Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1157: Efsanevi Bar

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 57 48.7%
  • Orta

    Kullanılan: 37 31.6%
  • Kötü

    Kullanılan: 23 19.7%

  • Kullanılan toplam oy
    117
1- Enel, WB, Croco meyvesi olmasa ne yapabilir, şeklindeki sorunun ne kadar saçma olduğunun farkında değilsin sanırım. :)

Senin yediğin bir şeytan meyvesi var mı, yok, hakin var mı, yok, kılıcın silahın var mı yok, o zaman OP dünyasını kendi dünyan gibi algılamayacaksın. OP dünyasında güç unsuru diye saydığımız şeylerin (meyve, silah, haki, hız, güç, dayanıklılık, çeviklik vs) hepsi bu evrendekiler için birer silahtır, senin dünyana göre altı patlar, yarı otomatik, tam otomatik, yivli yivsiz tüfek, top, havan, füze sahibi olman gibi bir şey bunlar.

Şimdi bu saydığın adamlar kaç yaşına gelmiş, kendilerini silahla donatmışlar, sen diyorsun ki bunlarda niye böyle meyve var, Luffy'yle bilek güreşi yapsalardı ya :) Senin yorumun bu kadar saçma işte :) Bir de fiziksel güç Luffy'nin üstün yazmışsın, ee o da ayrı bir silah, demek ki Luffy'nin silahı bu adamların silahından daha zayıf, anlatabiliyorum umarım.

2- Croco'nun kurutma yeteneği olmasa demişsin, niye olmuyor yani, saçmalık.

Sen zaten tartışma konusunu anlamamışsın. Tartışma konusu orada Luffy'nin sözde Croco'yu, Enel'i, Moriah'ı ve sairi yenmesi dolayısıyla arkadaşın Luffy'i PXler ortaya çıkmadan önce YC1 görmesi. Tartışma konusu bu. Sen çıkmış, Luffy'nin rakipleri hax yetenekli falan diyorsun, Luffy'nin rakipleri hax olabilir, çok güçlü de olabilir, o yüzden defalarca dayak yedi zaten, iyi sen de Croco'yu yenip Hina'dan yardımla kaçan, MF'de Smoker'ın kafasına bastığı Luffy'i YC1 görüyorsan ona göre tartışalım istersen. :)

Luffy Croco'dan önceki rakiplerinden çok güçlüydü diyorsun, o ana kadar bir sürü yenilgisi var Luffy'nin, en basitinden Don Krieg ve Arlong suya atıp yeniyorlar basitçe. Don Kriegde Sanji ölümden kurtarıyor, Arlong'da köyün muhtarı, Naminin bacısı ve diğerleri yardım edip sudan çıkarıyorlar. Bir de Luffy sanki süper zekaymış gibi salaklık yaptı falan diyorsun, 17 yaşında la bu çocuk, savaş tecrübesi de güç unsurlarına dahildir. İnsanların tecrübe edinmesi zaman alıyor, Enel dövüşüne bak, Luffy neleri neleri deniyor dövüş esnasında, En başta dediğim gibi savaşlar bilek güreşi yaparak kazanılmıyor, tüm güç unsurları kişilerin silahı ve cephanesi, karakterler de bunları çarpıştırıyor. Öyle bileği çok kuvvetliydi falan değil, CC gelip oksijeni keser yener işte, isterse sırtın yere gelmemiş şampiyon Katakuri olsun, adamı kardeşine dövdürürler. :)

3- Luffy'nin gücünün rakibe göre ayarlanması diye bir şey yok, tam tersi rakipler Luffy'yle karşılaşırken zayıflatılıp sonradan gerçek güçleri gösteriliyor. Croco'nun MF performansı, Lucci'de 2 yıl önce haki olduğunun ortaya çıkması, Moriah'ın Kaido'yla vsye tutuşması hep örnekler. Luffy'nin gücünün kısıldığının 1 tane örneğini gösterirsen bakarız devamına.

Luffy dedesinden genleri dolayısıyla torpilli. Bu seride Ahmet'in Mehmet'in 3 tip hakisi yok, Usopp'un niye Kral Hakisi yok misal, babasında da yok çünkü. Genetik doğrudan Kral Haki'nin aktarımını belirliyor.

Daha geçen yanlış hatırlamıyorsam @Arthur Pendragon için yazmıştım, Garp'ın ideoloji transferi, yaptıkları vs övülürken Luffy'yi eğitme imkanı vardı eğitmedi demiştim, buna bütün Luffyfanlar karşı çıkmıştı, o yaşta ne hakisi öğretecekmiş vs diye. Bildiğin işinize geldiği gibi yorum yapıyorsunuz :)

Law örneğini vermen iyi oldu, bu tartışmanın bir diğer ayağı da Kid- Law- Luffy'nin 2 yıl önce denk olup olmadıklarına ilişkindi. Ben denk gösterildiklerini belirtmiştim. Haki bilen ve NW korsanlarından eğitim alan Law, 2 yıl önceki hakiden habersiz Luffy'e denktir, basbayağı ortada olan bir durum yani.

Croco'nun zehir kullanmasına korkak vs demişsin, ne kadar saçma bir yorum olduğuna değinmeye gerek yok, yukarıda söyledim zaten, isteyen istediği silahı kullanır. Robin panzehir vermese mezartaşına yazdırırdın, şehri yıktın da gittin diye :)

Devamındaki yorumun daha vahim, en güçlü saldırıları çarpıştı Luffy kazandı diyorsun, attığın sayfaya bakmadın sanırım :) Adam desert spada atıyor, bak o atağın Luffy'i dilimlemesi lazım, ne kadar keskin olduğu daha önceden gösterildi ama Luffy'nin eli ıslak olduğu için kum anında dağılıyor, Luffyde 1 cm kesik yok yani ataklar çarpıştı Luffy ezdi diye bir şey yok, Luffy adamın meyve yeteneğini manipule ediyor, adamın bedenine vurması da zaten bu yüzden.

Luffy meyvesinin lastik özelliğini sonuna kadar atak ve defansta kullanmasına karşın Croco'nun meyvesinin en önemli özelliği olan darbe yemezlik çalışmıyor, su dezavantaj bilgisinin ne kadar önemli olduğu ve bu dövüşün de ne kadar adaletsiz olduğu ortada. Ama aynı eli kolu bağlanmış Enel'e vuran Luffynin, Enel paket yapıp aşağı atınca adil dövüş demesi gibi Luffyfanların da adil dövüş anlayışları bu maalesef, rabbena hep bana diyorsunuz :)

4- Luffy'nin dezavantajının olduğu falan yok, bu yorumların da tamamen hatalı.

---G2'yi nasıl buluyor Luffy, o dönem zayıf olduğunun farkında, daha çok güç istiyor arkadaşlarını korumak için bunun için de ömürden gidecek bu tekniği buluyor. Bu meyvenin doğal tekniği değil, Luffy'nin çocuk yaşında daha çok güç istemesi için ürettiği bir yetenek, dezavantajını da Lucci söylüyor.

Peki 2 yıl sonra ne oluyor, Luffy güçleniyor, G2 sıkıntı yaratmıyor artık, ömürden götürmüyor, niye Luffy güçlendi diye, sorun teknikte değil yani, sorun Luffynin henüz vücudu hazır olmadan bu tekniği yapmasında.

---G3 ' te aynı mevzu dönüyor, daha çok güçlenmek için yapay teknik, Luffy vücudu hazır olmadan yaptığı için Luffy'i küçültüyor, 2 yıl sonra vücut hazır olunca sorun yok.

---G4 aynı mevzu, daha çok güç için yapay teknik, şimdilik 10 dk dinlenme mevzusu, vücut hazır olunca sorun olmayacak. Zaten farkındaysanız Dof dövüşünde daha kısa süre kullanabilirken kullanım süresi gittikçe artıyor.

---G5 aynı mevzu, Luffy hazır olunca hiçbir sorun yaratmayacak.

Olay anlaşıldı sanırım, diğer karakterlerin aksine Luffy daha fazla güç arzu ettiği ve vücudu hazır olmadığı için yeni bulduğu teknikler sorun yaratıyor, bir müddet sonra vücut hazır olunca sorun aşılıyor.

Bu durum hep söylenen Luffy daha 20 yaşında KK olacak mavalı. Normalde 40-50 li yaşlarda gelinecek seviyeye şimdi geldi diye övüyorsunuz ya onun nedeni vücudun kaldıramayacağı teknikleri yapmaya çalışmak, sonra da ağlıyorsunuz teknikler handikaplı diye, işte buna çelişki deniyor :)

5- Luffy'nin haksızlığa uğradığı iddiaların da doğru değil.

---Uyanışı sonsuz gibi kullanıyorlar diyorsun, adam Kaido'ya BM'ye uyanış çizmiyor, kim haksızlığa uğramış :)
---Law'ın bariz meyveden enerjisi bitiyordu
---Kaido'nun hakisi dövüştükçe zayıflıyordu, Yamato diyor bunu.

---Luffy'nin tekniklerini yukarıda açıkladım. Millet salak zaten, kimse Luffy'nin yaptığı şeyi farketmemiş :)
-Lucci, Luffyi gördüğü anda G2 mekaniğini, vücudu zorladığını anlıyor
-Law G4ü gördüğü anda ne kadar haki çektiğini vurguluyor
-Kizaru ilk bakışta G5 i gördüğü anda enerjisinin biteceğini biliyor.

Çünkü Luffy'nin bütün teknikleri anlık güç vermek için yapay teknikler, Luffy normalde uzun yıllar sonra rahatça yapabileceği teknikleri şimdi yaptığı için bu durumlara düşüyor, rakipleri de görüyor ona göre dövüşüyor.

O yüzden yok Luffy dezavantajlıymış da haksızlığa uğramış yorumlarınız boş, Luffy zayıf olduğu için bu toplara kendisi giriyor, 20 yaşındaki Luffy'nin 59 yaşındaki Kaido'yla kapışmasının maliyeti bu. İyi ben de dünyayı yok edecek bir yumruğa sahip olmayı dileyeyim ama benden bir şey götürmesin, oldu :)



1- Luffy'nin yenilgileri için OP'ta böyle veya Oda'nın kurgusu bu gibi bahaneleri açıkçası kabul etmiyorum.

La 17 yaşında köyünden yeni çıkmış çocuk, tabi ki yenilecek. Sizin bu Luffy'i yenilgisiz görmeniz saçma. Bu adam logia mı görmüş, meyvelerden mi haberdar, balıkadam mı biliyor, adam 0 bilgiyle dünyaya açılıyor, tabi ki yenilecek, olaya bilek güreşi gibi bakamazsınız.

2- Yeni dünyanın çöp kaptanları Croco'yu Eneli Moriah'ı yenemez ama olay şu, zaten Luffy' de yenmedi ki bunları.

Croco'ya daldı kaybetti, bir bidon su diyorsun yanına aldı yine yenildi, en son elindeki ayağındaki kanla vurdu, ki bu bir bidon sudan daha iyi, sonra ölüyordu zaten hem zehirden hem kan kaybından hem de enkaz altında kalmaktan kurtardılar.

Enel'den hem hasar almıyor hem de hasar atabiliyor, Oda Luffy üstün gelsin diye Croco'ya olan avantajını da katladı, komple kapattı Enel'in logiasını. Adama rahat saldırı atabilsin diye de Lastik meyvesine yüklendi de yüklendi, adamda en iyi gözlem haki var, Luffy lastik sayesinde yansıtma vuruş yapabiliyor diye adama hasar verdi, NW kaptanlarında haki olsa ne olacak, Enel kül edecek hepsini.

Moriah'ta Luffy öncesinde de yeniliyor, en son da dayanma için yazdığın yerde de bayıldı gitti zaten Luffy.

Jinbei haplı Hordy'i su altında alabilir miydi emin değilim. Hadi aldı diyelim, Jinbeide ne Kata'yı ne Marco'yu ne de King'i yenecek stat yok, geleceği görüyor mu, yok, kral haki eklemeli saldırı gücü var mı, yok, BM gibi Marco'yu boğazından da tutamaz, neyle yenecek bunları.

Luffy nerede yendi ya Dof'u :) İyice uçtunuz, Dof Luffy'nin elini bağlayıp atmıyor mu, Black Knight Luffy'i suya atıp terk etmiyor mu, Luffy'i kucakta taşımıyorlar mı, en az 3 galibiyeti var Dof'un şuan aklıma gelenler bunlar. :) Bir de Law enjeksiyon atışı vurmuş, iç organlarını eritip zayıflatmış Dofu. :) Ki, Luffy yendi dediğin şeyi de idrak etmek önemli, son vuruştan sonra Luffy ayakta mı yatıyor mu bu bilgi çokomelli :)

Benim mantığıma göre Dof, YC1 ve üzeri ediyor nedeni de statlar ve Dof'un konumu. Katakuriden ve King'den önceki karakterlerin hangisi Dof'u alabilir sorusunun cevabı, hiçbiri. Cracker insanları yanılttığı için YC4 saçmalığı ortaya atılıyor. Oradaki durum da ters yetenek mevzusu. Luffy fiziksel dövüş tabanlı bir karakter Cracker de meyvesiyle fiziksel dövüşçüleri ezen bir adam. Dof ise öyle değil ve Crackerden farklı olarak uyanış sahibi. Ona bakarsan Luffy'nin Katakuri sonrası bile Crackeri yenme ihtimali yok, Nami'den yardım almasa nasıl yenecek, Crackeri yenmesi adamın meyve yeteneğini manipule etmeyle oluyor, yoksa yenemez, o dönemde ezici bir gücü de yok Luffy'nin, Boundmanle ne yapabilecek :) Diyeceğim o ki A Byi yener B de Cyi yenerse A kesin C yi yener diye bir şey yok OP evreninde.

Ben Dof, lordken Lawla oynadı diyorum, sen Lawın cesaretinden bahsediyorsun, ne alakası var, Lord seviyesi diye bir şey yok işte, Law cesur olsa ne olur, ölecekti E. Oda öldürtmedi, sonra da Teach karşısına çıkıyor ama Dof'un karşısına çıkan Law değil bu adam, uyanış aldı güçlendi. Lordken o kadar güçlü değil.

Meyve avantajı diye bir şey yok, adamın gücü bu :) İyi o zaman biz de Jinbei'ye balıkadam avantajı mı diyelim, hatta normal balıkadam da değil, balina köpekbalığı mı neydi Jinbei :) Akainuyu soruyorsan Katakurinin gözlemi, Marco'nun meyvesi, Kingin ırkı yetiyor zaten, hem dodge atıp hem karşılayabilirler.

NİKA'yla Kid ve Law aynı seviye mi şimdi. :) Hadi uyanış açtılar meyve konusunda denk oldular de, haki konusunda ne yapacağız, Law daha yeni Doc Q'nun lanetinden kurtuluyor, Kral Hakisi hiç yok, Kid desen Kral Hakisi var aynı Zoro gibi haberi yok, ama Zoro'dan bir farkı var, Kral Hakisini bırak saldırıya eklemeyi düz salmayı bile beceremiyor. Bu adamlar Luffy'nin rakibi olamazlar. Ödülün 3 e bölündüğünü ben de biliyorum ama niye bölünüyor, Luffy'e sansür atmak için parlatmıyor adamlar, hatta D.yi sil diyorlar, niye NİKA yı bastın diyorlar, Lord düşürünce niye ödülü yükseltilmediyse burada da aynı hesap var. :)

Kaido Oden'in pekmezini akıtınca offguard diyorlar, Kid offguardda kalınca Shanks galibiyeti. :) Adam ultiyi açmış filoyu yok edecek, bunu net görüyor Shanks, sence Kid'in odağı Shanks'ta olsa Shanks'a ultisini yöneltse ne olurdu, Shanks oraya o kadar kolay zıplayabilir miydi, mümkün değil, hadi de zıpladı, o sırada Shanks'a bakacak Kid avel avel etrafına mı bakacak, savunma pozisyonu almayacak mı, bloklamaya kalkmayacak mı. :) Oden offguard mı o sahnede değil, Roger'a doğru koşuyor, Roger da ona doğru koşuyor, Roger daha güçlü geliyor fırlatıyor, Shanks sahnesiyle Oden sahnesi o yüzden bir değil,

Ha netice itibariyle Shanks Kid'i yendi mi, yendi, o zaman Alpamis'in dediği gibi yok Croco korkakça zehir kullanmış, yok Kaido hile yapmış, yok Enel'in bir tarafı mızrak sokmaya yememiş demeyeceksiniz. Luffy'nin yenilgileri için de ark başı bizimki salako moduna giriyor demeyeceksiniz, galibiyet de malubiyet de gayet net olan şeyler, her dövüş de adil olmak zorunda değil. :)

Özetle, Luffy'nin nerf yediğine veya sıfırlandığına ilişkin görüşlere katılmıyorum. Bence olay tam tersi, hem denizlerin tehlikesini göstermek hem de Luffy ilerlesin diye güçlü rakiplere denk getiriyor doğru, ancak bu güçlü rakipleri de nerfliyor, burası da bir gerçek. Yani Law ve Kid belki de Sabaody'e kadar hiç lord görmediler, diğer rotalar daha kolaydı ama neticese Luffy'nin rotasındaki isimleri de nerfleye nerfleye bir şey bırakmadı Oda.

WB'le eşleşen Croco haki bilmiyor, meyvesi kapatılıyor. Lucci haki bilmiyor, Kaidoyla eşleşmiş Moriah haki bilmiyor, Enelin meyvesi tamamen kapatılıyor, üstüne Luffy bu adamlara defalarca kez yenile yenile ilerliyor.

Bu ilerlemede en önemki husus da Luffy'nin galibiyeti değil rakiplerin amaçlarının ortadan kalkması ve bulunulan yeri kurtarmak.
-Don Krieg Luffy'i suya atıp yeniyor ama kırılmaz denilen zırhı kırıldığı için yenildi sayılıyor.
-Croco tutuklanıyor ve Alabastayı ele geçiremiyor
-Enel gökyüzü adasını yok edemiyor
-Moriah'ın zombi ordu planı başarısız oluyor
-Luccinin galley la görevi başarısız oluyor.

Olaya 1 vs 1 olarak bakarsan bu adamlardan Lucci hariç Luffy'den önce ayağa kalkıyorlar. Dediğim gibi olay Luffy'nin galibiyeti değil.
Garp ve katakuri kısmı hariç diğerlerine az çok katılıyorum.
Katakuri kısmındaki olay tamamen üst düzey gözlem hakisiydi.Bana göre Katakuri sonrası Luffy (yani üst düzey gözlem hakisi kullanan Luffy) vs Katakuri rahat Luffy alır.Böyle dememin sebebi Katakuriyle savaşının %90'ın Luffy'nin dayak yemesiyle geçiyor.Diğer %10'u Katakuri dayak yiyor.Bu yüzden Katakuri sonrası Luffy Katakuriyi rahat alır BANA GÖRE.
Garp kısmı torpil kısmına katılmıyorum.Garp'ın yaptığı tek şey dövmek,dövmek ve gene dövmek.
 
1- Enel, WB, Croco meyvesi olmasa ne yapabilir, şeklindeki sorunun ne kadar saçma olduğunun farkında değilsin sanırım. :)

Senin yediğin bir şeytan meyvesi var mı, yok, hakin var mı, yok, kılıcın silahın var mı yok, o zaman OP dünyasını kendi dünyan gibi algılamayacaksın. OP dünyasında güç unsuru diye saydığımız şeylerin (meyve, silah, haki, hız, güç, dayanıklılık, çeviklik vs) hepsi bu evrendekiler için birer silahtır, senin dünyana göre altı patlar, yarı otomatik, tam otomatik, yivli yivsiz tüfek, top, havan, füze sahibi olman gibi bir şey bunlar.

Şimdi bu saydığın adamlar kaç yaşına gelmiş, kendilerini silahla donatmışlar, sen diyorsun ki bunlarda niye böyle meyve var, Luffy'yle bilek güreşi yapsalardı ya :) Senin yorumun bu kadar saçma işte :) Bir de fiziksel güç Luffy'nin üstün yazmışsın, ee o da ayrı bir silah, demek ki Luffy'nin silahı bu adamların silahından daha zayıf, anlatabiliyorum umarım.

2- Croco'nun kurutma yeteneği olmasa demişsin, niye olmuyor yani, saçmalık.

Sen zaten tartışma konusunu anlamamışsın. Tartışma konusu orada Luffy'nin sözde Croco'yu, Enel'i, Moriah'ı ve sairi yenmesi dolayısıyla arkadaşın Luffy'i PXler ortaya çıkmadan önce YC1 görmesi. Tartışma konusu bu. Sen çıkmış, Luffy'nin rakipleri hax yetenekli falan diyorsun, Luffy'nin rakipleri hax olabilir, çok güçlü de olabilir, o yüzden defalarca dayak yedi zaten, iyi sen de Croco'yu yenip Hina'dan yardımla kaçan, MF'de Smoker'ın kafasına bastığı Luffy'i YC1 görüyorsan ona göre tartışalım istersen. :)

Luffy Croco'dan önceki rakiplerinden çok güçlüydü diyorsun, o ana kadar bir sürü yenilgisi var Luffy'nin, en basitinden Don Krieg ve Arlong suya atıp yeniyorlar basitçe. Don Kriegde Sanji ölümden kurtarıyor, Arlong'da köyün muhtarı, Naminin bacısı ve diğerleri yardım edip sudan çıkarıyorlar. Bir de Luffy sanki süper zekaymış gibi salaklık yaptı falan diyorsun, 17 yaşında la bu çocuk, savaş tecrübesi de güç unsurlarına dahildir. İnsanların tecrübe edinmesi zaman alıyor, Enel dövüşüne bak, Luffy neleri neleri deniyor dövüş esnasında, En başta dediğim gibi savaşlar bilek güreşi yaparak kazanılmıyor, tüm güç unsurları kişilerin silahı ve cephanesi, karakterler de bunları çarpıştırıyor. Öyle bileği çok kuvvetliydi falan değil, CC gelip oksijeni keser yener işte, isterse sırtın yere gelmemiş şampiyon Katakuri olsun, adamı kardeşine dövdürürler. :)

3- Luffy'nin gücünün rakibe göre ayarlanması diye bir şey yok, tam tersi rakipler Luffy'yle karşılaşırken zayıflatılıp sonradan gerçek güçleri gösteriliyor. Croco'nun MF performansı, Lucci'de 2 yıl önce haki olduğunun ortaya çıkması, Moriah'ın Kaido'yla vsye tutuşması hep örnekler. Luffy'nin gücünün kısıldığının 1 tane örneğini gösterirsen bakarız devamına.

Luffy dedesinden genleri dolayısıyla torpilli. Bu seride Ahmet'in Mehmet'in 3 tip hakisi yok, Usopp'un niye Kral Hakisi yok misal, babasında da yok çünkü. Genetik doğrudan Kral Haki'nin aktarımını belirliyor.

Daha geçen yanlış hatırlamıyorsam @Arthur Pendragon için yazmıştım, Garp'ın ideoloji transferi, yaptıkları vs övülürken Luffy'yi eğitme imkanı vardı eğitmedi demiştim, buna bütün Luffyfanlar karşı çıkmıştı, o yaşta ne hakisi öğretecekmiş vs diye. Bildiğin işinize geldiği gibi yorum yapıyorsunuz :)

Law örneğini vermen iyi oldu, bu tartışmanın bir diğer ayağı da Kid- Law- Luffy'nin 2 yıl önce denk olup olmadıklarına ilişkindi. Ben denk gösterildiklerini belirtmiştim. Haki bilen ve NW korsanlarından eğitim alan Law, 2 yıl önceki hakiden habersiz Luffy'e denktir, basbayağı ortada olan bir durum yani.

Croco'nun zehir kullanmasına korkak vs demişsin, ne kadar saçma bir yorum olduğuna değinmeye gerek yok, yukarıda söyledim zaten, isteyen istediği silahı kullanır. Robin panzehir vermese mezartaşına yazdırırdın, şehri yıktın da gittin diye :)

Devamındaki yorumun daha vahim, en güçlü saldırıları çarpıştı Luffy kazandı diyorsun, attığın sayfaya bakmadın sanırım :) Adam desert spada atıyor, bak o atağın Luffy'i dilimlemesi lazım, ne kadar keskin olduğu daha önceden gösterildi ama Luffy'nin eli ıslak olduğu için kum anında dağılıyor, Luffyde 1 cm kesik yok yani ataklar çarpıştı Luffy ezdi diye bir şey yok, Luffy adamın meyve yeteneğini manipule ediyor, adamın bedenine vurması da zaten bu yüzden.

Luffy meyvesinin lastik özelliğini sonuna kadar atak ve defansta kullanmasına karşın Croco'nun meyvesinin en önemli özelliği olan darbe yemezlik çalışmıyor, su dezavantaj bilgisinin ne kadar önemli olduğu ve bu dövüşün de ne kadar adaletsiz olduğu ortada. Ama aynı eli kolu bağlanmış Enel'e vuran Luffynin, Enel paket yapıp aşağı atınca adil dövüş demesi gibi Luffyfanların da adil dövüş anlayışları bu maalesef, rabbena hep bana diyorsunuz :)

4- Luffy'nin dezavantajının olduğu falan yok, bu yorumların da tamamen hatalı.

---G2'yi nasıl buluyor Luffy, o dönem zayıf olduğunun farkında, daha çok güç istiyor arkadaşlarını korumak için bunun için de ömürden gidecek bu tekniği buluyor. Bu meyvenin doğal tekniği değil, Luffy'nin çocuk yaşında daha çok güç istemesi için ürettiği bir yetenek, dezavantajını da Lucci söylüyor.

Peki 2 yıl sonra ne oluyor, Luffy güçleniyor, G2 sıkıntı yaratmıyor artık, ömürden götürmüyor, niye Luffy güçlendi diye, sorun teknikte değil yani, sorun Luffynin henüz vücudu hazır olmadan bu tekniği yapmasında.

---G3 ' te aynı mevzu dönüyor, daha çok güçlenmek için yapay teknik, Luffy vücudu hazır olmadan yaptığı için Luffy'i küçültüyor, 2 yıl sonra vücut hazır olunca sorun yok.

---G4 aynı mevzu, daha çok güç için yapay teknik, şimdilik 10 dk dinlenme mevzusu, vücut hazır olunca sorun olmayacak. Zaten farkındaysanız Dof dövüşünde daha kısa süre kullanabilirken kullanım süresi gittikçe artıyor.

---G5 aynı mevzu, Luffy hazır olunca hiçbir sorun yaratmayacak.

Olay anlaşıldı sanırım, diğer karakterlerin aksine Luffy daha fazla güç arzu ettiği ve vücudu hazır olmadığı için yeni bulduğu teknikler sorun yaratıyor, bir müddet sonra vücut hazır olunca sorun aşılıyor.

Bu durum hep söylenen Luffy daha 20 yaşında KK olacak mavalı. Normalde 40-50 li yaşlarda gelinecek seviyeye şimdi geldi diye övüyorsunuz ya onun nedeni vücudun kaldıramayacağı teknikleri yapmaya çalışmak, sonra da ağlıyorsunuz teknikler handikaplı diye, işte buna çelişki deniyor :)

5- Luffy'nin haksızlığa uğradığı iddiaların da doğru değil.

---Uyanışı sonsuz gibi kullanıyorlar diyorsun, adam Kaido'ya BM'ye uyanış çizmiyor, kim haksızlığa uğramış :)
---Law'ın bariz meyveden enerjisi bitiyordu
---Kaido'nun hakisi dövüştükçe zayıflıyordu, Yamato diyor bunu.

---Luffy'nin tekniklerini yukarıda açıkladım. Millet salak zaten, kimse Luffy'nin yaptığı şeyi farketmemiş :)
-Lucci, Luffyi gördüğü anda G2 mekaniğini, vücudu zorladığını anlıyor
-Law G4ü gördüğü anda ne kadar haki çektiğini vurguluyor
-Kizaru ilk bakışta G5 i gördüğü anda enerjisinin biteceğini biliyor.

Çünkü Luffy'nin bütün teknikleri anlık güç vermek için yapay teknikler, Luffy normalde uzun yıllar sonra rahatça yapabileceği teknikleri şimdi yaptığı için bu durumlara düşüyor, rakipleri de görüyor ona göre dövüşüyor.

O yüzden yok Luffy dezavantajlıymış da haksızlığa uğramış yorumlarınız boş, Luffy zayıf olduğu için bu toplara kendisi giriyor, 20 yaşındaki Luffy'nin 59 yaşındaki Kaido'yla kapışmasının maliyeti bu. İyi ben de dünyayı yok edecek bir yumruğa sahip olmayı dileyeyim ama benden bir şey götürmesin, oldu :)
1- Senin Luffy lastik olmasa diye sunduğun argümana karşı söylenmiş bir argüman o. O soruyu sen sorabiliyorsan benim de bu soruyu sorabilmem lazım.

2- Luffy'e YC1 demiyorum benim tartıştığım kısım orası değil. Ama 2 yıl öncesiyle sonrası arasında tutarsızlıklar var. Arlong'ta ayağını yere sokup da oradan çıkaramaması tamamen saçmalık. Ayrıca öncesinde bir ordu adamı yeniyor Arlong karşısında. Arlong'un Luffy'i denize atmasını onu yendi diye değerlendirebilirsin. Ama bu pek bir güç seviyeleri hakkında fikir sağlamıyor. Nasıl ki Wano'da Big Mom'ı savaşın ilk kısmında çatıdan denize attılar Law Kid Killer Zoro. Prometheus gelip kurtarmasa denize düşmüş olacaktı. Bu nasıl ki Big Mom'ı onlardan güçsüz yapmıyor bu da aynı şey. Burada benim tartıştığım daha çok güç seviyesi. Luffy Crocodile'a olan ilk yenilgisinde de tamamen yaptığı saçma hareketten yeniliyor. Yakasına yapışıp durdur kasırgayı yoksa Yuba yok olacak derken Crocodile kancayı takarak yeniyor. Sen işine geldiği yerde sonuca bakıyorsun işine gelmeyen yerde ise didik didik inceliyorsun. Eğer ki sonuca bakıyorsak Luffy bu adamların hepsini yendi demen lazım.

3- Luffy'nin gücü rakiplerine göre ayarlanıyor. Verdiğin Katakuri örneğinde de gördük bunu. Luffy karşısında her şeyi gören adam sonrasında CC atağıyla halüsinasyon görüyor kardeşiyle savaşıyor oluyor. Hatta Sanji'nin kardeşleri bile az çok karşı koyabiliyor oluyor. Luffy karşısında Katakuriyle bu aynı değil. Haki muhabbetini hiç karıştırma. 2 yıl önce seride kimse de adam akıllı haki görmedik. Bırak Lucci de olsun. Ace bile Smoker'a karşı bir şey yapamadı. Ace'in bile hakisi yoktu 2 yıllık zaman atlamasından önce. Moriah vs Kaido da Kaido'nun gücü sonradan artmış olabileceği gibi Moriah'ın da gücü düşmüş olabilir. Ayrıca sorun orada zaten. Luffy Moriah'ın yenecek kadar güçlüyken sonrasında PX'e takılıyorlar. Olayın saçmalığı burada. Bunu 2 yıl zaman atlamasından sonra farkettik. Zaten o sıralarda tartışıldı. 2 yıl zaman atlamasından sonra Hordy bile Crocodile'dan güçlü gözüktü. Sonra Crocodile'ın gücü yukarı çekildi. Olan Luffy'e oldu.

Burada Oda'nın direk sıkıntısı vardı. Bunun Luffy ile ilgisi yok.

Law'ın hakisi muhabbeti yapmışsın. Law'ın o sıra hakisi olduğu belli değil. Ki üstüne yoktur. Bir PX'i yok etmek için Kid ile birlikte savaşıyordular. Haki muhabbetinin seride o sıralar oturtulamadığı belliyken bunu sen de çok iyi biliyorken niye gözünü bu duruma kapatarak yorum atıyorsun?

Luffy vs Crocodile ataklarından bahsederken bir anda olayı inceleyesin geldi. Serideki mantığı niye sen belirliyorsun anlamadım. O zaman ben de Luffy ağzıyla Crocodile'ı yediği sırada ağzının nemli tükürüklü olmasından dolayı orada Crocodile'ın hasar almış olması gerekirdi almadı bu durum çok saçma diye mi savunayım? Adamın meyve yeteneğini manipüle ediyor diye bir bahane geldi şimdi de. Bu da Luffy'nin gücü o zaman Allah Allah.:D

Yukarıda o kadar güç tecrübe edebiyatı yapıp aşağıda gelip böyle bahaneler sunman garip ve çelişkili.

4- Dezavantajı şu an yok G2'nin. O sırada olması gerekmiyordu. G3'den sonra artık küçülmüyor. O sırada küçülmesi gerekmiyordu. G4 ile çok haki harcıyor hala. Hakisi biten başka karakter görmedik. Sürelerin artması garip zaten. Süreler arasında tutarlılık yok. Dof karşısında 10 dakika açık tutabildi. Sonra Katakuri karşısında 1 saatlere çıktı o. Kaido karşısında yine 5 dakikalara düştü. G5'i Kaido karşısında çok daha fazla açık tuttu. Kizaru karşısında daha kısa sürede bitti.

Giderek artan bir şey değil. Oda istediği yerde bu kartı seçiyor. Hikayeye uydurabilmek için durumu çocuğa dezavantajlar veriyor. Burada sorun başka kimsenin hakisinin bittiği görmemiz. Uyanışının ona yük bindirdiğini görmemiz. Bu çok sıkıntı bir durum. Yaşla da alakası yok durumun. Uyanış enerji harcıyorsa herkes de harcamalı. Haki bitebiliyorsa en azından herkesin buna göre bir savaş stratejisi olduğunun gösterilmesi lazım.

Yapay tekniklerin vücuda yük bindirmesi gerekiyor mu yani bunu nasıl açıklama? Seride bir tek Luffy mi yapay teknik kullanıyor? Sorunu hala anlamamışsın gibi duruyor. Hadi tekniklere yapay diye bir kurp buldun. Uyanışın enerji harcadığı söylendi. Kid ve Law da bunu diyor. Luffy'nin uyanışı da deli gibi enerji harcıyor. Dof ve Katakuri'de ne kadar alışırsa alışsın sonuçta bu enerji harcayan bir üst seviye. Niye hiç bahsi geçmiyor görmüyoruz da bu şekilde zaman kısıtları sadece Luffy'de oluyor? Yani bunu sorgulamaman çok garip.

5- Kaido ve BM'nin uyanışı olmadığı muhabbeti doğru olmayabilir. Kaido'nun son formu uyanış olabilir. Yamato'nun söylediği hakisi zayıflıyor değil. Hakisi zayıflıyor hiçbir yerde demedi. Aksine şarapla haki artırdığını gördük. Luffy ile savaşıyor hasar darbe alıyor. Gücü illa düşecek. Orada istenilen şey Luffy gibi tamamen bunun dezavantjaını yaşamadığı. Luffy nasıl enerjisi bitince düşüp kalıyor. Hakisi bitince haki kullanamıyor. Aynı şeyi Kaido da görmedik diyorum. Luffy'nin hiçbir rakibinde görmedik.

Law da enerjim bitti dedi. Sonra kalktılar BM'ye son vuruşu yapabildiler. İşte Luffy'e bunu vermiyor Oda. 10 dakika diye bir süre sınırı koyduysa onu Luffy yaşıyor. Diğerlerinin ki lafta kalıyor. Etkisini göremiyoruz.

Luffy'nin hiçbir dövüşünde rakibinin kendi gücünden dolayı dezavantaja düştüğünü Luffy'nin de bundan yararlandığını görmedik. Kısacası orada demeye çalıştığım bu.

Bak olay şu. Normalde uyanışa giren Law ve Kid'te aynı şeyi söyledi. Uyanış enerji harcayan bir şey. Sonrasında çok fazla haki harcayan Zoro da hakisinin biteceğini söyledi. Olay burada Villainlerin hakisinin ya da enerjisinin hiç bitme ihtimali içermemesi. Oysa bunların bitebilen bir şey olduğunu gördük. Kaido da ortaya büyük güç çıkarmak için kendini zorluyor. Hakisini basıyor. Hibrit formlara giriyor. Sürekli formdan forma geçiyor. Ama hiç enerji sorunu görmedik. Seride bir tek bunu Luffy'de görmemiz daha doğrusu bu yüzden savaşta dezavantaja düşen kişi olarak Luffy'i görmemiz sıkıntı. Bunu anlayamıyorsun maalesef.
 
Reis kendi kendine uyduruyorsun şuan.

Garp'ın fikri ne bana onu söyle de bilelim neymiş bu fikir hahaha
Birinin akıl hocası olmak ne anlama geliyo senin için ?

Donanma amirali olucam diye denizcilere giren çocuk nehikmetse garptan eğitim aldıktan sonra sworda geçiyor

Garpın fikri denizciliğe bakışı suçluları yakalamak sivilleri korumak bunu kutsalların veya hükümetin altında çalışmadan kendi özgür fikirleri ile gerçekleştirmek mevcut sistemin içinde buyüzden emirkomuta zincirine okadar bağlı hareket etmiyor ve rütbe atlamayı reddediyor kendisi.

Arıkovanını vurgulama sebebim kahraman garpın kahraman koby için kendini feda ederek defalarca kez koby denizcilerin geleceğidir diye bağıra bağıra oraya gelmesi garpın kobyi denizcilerin geleceği olarak betimlemesinin sebebi nedir?

- kobynin bakışaçısının garpınkine uyması ve o doğrultuda gitmesi zaten kendi görüşüne ters fikirlerde birini bulunduğun kurumun geleceği diye nitelendirmezsin
-garpın hem masa başı hem dövüş idmanı olarak kobyleri eğittiğinide gördük zaten torunları/oğlu veya kuzan gibi garpın yolundan dönmeden devam edicek kişi kobydir seri içinde nasıl rogerın yolundan luffy geliyosa garpın yolundanda koby gelecektir.
 
Bu arada rutbe atlamayi red ediyor dediginiz Garp’in kendisi koramiral olmus ne is? Koramiral olmasaydi madem. Koramiral olmasi icin en dipten baslayip goksel ejderhalarin, kadimlerin ve imu’nun gozune girmesi lazim. Havadan mi koramiral oldu bu adam?

Bu benim calistigim resmi kurumda Bakan Yardimcisi olup da Bakan ile hemen hemen ayni haklara sahip olmasina benziyor. Garp her turlu devletin kaymagini yiyen devlete yalakalik yapan bir adamdi hep oyle olmaya da devam edecek. Zira boyle bir adamin ne fikri olur ne de zikri olur. Gecelim bu safsatalari
 
Birinin akıl hocası olmak ne anlama geliyo senin için ?

Donanma amirali olucam diye denizcilere giren çocuk nehikmetse garptan eğitim aldıktan sonra sworda geçiyor

Garpın fikri denizciliğe bakışı suçluları yakalamak sivilleri korumak bunu kutsalların veya hükümetin altında çalışmadan kendi özgür fikirleri ile gerçekleştirmek mevcut sistemin içinde buyüzden emirkomuta zincirine okadar bağlı hareket etmiyor ve rütbe atlamayı reddediyor kendisi.

Arıkovanını vurgulama sebebim kahraman garpın kahraman koby için kendini feda ederek defalarca kez koby denizcilerin geleceğidir diye bağıra bağıra oraya gelmesi garpın kobyi denizcilerin geleceği olarak betimlemesinin sebebi nedir?

- kobynin bakışaçısının garpınkine uyması ve o doğrultuda gitmesi zaten kendi görüşüne ters fikirlerde birini bulunduğun kurumun geleceği diye nitelendirmezsin
-garpın hem masa başı hem dövüş idmanı olarak kobyleri eğittiğinide gördük zaten torunları/oğlu veya kuzan gibi garpın yolundan dönmeden devam edicek kişi kobydir seri içinde nasıl rogerın yolundan luffy geliyosa garpın yolundanda koby gelecektir.
Bunlar senin çıkarımların işte, Garp'ın fikirleri demen bir şey ifade etmiyor adam bunlardan hiç bahsetmedi.

Hiç sistem ne kadar kötü olursa da biz elimizden geleni yapalım demedi mesela ki Garp bunu yapan biri de değil, daha çok tatil yapıp kraker yerken gösterildi. Yada takıntı haline getirdiği Roger'ı kovalarken falan.

Coby olayına gelirsek Coby çok öncesinden zaten denizci olmak istiyordu ve neden istediğini de söylemişti ilk gün söylediğiyle şuanki arasında da fark yok.

Garp'ın fikirleri diyorsun ya hani işte ben sana göster o fikirleri diyorum ama bir şey gösteremezsin çünkü 1500 bölüm olsa bile adam fikirlerini dile getirmiş yada aksiyona dökmüş değil.
 
1- Luffy'nin yenilgileri için OP'ta böyle veya Oda'nın kurgusu bu gibi bahaneleri açıkçası kabul etmiyorum.

La 17 yaşında köyünden yeni çıkmış çocuk, tabi ki yenilecek. Sizin bu Luffy'i yenilgisiz görmeniz saçma. Bu adam logia mı görmüş, meyvelerden mi haberdar, balıkadam mı biliyor, adam 0 bilgiyle dünyaya açılıyor, tabi ki yenilecek, olaya bilek güreşi gibi bakamazsınız.
Benim Luffy'nin yenilmediği yönünde bir söylemim yok, aksine Saiyanlar gibi yenildikçe güçlendiğini düşünüyorum ama Oda bunu arcı uzatmak için kullanıyor. Sen Luffy'nin kimseyi yenemediğini iddaa ettiğin için ancak "Senin mantığınla" Luffy'nin de hiç yenilgisi olmadığını savunabiliriz. Bak hemen aşağıda örneği var. Kid'e bile kulp uydurduğun için geçelim bunu bence.
2- Yeni dünyanın çöp kaptanları Croco'yu Eneli Moriah'ı yenemez ama olay şu, zaten Luffy' de yenmedi ki bunları.

Croco'ya daldı kaybetti, bir bidon su diyorsun yanına aldı yine yenildi, en son elindeki ayağındaki kanla vurdu, ki bu bir bidon sudan daha iyi, sonra ölüyordu zaten hem zehirden hem kan kaybından hem de enkaz altında kalmaktan kurtardılar.

Enel'den hem hasar almıyor hem de hasar atabiliyor, Oda Luffy üstün gelsin diye Croco'ya olan avantajını da katladı, komple kapattı Enel'in logiasını. Adama rahat saldırı atabilsin diye de Lastik meyvesine yüklendi de yüklendi, adamda en iyi gözlem haki var, Luffy lastik sayesinde yansıtma vuruş yapabiliyor diye adama hasar verdi, NW kaptanlarında haki olsa ne olacak, Enel kül edecek hepsini.

Moriah'ta Luffy öncesinde de yeniliyor, en son da dayanma için yazdığın yerde de bayıldı gitti zaten Luffy.
Öncelikle Luffy ile aynı şartları verelim o yeni dünya kaptanlarına yensinler bakalım Luffy'nin rakiplerini(3.kez yazıyorum sanırım bunu); Luffy'nin şu kadar avantajı vardı demenin manası yok, Luffy'nin avantajı kadar dezavantajı var zaten o dövüşlerde. Bak yine senin yaptığın yorum şu:
Senin yediğin bir şeytan meyvesi var mı, yok, hakin var mı, yok, kılıcın silahın var mı yok, o zaman OP dünyasını kendi dünyan gibi algılamayacaksın. OP dünyasında güç unsuru diye saydığımız şeylerin (meyve, silah, haki, hız, güç, dayanıklılık, çeviklik vs) hepsi bu evrendekiler için birer silahtır, senin dünyana göre altı patlar, yarı otomatik, tam otomatik, yivli yivsiz tüfek, top, havan, füze sahibi olman gibi bir şey bunlar.
Luffy'i niye sadece tek bir şeyden ibaretmiş gibi gösteriyorsun ki; "meyve, silah, haki, hız, güç, dayanıklılık, çeviklik vs" Luffy'nin 2 yıl önceki bütün dövüşlerinde bu senin saydığın özellikler zaten yüksek seviyede. -Çocuk Arlong'un kılıcını sadece parmaklarıyla kırıyor, Arlong bu güç nereden geliyor diye kendi kendine konuşuyor.- Croco.'ya yaptığı bitirici vuruş ile şehri yıkıyor. Croco., Luffy ona dokunabildiği için yenilmiyor; Luffy ona dokunabiliyor ama ""meyve, silah, haki, hız, güç, dayanıklılık, çeviklik vs"" gibi şeylerde de çok iyi olduğu için yeniliyor. Birisi sana şehri yıkacak güçle vuruyor, düşün işte o gücün ne kadar olduğunu, o Yeni Dünya kaptanlarında Gear'sız Luffy kadar bile güç yoktur, ben Luffy PX mevzusunda nerf yedi derken bundan bahsediyorum.
Jinbei haplı Hordy'i su altında alabilir miydi emin değilim.
Yeterli bir cevap benim için, tartışmam bile kusura bakma.
Luffy nerede yendi ya Dof'u :) İyice uçtunuz, Dof Luffy'nin elini bağlayıp atmıyor mu, Black Knight Luffy'i suya atıp terk etmiyor mu, Luffy'i kucakta taşımıyorlar mı, en az 3 galibiyeti var Dof'un şuan aklıma gelenler bunlar. :) Bir de Law enjeksiyon atışı vurmuş, iç organlarını eritip zayıflatmış Dofu. :) Ki, Luffy yendi dediğin şeyi de idrak etmek önemli, son vuruştan sonra Luffy ayakta mı yatıyor mu bu bilgi çokomelli :)
Birisini yendiğini söyleyebilmek için 1 kere yenmen yeterli diye düşünüyorum; Mingo'nun, Luffy'i 3 kere yendiğini söylemen bile kendinle çeliştiğini gösteriyor. "Ki, Luffy yendi dediğin şeyi de idrak etmek önemli, son vuruştan sonra Luffy ayakta mı yatıyor mu bu bilgi çokomelli :)" Yenilmedi dediğin Mingo., 3 kere yenilmiş Luffy gibi kalksın gelsin o zaman Luffy'nin karşısına. Ben Luffy'nin 3 kere(kaçsa artık) kaybettiğini zaten kabul ederim ama sen Mingo'nun ve diğerlerinin yenilmediğini savunuyorsun.
Benim mantığıma göre Dof, YC1 ve üzeri ediyor nedeni de statlar ve Dof'un konumu. Katakuriden ve King'den önceki karakterlerin hangisi Dof'u alabilir sorusunun cevabı, hiçbiri. Cracker insanları yanılttığı için YC4 saçmalığı ortaya atılıyor. Oradaki durum da ters yetenek mevzusu. Luffy fiziksel dövüş tabanlı bir karakter Cracker de meyvesiyle fiziksel dövüşçüleri ezen bir adam. Dof ise öyle değil ve Crackerden farklı olarak uyanış sahibi. Ona bakarsan Luffy'nin Katakuri sonrası bile Crackeri yenme ihtimali yok, Nami'den yardım almasa nasıl yenecek, Crackeri yenmesi adamın meyve yeteneğini manipule etmeyle oluyor, yoksa yenemez, o dönemde ezici bir gücü de yok Luffy'nin, Boundmanle ne yapabilecek :) Diyeceğim o ki A Byi yener B de Cyi yenerse A kesin C yi yener diye bir şey yok OP evreninde.
Sen zaten tartışma konusunu anlamamışsın. Tartışma konusu orada Luffy'nin sözde Croco'yu, Enel'i, Moriah'ı ve sairi yenmesi dolayısıyla arkadaşın Luffy'i PXler ortaya çıkmadan önce YC1 görmesi. Tartışma konusu bu.
Bak şu 2 mesajda sana ait; ben Croco, Enel, Lucci ve Moria hakkında benzer düşündüğümü söyleyince bana hak vermiyorsun ama aynı şeyi Mingo için sen söylüyorsun ve kendinle çelişiyorsun. Luffy'nin saf gücünü zaten bir çok yerde gördük Gear'sız halinin bile deprem yumruğu gibi bir etkisi var şehir üzerinde ama işte dediğim yere geliyoruz, Luffy'nin gücü sıfırlandı.
Ben Dof, lordken Lawla oynadı diyorum, sen Lawın cesaretinden bahsediyorsun, ne alakası var, Lord seviyesi diye bir şey yok işte, Law cesur olsa ne olur, ölecekti E. Oda öldürtmedi, sonra da Teach karşısına çıkıyor ama Dof'un karşısına çıkan Law değil bu adam, uyanış aldı güçlendi. Lordken o kadar güçlü değil.

Akainuyu soruyorsan Katakurinin gözlemi, Marco'nun meyvesi, Kingin ırkı yetiyor zaten, hem dodge atıp hem karşılayabilirler.
İşine geldiği şekilde eğip bükmeyle olmaz bu iş, Law'ın hangi ara bu kadar güçlendiğini de açıklaman gerekiyor o zaman; Uyanışın, Haki seviyesi ile bir alakası yok diyebiliriz, PH zamanı Vergo'nun, sonrasında Mingo'nun Hakin bana yetmez gibi bir tutumda olup Law'ı ezmelerinin nasıl bir kolpa olduğunu zaten gördük. Ama dur sen şimdi Mingo'nun Hakisinin Big Mom'ınkinden daha güçlü olduğunu düşünüyorsundur. Law bozuk char, tartışmak manasız onu, gücünü fazla kısılan bir karakter.

Aka mevzusunu da geçebiliriz bu yazdığınla.

NİKA'yla Kid ve Law aynı seviye mi şimdi. :) Hadi uyanış açtılar meyve konusunda denk oldular de, haki konusunda ne yapacağız, Law daha yeni Doc Q'nun lanetinden kurtuluyor, Kral Hakisi hiç yok, Kid desen Kral Hakisi var aynı Zoro gibi haberi yok, ama Zoro'dan bir farkı var, Kral Hakisini bırak saldırıya eklemeyi düz salmayı bile beceremiyor. Bu adamlar Luffy'nin rakibi olamazlar. Ödülün 3 e bölündüğünü ben de biliyorum ama niye bölünüyor, Luffy'e sansür atmak için parlatmıyor adamlar, hatta D.yi sil diyorlar, niye NİKA yı bastın diyorlar, Lord düşürünce niye ödülü yükseltilmediyse burada da aynı hesap var. :)
Yazdığım şeyden Luffy, Law ve Kid'in aynı seviyede olduğu sonucuna varman komik. Biz One Piece evreninde yaşamıyoruz sonuçta, okuyucular olarak mevzunun için yüzünü biliyoruz; Luffy, Kaido'yu tek başına yendi(Sen şimdi tek başına yenmedi, hatta yenemedi diyip mevzuyu değiştirmeye çalışacaksın, bundan bahsetmiyorum.).
Hükümetin mantığı:
Kaido + Big Mom = Luffy + Law + Kid. Bunların toplam değeride hükümetin gözünde 9milyar gibi bir şey. Şimdi biz mevzunun iç yüzünü bildiğimiz aslında şöyle olmalıydı:

Kaido = Luffy = 4.611.100.000 ödül.
Big Mom = Law + Kid = 4.388.000.000(Law) + 900.000(Kid)

Hükümetin mantığından gittiğimizde biz okuyucular olarak Luffy'nin aslında gerçek değerinin 4.6milyar olacağını ve Ödülün gücü yansıttığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ha netice itibariyle Shanks Kid'i yendi mi, yendi, o zaman Alpamis'in dediği gibi yok Croco korkakça zehir kullanmış, yok Kaido hile yapmış, yok Enel'in bir tarafı mızrak sokmaya yememiş demeyeceksiniz. Luffy'nin yenilgileri için de ark başı bizimki salako moduna giriyor demeyeceksiniz, galibiyet de malubiyet de gayet net olan şeyler, her dövüş de adil olmak zorunda değil. :)
Shanks'ın galibiyetinde bir kolpa yok ki, adam senin çok övdüğün Kid'in saldırısına dümdüz kafa atıyor. Shanks ilk bölümde "Bu silahı bana doğrultarak hayatını ortaya koyuyorsun." diyor. Kid silahını doğrulturken ne bekliyordu? Ölmediğine dua etsin o. Jaya'da, Bellamy yaylanıp yaylanıp Luffy'nin üstüne o kadar hızlı gitmese Luffy tek atamazdı(senin mantığında) demek gibi bir şey; şimdi Bellamy kendi gücünden dolayı mı yenilmiş oluyor yoksa Luffy'nin başarısı mı sayılıyor bu? Asıl başarı o hızdaki birine vurabilmek değil mi?

"galibiyet de malubiyet de gayet net olan şeyler, her dövüş de adil olmak zorunda değil. :)" eee ne diye Luffy'nin galibiyetlerini beğenmiyorsun o zaman. Luffy'de öyle veya böyle kazanmış dövüşlerini işte.

Özetle, Luffy'nin nerf yediğine veya sıfırlandığına ilişkin görüşlere katılmıyorum. Bence olay tam tersi, hem denizlerin tehlikesini göstermek hem de Luffy ilerlesin diye güçlü rakiplere denk getiriyor doğru, ancak bu güçlü rakipleri de nerfliyor, burası da bir gerçek. Yani Law ve Kid belki de Sabaody'e kadar hiç lord görmediler, diğer rotalar daha kolaydı ama neticese Luffy'nin rotasındaki isimleri de nerfleye nerfleye bir şey bırakmadı Oda.

WB'le eşleşen Croco haki bilmiyor, meyvesi kapatılıyor. Lucci haki bilmiyor, Kaidoyla eşleşmiş Moriah haki bilmiyor, Enelin meyvesi tamamen kapatılıyor, üstüne Luffy bu adamlara defalarca kez yenile yenile ilerliyor.
"Senin mantığındaki Mingo" paragrafında zaten benimle aynı görüşte olduğun çıktı ortaya. Luffy, YC1+ Mingo'yu yeniyor, sonra saldırı gücünden nerf yiyor ve Y3 Cracker ile eşleşiyor; daha sonra gözlem hakisinden nerf yiyor ve Kata ile eşleşiyor falan filan işte.

WB'le eşleşen Croco haki bilmiyor, meyvesi kapatılıyor. Lucci haki bilmiyor, Kaidoyla eşleşmiş Moriah haki bilmiyor, Enelin meyvesi tamamen kapatılıyor, üstüne Luffy bu adamlara defalarca kez yenile yenile ilerliyor.
Serinin ilk yarısında hakinin ne olduğu tam olarak belli değil, Oda 2 yıllık aradan sonra adam akıllı ete kemiğe büründürdü Haki mevzusunu. Ama bu yazdığında benim Luffy'nin YC1 kalibresinde olduğu söylemimi destekleyen bir şey. 500bölüm tasarlanan bir seri 1100 bölümü aşınca normal olan şeyler bunlar. Oda diğer bütün karakterlere itibarını iade edip Luffy'i es geçiyorsa benim savunduğum YC1 mevzusunda bir yanlış görmüyorum.
Bu ilerlemede en önemki husus da Luffy'nin galibiyeti değil rakiplerin amaçlarının ortadan kalkması ve bulunulan yeri kurtarmak.
-Don Krieg Luffy'i suya atıp yeniyor ama kırılmaz denilen zırhı kırıldığı için yenildi sayılıyor.
-Croco tutuklanıyor ve Alabastayı ele geçiremiyor
-Enel gökyüzü adasını yok edemiyor
-Moriah'ın zombi ordu planı başarısız oluyor
-Luccinin galley la görevi başarısız oluyor.

Olaya 1 vs 1 olarak bakarsan bu adamlardan Lucci hariç Luffy'den önce ayağa kalkıyorlar. Dediğim gibi olay Luffy'nin galibiyeti değil.
Kendinle çelişmemeye özen gösterebilirsin, senden bir alıntıyla bitiriyorum.
galibiyet de malubiyet de gayet net olan şeyler, her dövüş de adil olmak zorunda değil. :)
 
Bu arada rutbe atlamayi red ediyor dediginiz Garp’in kendisi koramiral olmus ne is? Koramiral olmasaydi madem. Koramiral olmasi icin en dipten baslayip goksel ejderhalarin, kadimlerin ve imu’nun gozune girmesi lazim. Havadan mi koramiral oldu bu adam?

Bu benim calistigim resmi kurumda Bakan Yardimcisi olup da Bakan ile hemen hemen ayni haklara sahip olmasina benziyor. Garp her turlu devletin kaymagini yiyen devlete yalakalik yapan bir adamdi hep oyle olmaya da devam edecek. Zira boyle bir adamin ne fikri olur ne de zikri olur. Gecelim bu safsatalari
Bunu nereden çıkardın? Rütbe atlamak için böyle bir durum yok. Garp'ın amacı rütbe kasmak olsun 3 defa niye reddetsin?

Kendisinin dediğine göre bu rütbe ona yetiyor. Diğer türlü Amiral olduğunda Kutsal Ejder sorumluluğuna da girecekti. O yüzden reddettiği söylendi.

Belki de sana Savas Gemisi tahsis edilebilmesi için gerekli sınırlardan biri Koramiral rütbesi.
 
Bunlar senin çıkarımların işte, Garp'ın fikirleri demen bir şey ifade etmiyor adam bunlardan hiç bahsetmedi.

Hiç sistem ne kadar kötü olursa da biz elimizden geleni yapalım demedi mesela ki Garp bunu yapan biri de değil, daha çok tatil yapıp kraker yerken gösterildi. Yada takıntı haline getirdiği Roger'ı kovalarken falan.

Coby olayına gelirsek Coby çok öncesinden zaten denizci olmak istiyordu ve neden istediğini de söylemişti ilk gün söylediğiyle şuanki arasında da fark yok.

Garp'ın fikirleri diyorsun ya hani işte ben sana göster o fikirleri diyorum ama bir şey gösteremezsin çünkü 1500 bölüm olsa bile adam fikirlerini dile getirmiş yada aksiyona dökmüş değil.
karakterin oturup benim fikirlerim böyle diye anlatmasına gerek yok abi :D

sen garpın tüm denizci geçmişini 1 panele bakarak yorumluyosan buyur adamın izin gününde tatil yapması çok normal bişiy değilmi,Roger suçlu ve garpın neden rogerı takıntı haline getiridiğini yazar hala anlatmadı buna bişiy diyemem ama rogerda garpı takıntı haline getirmiş farkındaysan tam gidiceklerken garpı görünce durun savaşalım diyo adam.

amiral olmak istiyordu şuan sword üyesi oldu denizcilerin alt birimi ama denizcilerle bağı yok yani

aksiyona dökmekten beklentin nedir?

-adam zaten denizlerde suçlularla savaşıp masumları koruyan birisi bunuda kutsalların emrine girmeden yapıyor ve sengoku zaten garpın ahlak anlayışınıda dile getiriyor bu konu ile ilgili Gv"yi anlatırken?
 
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık