Benim anladığım lane yazılmasının sebebi takım içi rol tartışması çıkmasın diye idi. Böyle olmasaydı her rol de oynarım diyene en az 1 rol seç denirdi.
Esnek oynayabilen takımlar daha avantajlı diyenler var. Bu konu da haklılar. Ama buna yapılabilecek birşey yok. Bu turnuvayı ayarlayanlar takımları seçerken bu kadar ince nasıl hesaplasınlar. 25 oyuncu var saatlerce her oyuncuyu analiz etmeleri gerekecek. Zaten hiçbir zaman %100 adeletli olamaz. İlla sorun olacak, misal;
*2 oyuncu pek iyi değildir ama birbirine uyumu cok iyidir birlikte yüksek performans sergilerler.
* Bir takımın 2 en iyi oyuncusunun bot pre ya da mid jung gibi rollerde olması yine takım için daha avantajlıdır.
Yani bu durumda da şikayetler olacaktır illa ki. Bu tarz sorunların sonu olmayacak ne yapılırsa yapılsın takım düzenlemesinde bir hata görülecektir. Oyun yazılımı bile çok fazla hata yapıyor, soloq da dengesiz takımlar çok olabiliyor.
Bu organizasyonun zor olduğunu söylemiştim. Burada ki çoğu oyuncu oyuna uzun süredir oynamayan oyuncu, ben şahsen buradaki insanlar oynuyor diye başladım oyuna. Güncel kümeleri ile prime dönemindeki kümeleri çok farklı olan oyuncular var. Oyunu kaç senedir oynamıyor. Her oyuncunun gerileme hızı bir değil. Örneğin destek main ile adc main olan iki oyuncunun oyunu bırakması aynı etkiyi yaratmaz. Adc çok fazla pratik gerektirir. Destek main oyunu bıraksa bile refleks i azalsa bile oyun bilgisi ile iş yapar. Ama şunu kabul etmeniz lazım her turnuva geçtikce daha adaletli bir turnuva olacağıdır.