Kendi düşüncemi merak ediyorsan söyleyeyim;![]()
Bu sayfadan Xebec'in Nika'yı bildiği ve kastettiği meyvelerden birinin Nika olabileceğini düşünüyor musun?
Zaten işin içnide 2 meyve olması bile Sadece Nika çözebilri şeklinde Kaderci bir bakış açısına serinin girdiğini söyleyenler için ters köşe olmuş onları haksız çıkarmıştı. Bu meyvelerden ikisi de Nika çıkmazsa sen bak o zaman işe. O zaman bu olayların ve anlatının tamamen kişilerin bakış açısından türediği ortaya çıkar ki benim beklentim bu.
Bahsettiği iki meyvenin birinin JoyBoy'a, birinin Davy D Jones'a ait olduğunu düşünüyorum.
Shounenlerin klasik senaryosudur -ki inşallah Oda bu yola girmez- aydınlık & karanlık birlikte savaşıp şeytanı indirirler.
Davy D Jones'un varisi şu an Karasakal (karanlık), Nika/Joyboy'un ki ise Luffy (aydınlık).
Harley yazıtlarından anladığım şey şu;
Nika vs Imu = İlk savaş
Joyboy vs Imu = İkinci savaş
Luffy vs Imu = Üçüncü savaş.
Xebec'in klanı sürekli gizlenen bir klan ki bu klan bulunduğunda yokedileceği söyleniyor. Xebec doğrudan bu tarihi kendi aile/soy yazıtları varsa oradan öğrenmiştir ve tanrı vadisi de yok olduğuna göre şu an o yazıtlar bulunabilir mi bilmiyorum.
Vegapunk tarihi gerçek taraftarlarından dinlemek gerektiğine dair bir şey söylemişti. Xebec sayesinde Davy D Jones'un Joyboy'dan farklı olduğunu öğrendik, bir adet tarih ve üç farklı bakış açısı.
1- Davy D Jones tarafından anlatılan (Jones'un kral olduğuna dair) tarih = Xebec biliyor.
2- JoyBoy tarafından anlatılan tarih (komikli olan) = Roger biliyor
3- Imu'nun bildiği, taa Nika'ya kadar ilerleyen en gerçek tarih fakat bunu muhtemelen öğrenemeyeceğiz.
Zaten Egghead'de Luffy Nika formuna geçince Satürn ona JoyBoy demedi, Nika dedi. Satürn muhtemelen Nika zamanında da yaşadı Imu ile birlikte o yüzden o da biliyor olabilir.
Xebec'in bildiği tarih Davy D Jones ve JoyBoy hakkında, Jones'un bakış açısına göre anlatılıyorsa ve bunlar ayrı ayrı Imu'ya zarar vermeyi başarabildiyse Xebec bu iki meyveden bahsediyordur ve bunların aynı tarafta kullanılması gerektiğini savunuyordur. (Bunlar ayrı ayrı zarar verdiler ama birlikte savaşsaydı kesin yenerlerdi vb)
Eğer Oda bir yerlerinden hiç duymadığımız tamamen bambaşka bir meyve üretmezse şu an Imu'yu gerçekten de zarar verebilme potansiyeli olan iki meyve Yami ve Nika meyvesi.
Başka ihtimal var mı? Var elbette, mesela ilk şeytan meyvelerini oluşturan şey/kişi ne ise, kendi gücünü de bir şeytan meyvesine aktarmış olabilir.
Nika'nın bilinmesine de gerek yok, sebebi şu. Nika tıpkı Nuh hikayesi gibi, tıpkı Gılgamış gibi çok eski bir efsaneye/destana dayanarak anlatılıyor tüm seri boyunca. Gökyüzü adasında Sun God, Bucaneerlar arasında Nika, Who's Who'da nika vb. Yani bu tam anlamıyla korkulan değil, çocuk masalı gibi. Bu yüzden Roger bunu gökyüzü adasında duysa bile umursamamıştır, o yüzden bahsetmemiştir. Xebec bunu duysa bile ciddiye almamıştır, destan/efsane deyip geçmiştir. Yani JoyBoy Imu seviyesinde bir hikaye iken, Nika halka kadar düşmüş bir efsane.
Robin'in dediğine göre de Poneglifler "boş yüzyılı" anlatıyor. Yani Joyboy & Imu savaşını.
Belki Imu ölürken son bir flashback ile Nika'yı görürüz ama zannetmiyorum yukarıda dediğim gibi.