Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1181 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
5 yıl önceden Im'in kılıcını tahmin etmiştim. Japonya'daki çaycı amcam saolsun. ;)

Yav Mihawk ne alaka şimdi İmu yaptı diye neden Mihawk da yapıyor olsun.Hadi onu geçtim adasındaki babun reis neyden yapmış aynı kılıcı :D

Layık olayı var sadece meyveyi yiyen kullanabilir olayı var. Çünkü yıllardır meyveyi yemesi için kimseyi layık görmedi Ragnir. Bu dolaylı yoldan kendisini de layık kılınanın kullanması anlamına geliyor. Meyveyi yiyen Ragniri kullanır olayı. Ben böyle yorumluyorum acıkcası. Tabi ki Thor çekici ile birebir örtüşen bir durum yok. Bu tanrısal bir çekic sadece layık olan kaldırabilir. Burada ki layıklık kısmı farklı ama sonucta var.
Bak kendin diyorsun, "Ragnir layık görmedi."
Mjölnir'de ise canlı bir çekiçlik durumu yok, tamamen büyü yüzünden saf kalbe sahip, şartları taşıyan herkes kullanabilir. Çekiç kişiye göre ayrı davranmaz. Aynı özelliklere sahip iki kişi arasında canının istediği kişiye kullandırıp, canının istemediği kişiye kullandırmamazlık yapamaz. Örneğin Beta Ray Bill denilen karakter Thor ile savaşıyor, Thor'u yeniyordu o esnada çekiç boştayken gidip tutuyor çekici. Çekici kaldırabildiği an Thor'un güçlerine sahip oluyor. Çekicin Thor'a bir sadakati yok. Sadece o esnada diğer karakter de layık olduğu için, Thor'un güçlerine sahip oldu.

Ragnir olayında ise çekicin kendi zihni, kendi düşüncesi var. Herhangi bir şarta bağlı olmaksızın canı kimi isterse onun kullanmasını sağlayabilir. Bunu Mjölnir ile kıyaslamak saçma kaçıyor yani. Ragnir'i Zeus'un ruhuna sahip Nami'nin elindeki silah gibi düşünebilirsin. Usopp Nami'nin o silahı eline alsa da Zeus istemedikten sonra o tarz güçler sergileyemez. Ama Zeus dese ki hadi Usopp beraber saldıralım diye, Usopp da yağmur yağdırmaya başlar.

Aslında buradaki asıl problem "layık" kelimesi. Mjölnir'de layıklık kelimesi doğrudan gerekirken, Ragnir için layıklık değil, seçim gerekiyor. Ragnir Loki'yi seçti, Loki'nin yanında mutlu. Loki ölmek üzereyken Usopp'a "kullan beni" diyebilir. Hatta bunu demesine de gerek yok, Ragnir kendi başına da saldırı yapabiliyor. Normal bir insan gibi bir iradesi var.

Son düzenleme:
Tabiiki öyle ama neredeyse serinin en güçlü korsanlarından birinin böyle çaresiz kalması,bana göre çok yanlış bir hikaye işleyişi.

Mesela Roger hiç bu meyve konulara girmedi bile İm çıksa gelse karşısına Roger da İm tarafından ezilecekti.

Ben Shanks ile Dragonu merak ediyorum acaba onlarda tanrısal bir güç var mı ? Yoksa onlarda bu seviyeler için zayıf kalacak.
Xebec, Harald üzerinden İmu dalga geçmeye başlayana kadar kendindeydi, kaldı ki Imu teknik öncesi de ailesinden dolayı tehdit ediyordu adamı. Anladığım kadarıyla tanrı meyven falan yoksa, sinirlerine hakim olamadığın da bir senaryoda bu eleman seni şeytanlaştırabiliyor. Zoan meyvelerin kendi iradelerinin olduğu söylenmişti, tanrısal meyvelerin kendi iradeleri belki de kullanıcılarının İmu'nun şeytanı olmasına mani oluyordur.

Bak kendin diyorsun, "Ragnir layık görmedi."
Mjölnir'de ise canlı bir çekiçlik durumu yok, tamamen büyü yüzünden saf kalbe sahip, şartları taşıyan herkes kullanabilir. Çekiç kişiye göre ayrı davranmaz. Aynı özelliklere sahip iki kişi arasında canının istediği kişiye kullandırıp, canının istemediği kişiye kullandırmamazlık yapamaz. Örneğin Beta Ray Bill denilen karakter Thor ile savaşıyor, Thor'u yeniyordu o esnada çekiç boştayken gidip tutuyor çekici. Çekici kaldırabildiği an Thor'un güçlerine sahip oluyor. Çekicin Thor'a bir sadakati yok. Sadece o esnada diğer karakter de layık olduğu için, Thor'un güçlerine sahip oldu.

Ragnir olayında ise çekicin kendi zihni, kendi düşüncesi var. Herhangi bir şarta bağlı olmaksızın canı kimi isterse onun kullanmasını sağlayabilir. Bunu Mjölnir ile kıyaslamak saçma kaçıyor yani. Ragnir'i Zeus'un ruhuna sahip Nami'nin elindeki silah gibi düşünebilirsin. Usopp Nami'nin o silahı eline alsa da Zeus istemedikten sonra o tarz güçler sergileyemez. Ama Zeus dese ki hadi Usopp beraber saldıralım diye, Usopp da yağmur yağdırmaya başlar.

Aslında buradaki asıl problem "layık" kelimesi. Mjölnir'de layıklık kelimesi doğrudan gerekirken, Ragnir için layıklık değil, seçim gerekiyor. Ragnir Loki'yi seçti, Loki'nin yanında mutlu. Loki ölmek üzereyken Usopp'a "kullan beni" diyebilir. Hatta bunu demesine de gerek yok, Ragnir kendi başına da saldırı yapabiliyor. Normal bir insan gibi bir iradesi var.
Loki'yi seçmedi. Loki'yi meyveye layık gördü. Ragnir meyvenin koruyucusu. Yani istediğine kullandıracak olsa yüz yıllardır boşta yatmaz illa birine kullandırtırdı kendisini onca kişi denemiş olmamış. Burada kendi iradesi var arkadaşlık bağı kurdu hadi sen kullan beni olayı olacağını zannetmiyorum. Luffy dışında kimsenin kullanabileceğini de zannetmiyorum.

Kullanırsa da Avengers a gönderme olmuş olur yani kendisi Marvel hayranı malum.

seri korsanlıktan çıkıp seçilmiş tanrılar savaşına doğru ilerliyor kendisine zarar vermekten öteye geçemiyor,
yıllarca gördüğümüz üzerine hayaller hikayeler kurduğumuz karakterlerin sanki kullanılmış peçete gibi köşeye atılıp, tanrılar savaşına dönmesi olayın seriye zarardan öte birşey vermez nasılki naruto evreninin içine kaguya nasıl etmişse hikayeyi öldürmüş ise loki ile imu da aynı olaylar biz yıllarca zoro sanji luffy diye giderken.
seri sonu gelmiş bizim tayfa tek yiyor başka bir seçilmiş kişi çıkıp zoronun sanjinin içinden geçilmiş yerde imu ile kafa kafaya savaşıyor hikaye neydi hasırşapka tayfasının korsanlar kralı olma yolculuğuydu, sanjinin all blueyu bulması naminin dünya haritasını çizmesi zoronun en iyi kılıç ustası olması usopun denizin cesur savaşcısı olması luffynin korsanlar kralı olmasıydı dimi peki şuanda hikaye noldu luffyi yok nika var zoro yok sanji yok usopp yok nami yok seçilmiş diger kişi loki var hikaye bitmiştir seride bitmiştir one piece = seçilmişler savaşında yok olmuş hayaller boşa harcanmış onlarca yıl...
Sonra ben Zoro Sleipnir meyvesini yesin 5 kılıç kullansın diyince kötü adam oluyorum, deveye diken.... Boşveeer. :rolleyes:
Zoro ve Sanji fanlarının güncel durumu. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık