycaktı beyazsakalı. luffyi yakalayarak schibukai olan karasakal o sırada meyveyi alıcaktı. şansına karşısına ace çıktı onu devirdi . bence beyazsakalın meyvesini alması hiçbişekilde şans eseri degil

teach akıllı adam bence kendisi beyazsakalı yenemeyecegini bildiginden luffynin peşine düştü ace dolayısıyla beyazsakal luffyi kurtarmaya gidicekti amiraller haklıycaktı beyazsakalı. luffyi yakalayarak schibukai olan karasakal o sırada meyveyi alıcaktı. şansına karşısına ace çıktı onu devirdi . bence beyazsakalın meyvesini alması hiçbişekilde şans eseri degil
Adam Ace ile karşılaşınca Luffy ile kardeş olduğunu öğrendi. Önceden bilmediği şey üzerine plan yapamaz.

Gura Gura no Mi'yi en başından beri istiyor olabilir, anlarım. Ancak bu adamın planı en başta o meyveyi almak değildi. Daha uzun soluklu bir planı vardır muhakkak. Öncelikleri farklıydı. Ace'in yenilmesi ile planına Impel Down'dan sonra, Marineford'a gitmeyi ekledi. Hepsi bu.

Teach'in planı bence ilk seferde şu şekildeydi.Karanlık meyvesini alıp hükümetin gözüne girmek için Luffy'i yakalayıp denizcilere teslip etmek.Bu sayede Schi ünvanını almak.Ardından İD'da en kötü suçluları tayfasına katıp Yeni Dünya'ya açılıp Wb'ye kafa tutmaktı.Yani Wb'nin meyvesi başından beri planının içinde olduğunu düşünüyorum.Öyle yada böyle meyveyi yeni dünyada ele geçirmeyi planlıyordu.Fakat işin içine Ace'in girmesi planlarını daha erken gerçekleştirme fırsatı sundu yani beklediğinden erken meyveyi ele geçirdi.Sonuçta Wb'nin oğlunun idamına izin vermiyceğini biliyordu.Belki Wb'nin savaştan sağ çıkamayacağını da biliyordu.O yüzden erken ama tüm riskleri alıp Marineford'a geldi diye düşünüyorum.Zaten planının %100 başarı şansı yoktu Shiryu'nun sözlerine bakarsak.

Teach'in planı bence ilk seferde şu şekildeydi.Karanlık meyvesini alıp hükümetin gözüne girmek için Luffy'i yakalayıp denizcilere teslip etmek.Bu sayede Schi ünvanını almak.Ardından İD'da en kötü suçluları tayfasına katıp Yeni Dünya'ya açılıp Wb'ye kafa tutmaktı.Yani Wb'nin meyvesi planının başından beri planının içinde olduğunu düşünüyorum.Öyle yada böyle meyveyi yeni dünyada ele geçirmeyi planlıyordu.Fakat işin içine Ace'in girmesi planlarını daha erken gerçekleştirme fırsatı sundu yani beklediğinden erken meyveyi ele geçirdi.Sonuçta Wb'nin oğlunun idamına izin vermiyceğini biliyordu.Belki Wb'nin savaştan sağ çıkamayacağını da biliyordu.O yüzden erken ama tüm riskleri alıp Marineford'a geldi diye düşünüyorum.Zaten planının %100 başarı şansı yoktu Shiryu'nun sözlerine bakarsak.
Aynen Shiryu plan gerçekleşmezse dağılacak mıyız diyor savaş çıkmasaydı yani en başında tayfayı alıp NW'ye gitmesi Shiryuu'nun sözünün bir anlamı kalmıyor.Luffy'ler bile güçlerini birleştirmelerine rağmen başarı şansımız %30 diyor bu adamın o kadar suçluyu o kadar süre tayfasında vaatler sunarak bekletmesi olanaksız geliyor bana.

şimdi dragonun karakterini bilmiyoruz pek ama devrimci olduğu için kendi oğlu uğruna dünyanın kaderini bir kenara bırakmaz bence.
Beyazsakal korsanları;kendilerinden birine dokunulmadığı için karışmazlardı bence.Hatta teach ihanet ettiğinde bile sadece ace gitti diğerleri karışmadılar.Sadece ace'in kardeşi için denizcilere savaş açmazlar.Kızılsaç korsanları;savaşa girdiklerinde shanks akainunun karşısına dikildi beckman kizaruyu tehdit etti.Ama akainu kaçmalarına izin vermeyin diyince kizaru ve aokiji elini kolunu sallayarak saldırdılar denizaltıya shanksın tayfa da çok cool bir şekilde seyretti olayı.Garp ise torunlarının ölmesini pek umursamıyor gibi akainu luffy'e ölümcül yara açtı garp hala boş boş geziyordu marinford'ta.Demek istediğim Beyazsakal korsanları haricinde kimse bir kişi için koskoca marineyi karşısına almak istemez.(bi de bizim tayfa gelirdi luffy olduğu için)
Sevdim bu konuyu. Ace değil de Luffy yakalansaydı ne olurdu diye bi' başlık açsa biri de senaryoları görebilsek. :)

şimdi dragonun karakterini bilmiyoruz pek ama devrimci olduğu için kendi oğlu uğruna dünyanın kaderini bir kenara bırakmaz bence.
Beyazsakal korsanları;kendilerinden birine dokunulmadığı için karışmazlardı bence.Hatta teach ihanet ettiğinde bile sadece ace gitti diğerleri karışmadılar.Sadece ace'in kardeşi için denizcilere savaş açmazlar.Kızılsaç korsanları;savaşa girdiklerinde shanks akainunun karşısına dikildi beckman kizaruyu tehdit etti.Ama akainu kaçmalarına izin vermeyin diyince kizaru ve aokiji elini kolunu sallayarak saldırdılar denizaltıya shanksın tayfa da çok cool bir şekilde seyretti olayı.Garp ise torunlarının ölmesini pek umursamıyor gibi akainu luffy'e ölümcül yara açtı garp hala boş boş geziyordu marinford'ta.Demek istediğim Beyazsakal korsanları haricinde kimse bir kişi için koskoca marineyi karşısına almak istemez.(bi de bizim tayfa gelirdi luffy olduğu için)
dragon kesin gelirdi.onu iyi tanıyan ivankov diyor zaten"dragon oğlunun ölümünü izleyecek adam değildir diye".ondan önce ID da düşünüyor bu marine ne yapıyor diye wb ve dragona aynı anda savaş açmayı mı düşünüyorlar diye.
ace ben marineforda gidecem kardeşim orda ölüme terketmem deseydi wb kendi ekibini alır gelirdi.verdiğin örnekte ace bb nin peşine düşmüş yenme ihtimali vardı(zaten vs de de gördük baya zorladı bbyi),ama marineforda tek başına gitse ace kurtulamıyacağını öleceğini wb ve tayfasıda bilirdi.o yüzden tek bırakmazdılar.
shanks zaten gelirdi herkes hemfikir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık