Bak kendin diyorsun, "Ragnir layık görmedi."
Mjölnir'de ise canlı bir çekiçlik durumu yok, tamamen büyü yüzünden saf kalbe sahip, şartları taşıyan herkes kullanabilir. Çekiç kişiye göre ayrı davranmaz. Aynı özelliklere sahip iki kişi arasında canının istediği kişiye kullandırıp, canının istemediği kişiye kullandırmamazlık yapamaz. Örneğin Beta Ray Bill denilen karakter Thor ile savaşıyor, Thor'u yeniyordu o esnada çekiç boştayken gidip tutuyor çekici. Çekici kaldırabildiği an Thor'un güçlerine sahip oluyor. Çekicin Thor'a bir sadakati yok. Sadece o esnada diğer karakter de layık olduğu için, Thor'un güçlerine sahip oldu.
Ragnir olayında ise çekicin kendi zihni, kendi düşüncesi var. Herhangi bir şarta bağlı olmaksızın canı kimi isterse onun kullanmasını sağlayabilir. Bunu Mjölnir ile kıyaslamak saçma kaçıyor yani. Ragnir'i Zeus'un ruhuna sahip Nami'nin elindeki silah gibi düşünebilirsin. Usopp Nami'nin o silahı eline alsa da Zeus istemedikten sonra o tarz güçler sergileyemez. Ama Zeus dese ki hadi Usopp beraber saldıralım diye, Usopp da yağmur yağdırmaya başlar.
Aslında buradaki asıl problem "layık" kelimesi. Mjölnir'de layıklık kelimesi doğrudan gerekirken, Ragnir için layıklık değil, seçim gerekiyor. Ragnir Loki'yi seçti, Loki'nin yanında mutlu. Loki ölmek üzereyken Usopp'a "kullan beni" diyebilir. Hatta bunu demesine de gerek yok, Ragnir kendi başına da saldırı yapabiliyor. Normal bir insan gibi bir iradesi var.