Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1170: Çelişkiler

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 106 86.2%
  • Orta

Kullanılan: 10 8.1%
  • Kötü

Kullanılan: 7 5.7%

• Kullanılan toplam oy
    123
Niye desin yav ? Adam daha çocuğundan bahsetmemiş WB'ye, sen Zoro ve lütfü mü sandın onları xD

sen 20 yıl denizci olup aha rüya mı görüyorum diyen adamın mantığını anlat bize önce.

Bu arada onepiece için yeter bu kadar tartışma geri kalanı yarın devam ettirelim 😘
Bişey bilip bilmemek mantıkla alakası yok.Bak Dragon devrim yapmayı planlıyor İmu’yu bilmiyor hemde denizci eriyken göremedi ne olup bittiğini baba siz kiminle savaştınız diye soramadı.Ama Dragon översin demezsin sen neden bilmiyorsun diye.Yemek masasında atıp tutan Xebec değil Wb’nin kendisi.Kendi verdiği sözü kendisi yiyip kaçan birisi oldu Wb.Tamam bu kadar üstüne gitmeyelim hadi :D

--WB tüm gücünü Bisentoya verip Roger'la savaştı dedin, ben de WBnin en güçlü saldırı savunmasını yumrukla yaptığını belirttim, şimdi de kalkmış meyve kullandı ama haki de ekledi diyorsun, Ki Xebec'e karşı haki eklediği gösterilmiyor ama neyse, önce geçmiş yorumlarını okuyup ileri sürdüğün tartışma konusunun ne olduğunu anlaman gerekiyor.

--Haki > Meyve gibi bir çıkarım yok. Haki- Meyve yarışı var, şuanda Meyvenin önde olduğu kesin bir şey.
NİKAya atfedilen değer.
Lokinin meyvesine atfedilen değer
Muhtemelen IMin meyveli çıkacak olması
Ragnirin kral hakili çekici parçalaması

Daha bir sürü somut örneği var. Her zaman dediğim gibi hakiye p.up gelirse durum değişebilir. Şuan Meyve > Haki

--WB-Roger eşleşmesine ad hominem dışında vereceğin cevap yok anlaşılan.

40 yıllık periyotta defalarca meyve kullanımı çizilen WB, ne hassa Roger eşleşmesinde 1 kere bile kullandığı gösterilmiyor. Meyve kullanımının gösterilmesini geç, meyve kullandığının emaresi olabilecek çevresel hiçbir etki veya etraftaki kimseden bir beyan bile yok. Siz de anlatılmadıysa kesin yapmıştır kafasıyla devam edebilirsiniz, devamke

--Resmi kaynak dediğin zırvaları yazarın kendisi bile takmıyor. :)

Aynı yazar o zırvalarda Sabo öldü diyor, mangaya yaşıyor çiziyor.
Aynı yazar o zırvalarda Katakuri 5 yaşında meyve yedi diyor, mangada BM Katakuri 10 yaşındayken ejder meyvesini Katakuriye yedirmeyi planlıyor

Çok yüksek ihtimal o zırvalar WB-Shanks eşleşmesi sırasında WB'nin söylediği seni görünce o adamın açtığı yaralar sızlıyor muhabbetinden dolayı Roger'ı göstersin diye uydurulmuştur ancak retcon yedi haliyle Oden fbsinde WBnin Rogerdan aldığı kalıcı yara yok, göğsündeki yaraların 1 isi Roger eşleşmesinden sonra diğerleri de muhtemelen Shamrock veya Garling mahsulü çıkacak.

Sana tavsiyem mangayı takip etmen ama sen bilirsin, kaynak kaynak diye ortalarda da gezinebilirsin tabi.
hala anlamıyorsun dimi? wb'nin tek olayı meyve ile bitmiyor ben sana bunu vurgulamak istiyorum ey arkadaşım. meyve ile bitmiyor bu işler wb her ne kadar meyve kullansa da hakiye ihtiyaç duyuyor? bunu BELİRTİYORUM.

Meyveye atfedilen değerler elbette gözümüze çarpıyor ama bu yine de haki kavramından üstün yapmıyor tekrarlıyorum im'un meyvesi bile HAKİ kavramına karşı birşey yapamıyor bunu da featlerle gösterdim zaten elbette meyve bir konuda çok büyük bir GÜÇ ARTIŞI sağlıyor fakat durum şöyle;

Luffy bile G5 formunda haki eklemek zorunda.

Loki'de eklemek zorunda

Veya İMU gibi kişiler de dahil bunlar hakiye ihtiyaç duyuyor buradaki önemli nokta hakiye ihtiyaç duymalarıdır elbette bu meyveler sana Bir konuda dehşet bir güç çıkarıyor burası inkar edilemez ama haki'den üstün olduğu ANLAMINA GELMEZ BU.

Ad hominem olan kısım nerede? Ad hominem'in ne olduğunu biliyor musun? arugumanlarıma tek bir cevap bile vermedin? safsata yaptığını söylüyorsun argument from evasion ( kaçış safsatası ) yapma reiper.

bir olayın gösterilmemesi, onu otomatik olarak “kesin yapmıştır” kategorisine sokmaz one piece gibi görsel anlatımı merkeze alan bir seride oda özellikle önemli güç kullanımını çizer ya da en azından ima eder.

sen yazar falan değilsin savaş 3 gün 3 gece sürüyor asla meyve kullanmadı çıkarımı yapamazsın bu safsatanın babası oluyor zaten? belki bisentosuna meyve enjekte edip yakın bir meyve saldırısı da gerçekleştirmiş olabilir deprem SLASHLARI ve daha çok benzeri

yazar takmıyor diyorsun ama defalarca sana SBS'de desin ki ek bilgiler için materyallere başvurun öyle mi olmuş? şunu diyerek bence seviyeni belli ediyorsun

komiksin baya.

SABO KONUSUNA GELECEK OLURSAM.

sabo zaten o dönemler ölü biliniyordu yani oda'nın o databook'unda yazan şey aslında çok eski ve sabo'nun da yaşayıp yaşamadığı belirsizdi bu yüzden ne derse desin çelişki sayılmıyor RETCON BİLGİ yani YENİLENMİŞ BİR BİLGİ oluyor ve şöyle diyeyim oda o an ne isterse paylaşıyor sonradan fikrini değiştirebilir.

WB'NİN YARA KONUSUNA GELECEK OLURSAM

bunda asla sorun yok? çünkü her seride RETCON BİLGİLER oluyor ya hani? cidden şunu yazıp yok mu sayacaksın?

elbette mangaka 1. dereceden kanonik ama bir bilgi databook ve manga arasında çelişmiyorsa istediğin kadar

ben kabul etmiyorum diye konuşabilirsin yazarın ifadeleri her zaman kabul edilmelidir tutarsız veya çelişki olmadığı sürece o işler öyle olmuyor reiper kusura bakma.

hayır vücudun bölgesinde yaraları bulunuyor tek göğüs olması zorunlu değil reiper.

ama gözükmüyor diye kabul edilmeyecek bir durum söz konusu değil çünkü net birşey yok.

reiper bu retcon olmuyor retcon dediğin şey önceden verilen bir bilgiyi bilinçli ve tutarlı şekilde değiştirmek demektir.

biz buna "continuity error diyoruz" yani süreklilik hatası uyumsuz düşüyor ama net bir şekilde bilinçli ve ifade olarak retconlanmamışsa durum benim bahsettiğim gibi oluyor veya bu "anlatım tercihi olabilir"

herşeyi yüzeysel olarak yorumlama reiper

Son düzenleme:
hala anlamıyorsun dimi? wb'nin tek olayı meyve ile bitmiyor ben sana bunu vurgulamak istiyorum ey arkadaşım. meyve ile bitmiyor bu işler wb her ne kadar meyve kullansa da hakiye ihtiyaç duyuyor? bunu BELİRTİYORUM.

Meyveye atfedilen değerler elbette gözümüze çarpıyor ama bu yine de haki kavramından üstün yapmıyor tekrarlıyorum im'un meyvesi bile HAKİ kavramına karşı birşey yapamıyor bunu da testlerle gösterdim zaten elbette meyve bir konuda çok büyük bir GÜÇ ARTIŞI sağlıyor fakat durum şöyle;

Luffy bile G5 formunda haki eklemek zorunda.

Loki'de eklemek zorunda

Veya İMU gibi kişiler de dahil bunlar hakiye ihtiyaç duyuyor buradaki önemli nokta hakiye ihtiyaç duymalarıdır elbette bu meyveler sana Bir konuda dehşet bir güç çıkarıyor burası inkar edilemez ama haki'den üstün olduğu ANLAMINA GELMEZ BU.

Ad hominem olan kısım nerede? Ad hominem'in ne olduğunu biliyor musun? arugumanlarıma tek bir cevap bile vermedin? safsata yaptığını söylüyorsun argument from evasion ( kaçış safsatası ) yapma reiper.

bir olayın gösterilmemesi, onu otomatik olarak “kesin yapmıştır” kategorisine sokmaz one piece gibi görsel anlatımı merkeze alan bir seride oda özellikle önemli güç kullanımını çizer ya da en azından ima eder.

sen yazar falan değilsin savaş 3 gün 3 gece sürüyor asla meyve kullanmadı çıkarımı yapamazsın bu safsatanın babası oluyor zaten? belki bisentosuna meyve enjekte edip yakın bir meyve saldırısı da gerçekleştirmiş olabilir deprem SLASHLARI ve daha çok benzeri

yazar takmıyor diyorsun ama defalarca sana SBS'de desin ki ek bilgiler için materyallere başvurun öyle mi olmuş? şunu diyerek bence seviyeni belli ediyorsun

komiksin baya.

SABO KONUSUNA GELECEK OLURSAM.

sabo zaten o dönemler ölü biliniyordu yani oda'nın o databook'unda yazan şey aslında çok eski ve sabo'nun da yaşayıp yaşamadığı belirsizdi bu yüzden ne derse desin çelişki sayılmıyor RETCON BİLGİ yani YENİLENMİŞ BİR BİLGİ oluyor ve şöyle diyeyim oda o an ne isterse paylaşıyor sonradan fikrini değiştirebilir.

WB'NİN YARA KONUSUNA GELECEK OLURSAM

bunda asla sorun yok? çünkü her seride RETCON BİLGİLER oluyor ya hani? cidden şunu yazıp yok mu sayacaksın?

elbette mangaka 1. dereceden kanonik ama bir bilgi databook ve manga arasında çelişmiyorsa istediğin kadar

ben kabul etmiyorum diye konuşabilirsin yazarın ifadeleri her zaman kabul edilmelidir tutarsız veya çelişki olmadığı sürece o işler öyle olmuyor reiper kusura bakma.

hayır vücudun bölgesinde yaraları bulunuyor tek göğüs olması zorunlu değil reiper.

ama gözükmüyor diye kabul edilmeyecek bir durum söz konusu değil çünkü net birşey yok.

reiper bu retcon olmuyor retcon dediğin şey önceden verilen bir bilgiyi bilinçli ve tutarlı şekilde değiştirmek demektir.

biz buna "continuity error diyoruz" yani süreklilik hatası uyumsuz düşüyor ama net bir şekilde bilinçli ve ifade olarak retconlanmamışsa durum benim bahsettiğim gibi oluyor veya bu "anlatım tercihi olabilir"

herşeyi yüzeysel olarak yorumlama reiper
yanlız yoketmiş.
Böyle aralar olunca birbirimizi yiyoruz burada yav fake spoiler falan olsa bari :D
magazinci redteror o panelle ilgili olan magazinede bi baksın mümkünse rox korsanlarına çocuk muamelesi yaptığı yazıyorda garpın :)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık